בית המשפט העליון הוציא הבוקר (שלישי) פס"ד דרמטי בנוגע לארבעה בתים בהם גרים משפחות פלסטיניות בשכונת שמעון הצדיק (שייח ג'ראח).
פסק הדין שניתן ברוב קולות קובע כי למרות הטיעונים המשפטיים של עמותת 'נחלת שמעון' על כך שאותם בתים היו שייכים לבעלות יהודית עד לשנת 1948, בנתיים לא תתאפשר פינוי של אותן משפחות פלסטיניות והן יוכלו להישאר לגור בבתים עד שההליך על בעלות הבתים יוכרע.
עוד קבעו השופטים כי במשך כל הזמן הזה, דהיינו עד לסיום ההליך, על המשפחות לשלם דמי שכירות מופחתים של 200 שקלים לחודש, שיופקדו בנתיים לנאמנות.
יש לציין כי הפסק עוסק רק באותם 4 בתים במערב השכונה ולא על 13 בתים נוספים במזרחה, עליהם ניתן כבר בעבר פסק דין חלוט לטובת עמותות הימין והמשפחות הגרות בהם נמצאות באפשרות של פינוי.
פסק הדין הוצג בכלי התקשורת כנצחון לפלסטינים, אך כלל לא בטוח שזה אכן נצחון ואולי אף הפסד.
שהרי הפסק קובע כי על המשפחות הפלסטיניות לשלם שכ"ד לטוענים היהודים, אך המשפחות מנועות מלעשות זאת, אחרת זו הכרה בבעלות יהודית, דבר שהחמאס והרשות שפעילים בשטח, מאוד מתנגדים לו ואותן משפחות חוששות מאוד מהם.
בעבר עמותות הימין הסכימו לפשרה שהמשפחות תישארנה בבתים, רק שישלמו דמי שכירות, כי בעמותות ידעו שהמשפחות מפחדות מהחמאס והרשות ולכן מנועות מלשלם ואכן באי כוחן של אותן משפחות סירבו לאותה פשרה.
נציין כי חמאס והרשות הפלסטינית בשליטה סמויה אך מוחלטת על תושבי שכונת שייח ג'ראח ומטילות עליהם אימה, מכירים שם כל בית ומשפחה, מקיימים מפגשים מחתרתיים ברחוב עות'מן במקום (מה שגרם לשב"כ לעצור את אחד המארחים במעצר מנהלי)
וכאמור מבחינת הפלסטינים כלל לא מדובר בנצחון אלא אף הפסד.
אין להם אומץ את אלעזר פינו בלי למצמץ. רעי לב.