לארכיון עולם היצירה >>>לחץ כאן<<<
תזמור
תזמור- היא הדרך שבה הצלילים אשר ביצירה מוזיקלית נחלקים בין כלי הנגינה השונים שבתזמורת או בהרכב המוזיקלי.
התזמור הוא חלק בלתי נפרד מכל יצירה, ומהווה מרכיב חשוב ושווה ערך למרכיבים הבסיסיים האחרים שבמוזיקה, כקצב והרמוניה.
תזמור הוא מלאכה מורכבת, משום שלכל כלי גינה מגבלות משלו, וכן מנעד צלילים שונה. התזמור קובע אילו כלים שונים ייקחו חלק באקורד, דבר המשפיע על אופי הצליל המתקבל. בדרך כלל, כלי נשיפה ממתכת ("Brass") מבצעים את המרווחים הזכים באקורד (קווינטות ואוקטבות).
בתקופות מוזיקליות שונות היה נהוג לתזמר באופן שונה, בהתאם למסגרות בהן בוצעו היצירות. גם חשיבות התזמור השתנתה לאורך הזמן.
זמרה
זמרה היא יצירה של צלילים מוזיקליים באמצעות הקול האנושי. במהלך זמרה, אוויר יוצא מן הריאות, וגובה הצליל נקבע בידי מיתרי הקול.
ברוב המקרים, הצלילים המופקים בזמרה מותאמים למלים, אליהן משוייכת מנגינה, אך לא בהכרח: ישנם סוגי זמרה, כגון יודל, הכוללים הפקה של צלילים ללא מלים מסודרות. הפקת צלילים מבלי לפתוח את הפה מכונה זמזום.
אדם העוסק בזמרה באורח מקצועי נקרא זמר. זמרה מתבצעת לעתים קרובות בקבוצה, למשל במקהלה, ולעתים קרובות בליווי כלים מוזיקליים, להקה או אפילו תזמורת שלמה. זמרה ללא לווי מכונה א-קאפלה. כישורי זמרה נדרשים לעתים משחקני תיאטרון או קולנוע, כאשר הם משתתפים במחזמר או אופרת רוק.
במוזיקת פאנק (Punk), לרוב אין חשיבות לדיוק ויופי של הקול, הזיוף אינו מהווה בעיה ומה שקובע זה אופי הביצוע והמסר במילים. ובאחדים מסגנונות מוזיקת מטאל, מועדפים קולות נהמה בצלילים נמוכים.
שירה
שירה – היא צורה של אמנות בה נעשה שימוש בתכונותיה האסטטיות של השפה בנוסף למשמעות המילולית או במקומה. שימוש זה עשוי לכלול כתיבה בשורות קצוצות (בניגוד לפרוזה); עיסוק במצלול, במשקל וחריזה; וכתיבה בשפה ציורית.
השירה כביטוי מוזיקלי – הינה שילוב של שלווה, יופי, רוגע, הנאה.
מהבחינה המוזיקלית השירה הינה: אמנות הדיוק בביצוע גובה הצלילים והמרווחים באינטונציה הנכונה, בדיקציה הנכונה, בבלנס הנכון, ובהרמוניה מדוייקת…
מעניין שקל יותר לקבוצה לשיר יחד מאשר לדבר יחד.
לארכיון עולם היצירה >>>לחץ כאן<<<
באדיבות אליה הלוי