עוגת ראוה מנגו פסיפלורה
חלבי/פרווה עוגה בקוטר 20 ס"מ דרגת קושי-
מורכבת זמן הכנה כשעה עד שעתיים
כלים מיוחדים תבנית סיליקון Silikomart eclipse
2 שקף לצילום A4
רינג בקוטר 16 ס"מ
מןס מנגו פסיפלורה:
140 גרם מחית מנגו
85 גרם מחית פסיפלורה
70 גרם סוכר
6 גרם ג'לטין + 30 גרם מים
200 גרם שמנת מתוקה /צימחית
אופן ההכנה
משרים את הג'לטין במים . מחממים מעט את
מחיות הפרי י עם הסוכר ומוסיפים ג'לטין
מצננים ומקציפים את השמנת למרקם יוגורט
.מקפלים יחד את שתי המסות לתערובת אחידה
אוזני המן מבצק אלפחורס במלית ריקוטה ופירות יער
30 יחידות/ קל/ שעה/חלבי
המצרכים:
לבצק:
2 כוסות קמח לבן
חצי כוס קורנפלור
רבע כפית אבקת אפייה
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה
6 כפות חלב או שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל איכותית
למלית-
250 גרם גבינת ריקוטה
חצי כוס אבקת סוכר
ביצה אחת
2 כפות קורנפלור
30 גרם חמאה או נטורינה
חצי כפית גרידת תפוז או לימון
חצי כוס פירות יער קפואים
אופן ההכנה:
- את החמאה והסוכר מכניסים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות בינונית.
- מוסיפים בהדרגה את השמנת או החלב ואת הוניל.
- עוצרים את המיקסר ומוסיפים את הקמחים ואבקת הסוכר ואת אבקת האפייה.
- מערבבים במיקסר את הבצק במשך דקה על מהירות בינונית-גבוהה.
- מוציאים את הבצק לתוך קערה ומניחים בקירור לחצי שעה.
- בינתיים מכינים את המלית- בעזרת מזלג מועכים את החמאה עם אבקת הסוכר למחית אחידה. מוסיפים את הגבינה וממשיכים למעוך עם המזלג.
- מוסיפים לחמאה את הגבינה ושאר המרכיבים ומערבבים היטב את המלית אך לא יותר מדי. מכניסים את המלית למקפיא עד שלב המילוי.
- לאחר חצי שעה מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים לעלה דק בעובי 3 מ"מ.
- קורצים עיגולים בעזרת כוס בינונית
- ממלאים חצי כפית מהמלית ומעל המלית מניחים מעט פירות יער שלמים קפואים או כפית פירות יער מעוכים גס. מרימים את שולי העיגולים לצורת אוזן המן ומהדקים.
- אופים בתנור חם בחום של 180 מעלות למשך 20 דק.
- מייד בגמר האפייה מפזרים אבקת סוכר מעל האוזני המן ומצננים.
אוזני המן מבצק מדהים על בסיס מיץ תפוזים ושמן במלית ממרח תמרים וקינמון או שוקולד ברס
30 יחידות/ קל/ חצי שעה / פרווה או חלבי לבחירה
המצרכים:
לבצק-
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן ( או 200 גרם חמאה)
3/4 כוס מיץ תפוזים
כף סוכר
למלית-
אופציה א'- ממרח תמרים קנוי, חבילה אחת בתוספת כפית שטוחה של קינמון.
אופציה ב'-ממרח שוקולד קנוי איכותי בתוספת מעט ברס אגוזי לוז.
אופן הכנה
1. בקערה מערבבים את כל החומרים ומניחים את הבצק למנוחה של 20 דקות.
2. מרדדים את הבצק על משטח משומן מעט בשמן קנולה לעלה דק ככל שניתן.
3. קורצים עיגולים בעזרת כוס בינונית ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
4. מערבבים היטב את המלית ושמים במרכז כל עיגול מעט מלית. מרימים את שולי העיגול לצורת אוזן המן ומהדקים.
אופים בתנור חם לחום של 180 מעלות כ- 20 דקות.
מוציאים ובוזקים אבקת סוכר
קרדיטים:
עוגת ראווה: שף קונדיטור רותי בביוף – צילום דניאל אלחרר – סטיילינג אליהו בכר
2 מתכוני אוזני המן – שף מאיר בראל – צילום וסטיילינג depositfhotos