בצל הפיגוע הקשה אמש (ראשון) בחדרה, שרי החוץ של ישראל, ארה"ב, מצרים, בחרין, איחוד האמירויות ומרוקו שמשתתפים ב"פסגת הנגב" בשדה בוקר, נשאו בזה אחר זה את הנאומים שחתמו את הוועידה. השרים התייחסו לסוגיות המרכזיות שבהן דנו בפסגה, ובראשן איראן, וכן לפיגוע אתמול שבו נהרגו שני לוחמי מג"ב. הדברים המלאים פורסמו בN12.
שר החוץ לפיד פתח את הנאומים: "אתמול טרוריסטים היכו בלב ישראל, בשני מובנים: לב המדינה ובלב של הישראלים. רצח לשם רצח, טרור לשם טרור. שולח את תנחומיי למשפחות ההרוגים ואיחולי החלמה לפצועים. מטרת המחבלים היא להרתיע ולהפחיד אותנו. הם לא ינצחו, לא ניתן להם".
"המפגש הזה בינינו הוא משהו שאנשים חשבו שאי אפשר להאמין שיקרה, שאי אפשר היה לחזות שהוא יקרה. הם טעו. הוא קרה מפני שאנחנו האמנו בו, הוא קרה מפני שזה החזון שהצבנו לעתיד האזור שלנו".
"אתמול בלילה החלטנו להפוך את פסגת הנגב לפורום קבוע. יחד עם ידידתנו הקרובה ביותר, ארה"ב, אנחנו פותחים היום דלת בפני עמי האזור, כולל הפלסטינים, כדי להציע להם להחליף את דרך הטרור וההרס ולחלוק איתנו עתיד של קדמה והצלחה. הארכיטקטורה החדשה הזו, היכולות המשותפות שאנו בונים, מפחידה ומרתיעה את אויבינו המשותפים – בראש ובראשונה את איראן ושלוחותיה. יש להם ממה לפחד".
אחריו קיבל את זכות הדיבור שר החוץ האמריקני בלינקן, שפתח את דבריו בהתייחסות לפיגוע: "אני מבקש להתחיל בגינוי הפיגוע הנוראי אמש, שבו נרצחו שני שוטרים בני 19. בשם הנשיא ביידן אני שולח את תנחומיי למשפחות ההרוגים. אף משפחה לא צריכה לסבול אובדן שכזה. מה שאנחנו עושים כאן זה בדיוק ההפך מההרס, החורבן וההרג. לעונג עבורי לעמוד אתכם כאן ביחד בישראל. עד לא מזמן הפסגה הזאת הייתה בלתי אפשרית".
לדבריו, "אחד הנושאים שדיברנו היום עליהם זה כיצד הסכמי אברהם והנורמליזציה בין המדינות שעומדות כאן היום יכולים לסייע לחיים של הפלסטינים ברצועת עזה ובגדה המערבית". הוא הבהיר ש"הסכמי השלום האזוריים אינם מהווים תחליף להסכם עם הפלסטינים".
עבד אל-לטיף אל-זיאני, שר החוץ הבחריני, היה הבא בתור שדיבר: "היה לי עונג גדול להשתתף בפסגה הזו. אני רוצה להתחיל בגינוי הפיגוע אמש, ומביע תנחומים למשפחות ההרוגים. אני מבהיר את עמדתנו הבלתי מתפשרת נגד טרור. אנחנו צריכים להפוך את הסכמי אברהם למעשים ולפרקטיקה נגד כוחות הטרור, כמו חיזבאללה והתוקפנות האיראנית".
שר החוץ המצרי, סאמח שוכרי, הוסיף: "השיחות היו קונסטרוקטיביות וטובות, והתמקדו באיומים ובאתגרים המשותפים. אנחנו רואים התפתחות ביחסים בין ישראל למצרים ורואים שהדרך שסללנו לפני 44 שנה מקבלת ביטוי ממשי. דיברנו על החשיבות של היחסים בין ישראל לפלסטינים, על חשיבות פתרון שתי המדינות שבו מזרח ירושלים היא בירת הפלסטינים. זה נושא חשוב, ומצרים רוצה שישראל והפלסטינים יסיימו את הסכסוך".