ראש הסגל של נשיא אוקראיניה ולדימיר זלנסקי מאשר כי הפצצה רוסית גרמה לנזק לאתר הזיכרון לקורבנות השואה 'באבי-יאר'.
זלנסקי התייחס בחשבון הטוויטר שלו לפגיעה באתר ההנצחה וכתב, "מה הטעם לומר 'לעולם לא עוד' במשך 80 שנה, אם העולם ישתוק כשפצצה נופלת על באבי יאר?".
שר החוץ האוקראיני הוסיף, "לפני 80 שנה הנאצים הרגו כאן יהודים – עכשיו הנאצים הרוסים תוקפים את אותו מקום כדי להשמיד אוקראינים".
ח"כ יולי אדלשטיין הגיב להפצצה ואמר: "מצמרר לראות פגיעה בבאבי יאר, אחד מסמלי השואה המובהקים ביותר. אולי מעז יצא מתוק והאירוע הזה יגרום להבנה של גודל החורבן שמלחמות יכולות להביא איתן".
"העולם כולו צריך להתאחד על מנת להפסיק את הלחימה בדרכים דיפלומטיות ובצורה מהירה", דברי אדלשטיין.
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ אלכס קושניר הוסיף, "הפגיעה בבאבי יאר היא פגיעה בלב של העם היהודי, בזיכרון השואה. המלחמה הזאת הופכת לאכזרית יותר ויותר, עלינו לעשות הכל כדי עצור אותה".
שר החוץ יאיר לפיד: "אנו מגנים את הפגיעה בבית הקברות היהודי הסמוך לאתר ההנצחה המציין את שואת יהודי קייב ורצח העם היהודי בבאבי יאר. אנו קוראים לשמור ולכבד את קדושת האתר". בהנחיית שר החוץ לפיד עומד השגריר בקייב בקשר עם הנהלת האתר ובהמשך כשיתאפשר נסייע לתיקון הנזק .
בחודש אוקטובר, במלאת 80 שנה לטבח באבי יאר בו נרצחו כ–33 אלף יהודים, נחנך "המרכז להנצחת השואה בבאבי יאר" המתעד בין היתר את שמות 159 חיילי אס־אס, שוטרים וחיילי ורמאכט שלקחו חלק בטבח המזעזע ומוקיע אותם.
הטבח התרחש בין ה-29 ל-30 בספטמבר 1941, ערב יום הכיפורים, סמוך לבית הקברות היהודי הישן בקייב.
חוקרי המרכז ציינו כי בטבח לקחו חלק לא פחות מ-2,000 גרמנים שהסתייעו בהלשנות של אוקראינים כדי לאתר יהודים.
עוד ציינו כי מרבית המשתתפים ברצח הקשה מעולם לא נתנו את הדין על מעשיהם.