חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עולם היצירה // סדרת כתבות מרתקת לימי הספירה


ימי הספירה הם הימים העמוסים של תעשית המוזיקה, אמנם אירועים ומוזיקה אין, אבל יצירה ועבודה באולפנים יש. בסדרת הכתבות שתוגש לכם בימי הספירה, ננסה ולו במעט להיכנס לתוך עולם היצירה, נכיר מושגים ונלמד איך עושים את זה נכון.

איך לכתוב שיר?

כתיבת שירים אינה דורשת יותר מדי, אולם יש לנצל כל זמן פנוי שיש ברשותנו, מבלי להמתין לזמן ה"מושלם", או לפרק זמן ארוך מספיק כדי לעשות זאת; לימדו לנצל גם שעה או שעתיים אקראיות ש"מצאתם" במהלך היום. אם ישנם כלים הנחוצים לכם לכתיבה, דאגו שיהיו תמיד זמינים בקרבתכם. אינכם חייבים להתנתק לחלוטין על-מנת לכתוב; נסו ללמוד לעסוק ביצירה גם כאשר אתם מתעסקים בעניינים אחרים, שכן גם בזמנים כאלו עשויים לצוץ רעיונות – וכאשר אלו צצים במוחכם, כתבו או הקליטו אותם על-מנת לפתחם מאוחר יותר.

כתיבה בגישה אקראית

מקודם

עולם היצירה // סדרת כתבות מרתקת לימי הספירה

משרדים אחרונים על פארק הירקון בכ-229 אלף ₪

מקודם

עולם היצירה // סדרת כתבות מרתקת לימי הספירה

קרקעות בגדרה שאושרו לבנייה בתוכנית מתאר יצאו לשיווק

מקודם

עולם היצירה // סדרת כתבות מרתקת לימי הספירה

מדוע הציבור החרדי רוכש קרקעות להשקעה בפרדס חנה?

מקודם

עולם היצירה // סדרת כתבות מרתקת לימי הספירה

כשמנהל הבנק פתאום מביא לך עוגה בפגישה

תוכלו לכתוב קודם את המילים ולאחר מכן להוסיף לחן – או להפך; אין חוק כתוב לגבי זה. באותו אופן, גם אין חובה להתחיל את הכתיבה דווקא מהשורה הראשונה (או הבית הראשון). במוסיקה אפשר לנקוט בגישה שאינה ליניארית (בדומה לציור או לכל אמנות שהיא) ולהתחיל מכל מקום – ולהתקדם ממנו, או אולי דווקא להמשיך למקומות אחרים – ולבסוף לחבר את הכל לכדי יחידה אחת. במילים אחרות: עבדו על השיר במקומות בהם נוצר מומנטום. הביטו על היצירה מלמעלה והבינו מהו המיקום האידיאלי של כל משפט בשיר שלכם.

אלמנטים בכתיבה

הפכו את השיר לקליט יותר באמצעים שונים, כגון חזרה על מילים, מוטיב חוזר להתחברות טובה יותר של המאזין לשיר, תבניתיות / חזרתיות, תמצות שעדיין מאפשר לשמור על המסר, פשטות.

השראה ויצירתיות

אל תמתינו להשראה; עבדו באופן מובנה, שכן השראה אינה מבטיחה איכות של השיר. אל תאלצו את עצמכם להעלות רעיונות, כי דווקא פעולה זו עשויה לגרום למצבים של בלקאאוט. תהליך מובנה מיועד לייצר פלטפורמה עליהן ניתן לכתוב את השיר על בסיס רעיונות מוזיקליים וטקסטואליים שפיתחנו.

ביקורת עצמית והתמודדות עמה

זכרו לקחת בקלות את עניין הכתיבה. אינכם כותבים את מגילת העצמאות, אלא מבטאים כישורים טבעיים או נרכשים שלכם. התייחסו לעניין בהומור (גם כאשר מדובר בכתיבת שירים עצובים). נסו לזרום עם המצב, גם אם בסופו של דבר גיליתם שמה שכתבתם לא "נדבק". תהליך היצירה עשוי להיות זורם יותר דווקא אם תשחררו את הרצון להתאים את השיר לסגנון שלכם.

מעורבות רגשית בכתיבת שירים

עם ההתלהבות וההתרגשות המניעות אותנו להשלים יצירת שיר עשויים להתלוות מצבים בהם אנו חוזרים על ההקלטה שוב ושוב, עד כדי כך שהיא מאבדת בעינינו משהו מהניצוץ שלה. נסו לזהות שלב זה טרם התרחשותו על מנת להשאיר את היצירה היכן שהיא עדיין מעניקה תחושה של "רענן" ו"חדש". בלוק יצירתי מאפיין אמנים רבים בשלבים שונים בתהליך היצירה שלהם; תוכלו תמיד לשחרר את השיר ולשוב אליו מאוחר יותר.

דוגמאות למצבים המונעים מאיתנו יצירתיות:

  • החשש שהשיר לא טוב מספיק
  • חשש מחשיפה
  • חוסר ריכוז
  • קושי לעבוד לבד / בשיתוף
  • חוסר יכולת לחבר בין רגש לשכל
  • אי התמצאות בתהליך
    דעו להכיר בחסמי היצירתיות שאולי יש לכם על מנת לשחרר עיכובים ביצירה.

באדיבות אליה הלוי

מה דעתך על הכתבה, הייתה מעניינת?

0

0

הנצפים ביותר
הירשם
קבל הודעה
1 תגובה
ישן ביותר
חדש ביותר הצבעות
Inline Feedbacks
צפה בתגובות
פבלו
1 שנה לפני

נהניתי מאוד תמשיך לכתוב על זה

אולי יעניין אותך
מומלץ עבורך
1
0
מה דעתך על הכתבה?x

דיווח על כתבה

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

דיווח על וידאו

Hide picture