כמה תרחישים על הפרק ביום שאחרי פרישת עידית סילמן מהקואליציה, לפי יובל קרני פרשן 'ידיעות אחרונות', התרחיש המוביל הוא חוק לפיזור הכנסת יעבור והבחירות יוקדמו. בשלב זה, לאופוזיציה אין עדיין רוב לכך, וגם אם יהיה פורש נוסף — היא תזדקק לתמיכת הרשימה המשותפת כדי להגיע ל־61 קולות. אם המהלך הזה יצא אל הפועל יאיר לפיד יהפוך לראש ממשלת המעבר באופן אוטומטי. זה התסריט המועדף על נתניהו ותסריט הבלהות של רוב מפלגות הקואליציה.
אפשרות נוספת שעל סדר היום: הקמת ממשלה חלופית בכנסת הנוכחית בלי בחירות. מדובר במהלך מסובך מאחר שנתניהו לא מעוניין להחליף את בנט בגורם אחר — למשל בגנץ — אלא רוצה לכהן בעצמו. נתניהו מעריך כי בבחירות החמישיות יצליח היכן שכשל בארבע הפעמים האחרונות: להשיג רוב של 61 מנדטים בלי צורך ברוטציה.
והתרחיש האחרון: הממשלה הנוכחית תמשיך לכהן באופן משותק. המשמעות: ללא רוב של 61 בכנסת הקואליציה תשקע בקיפאון פוליטי מוחלט, ללא יכולת ממשית להעביר חוקים או למשול.
החכי"ם מימינה איילת שקד, ניר אורבך ואביר קארה נועדו הלילה בביתו של סגן השר וסיכמו לפעול במשותף. המטרה היא למנוע מירוץ מבוהל פן האחר יקדים, אבל המשמעות היא שבהחלט פותח פתח לעזיבת הקואליציה במסודר.
אביר קארה אמר אתמול למקורביו: יהיה לי הרבה יותר קל להכריע בשאלה הפוליטית כשהחקירה נגדי תסתיים. אתמול ניהל קארה במשך כל היום מגעים מול הליכוד בתיווך סילמן וגורמים נוספים. בערב הוא לקח צעד אחורה, אחרי ששקד הפעילה לחץ עליו ועל ח"כ אורבך.
ובגזרה החרדית בכאן רשת ב' דווח הבוקר כי ביהדות התורה מתכוונים לדרוש מנתניהו התחייבות פומבית שיפעל להקמת ממשלה חדשה עוד בכנסת הנוכחית – ולא יוביל לבחירות, זאת כתנאי להמשך השמירה על גוש הימין-חרדים. במקביל, בכירים בליכוד אומרים שאינם מעוניינים בצירופה של איילת שקד. לדבריהם, המו"מ התמקד מול אביר קארה וניר אורבך.
איילת שקד היא עושה דברו של בנט, הוא שלח אותה כאילו לסכם על מהלכים בתיאום כשבפועל העומד מאחורי זה זה להרויח זמן ולטרפד לאורבך ולקארה את התוכניות