עלות יום בחירות החדש למשק היא 2.8 מיליארד שקלים. העלות הזו מורכבת מהמגזר העסקי, שסופג פגיעה כלכלית עצומה בהיקף של 1.9 מיליארד שקל, והפגיעה בעקבות השבתת הפעילות של המגזר הציבורי בעלות של 0.9 מיליארד שקל.
כך עולה מבדיקת אגף הכלכלה של התאחדות התעשיינים, שנערכה בעקבות ההכרזה של ראש הממשלה אתמול על יציאה לבחירות חדשות.
ההכרזה על יציאה לבחירות בפעם השישית בתוך שלוש שנים, מובילה את המשק הישראלי לעלויות עצומות ובלתי צפויות- סך עלות ששת ימי הבחירות, שכוללים 5 ימי בחירות ארציים ויום בחירות אחד לרשויות המוניציפאליות, עומדת על 16.8 מיליארד שקל.
נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד"ר רון תומר: "יש לבטל לאלתר את יום השבתון, שבשנים האחרונות נהפך בעקבות אי היציבות הפוליטית למעמסה כלכלית עצומה ובלתי-הוגנת על כתפי המעסיקים".
"יום השבתון מוביל לבזבוז חסר תוחלת של כספים במשק ופוגע קשות בעסקים ובמעסיקים, בייחוד לאור העובדה שמדובר בבחירות שישיות בשלוש שנים ובתקופה כלכלית מאתגרת" הוסיף תומר.
הערכה זו מבוססת על נתוני עלות שכר לשכירים ישראלים, תוך הבחנה בין המגזר הציבורי והעסקי. לפי חוק, כל העובדים השכירים זכאים ליום חופש בתשלום מלא, ושכירים שיועסקו ביום השבתון יקבלו תוספת תשלום בגובה של 100%.
אומדן זה מחשב את העלות הכוללת למעסיקים במשק על בסיס סך השכירים במשק, ולא מביא בחשבון את תוספת העלות עבור עובדים הבוחרים לעבוד ביום השבתון.
חשוב לציין כי האומדן מבוסס על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה המשקפים את נתוני השכר החודשי הממוצע ומספר השכירים המועסקים במשק הישראלי.