כידוע לפני שרוכשים חמץ לאחר פסח חובה לבדוק שנעשתה מכירת חמץ כהלכתה. בכל חנות המוכרת מוצרי חמץ, ובפרט במאפיות וקונדיטוריות האופות מיד לאחר הפסח לחמניות ועוגות, יש לבדוק אם קיימת תעודה בתוקף של מכירת חמץ מטעם הכשר ידוע ומוכר למהדרין. חובה לשים לב, שאישור זה אינו מהווה תחליף לתעודת כשרות רגילה, האמורה להימצא בכל מקום המוכר אוכל מוכן.
רבים מחמירים שלא לאכול כלל מקמח שנטחן לפני הפסח, אלא אך ורק מוצרי מזון מקמח שנטחן אחר הפסח, וזאת כדי להימנע מן החשש של "חמץ שעבר עליו הפסח", שמא לא נמכר כראוי. כאן מתחילה הסאגה השנתית של חיפוש מזון, לחמים ודברי מאפה ממוצרים שנאפו לאחר הפסח. יש הממשיכים לאכול את המצות במשך ימים ושבועות עד להגעת הסחורה החדשה.
כיצד נוכל, אם כן, לדעת מה נאפה לאחר הפסח??
ישנם מוצרים שמופיע עליהם הכיתוב הברור "נאפה לאחר הפסח", אך מוצרים רבים – לא מופיע עליהם שום כיתוב, ואין דרך לדעת מתי הם נאפו. האפשרות הפשוטה והאמינה ביותר, היא לבדוק את תאריך הייצור של המוצר, ולהיווכח בצורה מדוייקת מתי נאפה המוצר. אפשרות נוספת היא לבדוק את קוד הייצור של המוצר, הנכתב על כל מוצר ומוצר לצרכי בקרה ומעקב של המפעל.
מה הוא הקוד הסודי שדרכו נדע מתי המוצר יוצר?
השיטה המקובלת היא למספר את כל הימים שבין ה-1 בינואר ל- 31 בדצמבר, כאשר כל יום מקבל מספר עוקב והוא מצויין בקוד הייצור בצירוף לשנה הלועזית.
השנה קוד היצור של המוצרים שמיוצרים לאחר חג הפסח הוא – 2114.