חידון התנ"ך העולמי לנוער תשפ"ב בסימן "מנהיגים ומנהיגות" התקיים היום (חמישי, יום העצמאות) בתיאטרון ירושלים. החידון נערך במעמד נשיא המדינה, יצחק הרצוג, ראש הממשלה, נפתלי בנט, שרת החינוך, ח"כ יפעת שאשא ביטון, יו"ר הכנסת, ח"כ מיקי לוי, מנכ"לית משרד החינוך, דלית שטאובר, יו"ר הסוכנות היהודית, יעקב חגואל וראש העיר ירושלים, משה ליאון.
16 מועמדים ומועמדות מכל רחבי העולם התחרו במסגרת החידון העולמי, ובכללם 4 מועמדים שייצגו את מדינת ישראל: רחל אליחי מלכה, שוהם קוצר, הלל כהן ודביר חיים מרצבך. כל אחת ואחד מנציגים אלה גברו על מאות אלפי מתמודדים בכל ארבעת שלבי החידון המוקדמים: החידון הבית ספרי, החידון הרשותי, החידון המחוזי והחידון הארצי.
שני החתנים של חידון התנ"ך העולמי לנוער תשפ"ב שהוכתרו הם דביר חיים מרצבך מרשת החינוך אמי"ת בצפת, והלל כהן מתיכון הרטמן בירושלים.
חבר השופטים בחידון התנ"ך העולמי לנוער לשנת תשפ"ב היו: מנכ"לית משרד החינוך, דלית שטאובר, יו"ר כנסת ישראל, ח"כ מיקי לוי, יו"ר הסוכנות היהודית, יעקב חגואל, מנהל חטיבת החינוך בקק"ל, שר שלום ג'רבי, אמו של רס"ן בניה ריין ז"ל, חגית ריין, חתן חידון התנ"ך העולמי לנוער לשנת תשפ"א, גלעד אברהמוף ומחבר השאלות בחידון, יואב שלוסברג.
מי שהנחה את הטקס הבוקר לראשונה הוא עופר חדד עיתונאי חדשות 12', ממגישי החדשות הבכירים בישראל, מגיש מהדורות אקטואליה יומיות בטלוויזיה וברדיו.
רה"מ בנט שנשא דברים בטקס אמר בתחילת דבריו שהוא מתייחס לתוצאות החידון: "אקשן כזה אין גם בפוליטיקה".
עוד אמר בנט: "התנ"ך עבורי הוא מעיין חיים, מצפן, והוא מלווה אותי לאורך תחנות חיי. בכל פעם שאני חוזר לסיפור מקראי כלשהו, אני מגלה מימדים חדשים שלא ראיתי עד כה. בנדודי אברהם, תושיית מרים, תלאות משה, גבורת גדעון ומנהיגות דוד המלך שימו לב – כל אחד מהם, לא רק הגה וחשב, אלא מעל לכל – קם ועשה.
אני מבקש בדברים שלי כאן, לפנות לנוער הישראלי, לדור הבא עם מסר פשוט: בואו נלמד מגיבורי עמנו לקחת אחריות – לקום ולעשות. לתקן את המדינה. כאשר משהו אינו כשורה, אל תקטרו – תפעלו.
אגלה לכם משהו, נוער יקר, משנותיי כיזם ומנכ"ל בהייטק. אחד מסודות ההצלחה המרכזיים של ההייטק הישראלי הוא הפעולה. אסביר: רעיון לבד, ללא פעולה כלשהי ליישומו, הוא נטול ערך. יש אינספור רעיונות נפלאים שנשארו על המדף כי לא היה מי שיחליט לממש אותו, לקחת אותו קדימה. המעז, והעושה – מנצח".
"כראש הממשלה, אני מסתובב הרבה בארץ ולפעמים אני שומע תלונות: "זה לא בסדר וזה לא בסדר". אם אני שומע את זה מחבר'ה צעירים אני משיב: "מי זו בדיוק המדינה? מה הכתובת שלה?" שאתם מדברים עליה.
נערים ונערות יקרים, כולנו המדינה. אנחנו ואתם המדינה. אם משהו שבור – תקנו אותו. אם משהו אינו כשורה – תפעלו, למה אתם מחכים? זה נכון ברמה האישית, המשפחתית, הלאומית.
בוודאי שאנו, כממשלה, פועלים ככל יכולתנו למען הציבור, אבל ממשלה לבדה – בלי יוזמה ופעולה של אזרחי המדינה – לא תפתור לכם את כל הבעיות של החיים. לפרט, למשפחה, לקהילה – שמור תפקיד מרכזי בהצלחתה של מדינה. האחריות לפעול מוטלת על כולנו".
בנט המשיך בדבריו: "התורה גם היא מתמקדת בפעולה, בעשייה. בהר סיני, כשעם ישראל קיבל את התורה, מה הם אמרו? "נעשה ונשמע". כלומר, התורה אומרת לנו: "קדימה, תעשו". כוונות טובות זה נחמד, אך אין בהן די. רק הפעולות קובעות.
משחר קיומנו, גיבורי עמנו היו אנשי מעשה, יזמים. אברהם אבינו הבין שהאלילות היא אסון. הוא קם ועשה מעשה: עזב את מולדתו ועלה לארץ ישראל, הפיץ את האמונה בה' ובחיי מוסר. מרים הנביאה ראתה את אחיה הקטן נשלח למותו. היא עשתה מעשה – דאגה לו לתיבה, ונתנה חיים לגדול מנהיגנו.