חברות נוספות מודיעות היום (שלישי) כי במוצרי הדבש שלהן התגלו שאריות חלב.
אתמול הודיעה חברת "יד מרדכי" כי בחלק ממוצרי הדבש שלה נמצאו עקבות של חלבוני חלב. אליה מצטרפות היום גם "מכוורת עמק חפר" שמייצרת עבור מותגי שופרסל, רמי לוי, "יש" ונוספים, וכן חברת "חקלאות עין חרוד". החברות פועלות להסיר את המוצרים הרלוונטיים מהמדפים על מנת לסמן אותם ככאלה שעלולים להכיל חלב, עבור ציבור האלרגיים.
להערכת המומחים מקור עקבות החלב שנמצאו בדבש, שמקורו העיקרי בטורקיה, הוא ככל הנראה בתוסף מזון שניתן לדבורים המכיל חלבון חלב, פרקטיקה שאינה נהוגה בארץ.
בעקבות הממצאים משרד הבריאות הנחה לפני כמה ימים את כלל משווקי הדבש לערוך בדיקות בנושא, והמליץ לאלרגיים לחלב שלא לצרוך דבש כלל, עד שתושלם הבדיקה. הבדיקה הראשונית בנושא החלה בעקבות הצטברות מקרים שבהם אלרגיים לחלב צרכו דבש ופיתחו תגובה אלרגית. בחברות הדגישו כי מוצרי הדבש בטוחים לצריכה עבור צרכנים שאינם אלרגיים לחלב, ועדיין נחשבים פרווה.