לקראת הדיון הבוקר (שלישי) בועדה לשירותי דת יהודיים בראשותה של ח"כ יוליה מלינובסקי בו ייבחנו שוב עלויות כשרות הבשר והשפעתן על יוקר המחיה, יבקשו משתתפי הדיון להבין האם ייבוא של בשר כשר מחו"ל אכן יוזיל את עלויות הבשר כאן בארץ.
בדיון הקודם שהתנהל לאחרונה, ניסו משתתפי הדיון לטעון שעלויות הבשר הגבוהות מגיע בעקבות השכר הגבוה של שוחטים, כשלמשתתפי הדיון הוצגו נתונים חלקיים ומגמתיים לפיהם שוחט מרוויח 100,000 ש"ח בחודש.
הנתונים האלו, אומרים בכושרות, "הם מסולפים, מגמתיים ואף שקריים". בארגון מסבירים כי שוחט פשוט לא מרויח סכום כזה, אלא ראש צוות שוחטים, אך כשכר שמתפרש על פני כחמישה חודשים, בהם הוא לא רואה את משפחתו ושוהה בחו"ל בתנאים ירודים.
תומר בן צבי, מנכ"ל ארגון כושרות ומומחה לנושא מבקר את אופי הדיון, ובנייר עמדה שהגיש למשתתפי הדיון הבוקר כתב כי "לאורך הדיון ייסקרו עלויות צוותי השחיטה באופן חלקי, כשלבסוף תוצע ההפתעה הקבועה – להפריט את הנושא מידי הרבנות הראשית לישראל ולהעבירו לידיים פרטיות וכך לפתור את הבעיות הקיימות בתחום שחיטת חו"ל".
בן צבי מדגיש כי לאורך הדיונים לא נשאלה השאלה, מהן עלויות הכשרות של גופי הכשרות בחו"ל, והאם הם באמת זולים יותר מהכשרות שמציעה הרבנות הראשית. לדבריו, "כל עוד בוועדה אין נתונים על עלויות הכשרות בחו"ל, לב הדיון עקר וחסר תועלת לאזרחי ישראל ולביטול יוקר המחיה".
בן צבי גם מציע פתרונות למחסור החמור בשוחטים: לאחר חודש עבודה צוות השחיטה יפגוש שוב את משפחתו, ולא ימצא כחצי שנה מחוץ לבית, לא לאפשר ליבואנים לצמצמם ימי שחיטה בשל שיקולים עסקיים שלהם, שכר קבוע בכל השנה – ולא רק בחודשי העבודה בחו"ל, וכן מתן אפשרות לשידור נתוני המצלמות במשחטות לרבנות בארץ.