רגע לפני מה שהסתמן כחתימה על הסכם גרעין חדש בין איראן למעצמות, טרפה הפלישה הרוסית לאוקראינה את הקלפים, ונראה שלמרות ההתקדמות בדרך לחתימה – המשא ומתן ייכנס כעת להקפאה, כך מדווח העיתון 'ישראל היום'.
כמה שעות לפני שהחלה הפעולה הרוסית בתוך אוקראינה, המריא מווינה לטהרן עלי בכרי קאני, השליח האיראני לשיחות הגרעין.
קאני חזר לאיראן ביודעו כי למרות חילוקי דעות סביב כמה נקודות – חידוש הסכם הגרעין נמצא בהישג יד ורק נותר להמתין לקבלת החלטה סופית בקרב הדרג הפוליטי הבכיר של המשטר באיראן. אולם, אז הורה נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, על הפלישה, וכעת הרפובליקה האסלאמית תצטרך לבצע הערכת מצב מחדש, ולנסות לתמרן בחזרה למרכז הבמה. ייתכן גם שתצטרך לשקול מחדש את עמדתה במשא ומתן.
שר החוץ האיראני, אמיר עבדולחיאן, אמר: "המשבר באוקראינה נעוץ בפרובוקציות של נאט"ו, אך מלחמה היא לא הפתרון. יש להביא להפסקת אש ולהתמקד בפתרון מדיני".
הוא שוחח לאחר מכן עם מקבילתו הבריטית, ליז טראס, וחזר באוזניה על עמדת איראן, שלפיה "יש צורך בהסרה אובייקטיבית של הסנקציות כדי להגיע להסכם בר־קיימא".
השליח האיראני לווינה קאני אמר בטרם המריא לטהרן כי "להיות ליד קו הסיום אינו ערובה לכך שניתן לחצות אותו. זה דורש זהירות, התמדה ויצירתיות כדי לעשות את הצעד האחרון. ישנן החלטות מסוימות שבני שיחנו המערביים צריכים לקבל". יו"ר המועצה לביטחון לאומי של איראן, עלי שמחאני, אמר כי לאיראן יש כעת אפשרות להשיג הסכם טוב בעקבות "התקדמות מדהימה במשא ומתן".
לדבריו, הכדור נמצא כעת אצל המערב.
כרגע התותחים באוקראינה רועמים, ושאר הסוגיות הגלובליות נדחקו לעדיפות שנייה או שלישית. נוסף על כך, סביב שולחן המשא ומתן בבירת אוסטריה יושבים נציגים שנמצאים כעת בצדדים מנוגדים, ובראשם רוסיה וארה"ב, שמשתתפת בשיחות באופן עקיף.