דרום אפריקה: מיליוני דולרים שהוסתרו ברהיטים נגנבו מבית הנשיא
האירוע התרחש חצי שנה לפני הבחירות. הנשיא לא דיווח לאיש. יריב פוליטי של נשיא דרום אפריקה, סיריל רמפוזה, חושף שלפני שנתיים נכנסו פורצים לחווה שלו ויצאו ממנו עם ארבעה עד שמונה מיליון דולר במזומן. מבקרי הנשיא מאשימים אותו בטיוח הפריצה ובהלבנת כספים בעיתוי בעייתי מבחינתו – חצי שנה לפני הבחירות להנהגת מפלגת השלטון.
פפסי מזמינה בישראל בקבוקים חכמים
חברת אימפקס הישראלית תספק לפפסיקו (פפסי) סדרת ייצור ראשונה של יחידות אלקטרוניות עבור בקבוק משקאות החכם החדש לצרכי בדיקות ולימוד התנהגות הלקוח.
אימפקס חתמה לפני כארבעה חודשים על הסכם מסחרי בהיקף של כ-2.7 מיליון דולר עם פפסיקו לאספקה של מאות אלפי יחידות אלקטרוניות עבור בקבוקי המשקאות החכמים וערכת פיתוח תוכנה. בקבוק משקאות חכם נמכר ללקוחות החברה ובו תשולב טכנולוגית החברה, וכן מתן גישה לשירותי פלטפורמת השתיה המנוהל בענן.
אחרי שנתיים: תלמידי יפן שבים לשוחח
לפני שנתיים נאסר על תלמידים ביפן לדבר במהלך ארוחת הצהריים מחשש להידבקות בקורונה. כעת הם יוכלו לחזור ולדבר אחד עם השני. השבוע לאחר שנתיים של שקט מוחלט בארוחות הצהריים, תלמידים ביפן יוכלו בקרוב לחזור ולדבר אחד עם השני.
לפני כשנתיים הורתה ממשלת יפן לבתי הספר לאסור על תלמידים לדבר במהלך ארוחות הצהריים, מחשש להידבקות בקורונה וגידול משמעותי במספר החולים. מאז נאלצו התלמידים היפניים לאכול את ארוחות הצהריים שלהם בבתי הספר בלי להוציא מילה.
כעת, לאחר שנתוני החולים צנחו בחודשים האחרונים, החליטה ממשלת יפן לבטל את ההוראה והתלמידים היפנים יוכלו שוב לשוחח אחד עם השני במהלך הארוחות. עם זאת, התלמידים עדיין נדרשים לשוחח בשקט, גם כדי לשמור על כללי נימוס בסיסיים וגם בניסיון לשמור על נתוני הדבקה נמוכים. את המסיכה ניתן להסיר רק במהלך הארוחות.
אוסטרליה: הממשלה מודיעה על כיבוי אורות
שר האנרגיה האוסטרלי, פנה אל שמונה מיליון תושבי מדינת ניו סאות' ויילס וסידני בבקשה לכבות את האורות מדי ערב למשך שעתיים, על מנת לסייע לאוסטרליה להתמודד עם משבר בשוק האנרגיה שהביא להפסקות חשמל מרובות בחודשים האחרונים.
אוסטרליה היא אחת מהיצואניות הגדולות בעולם של פחם וגז טבעי נוזלי, ושלושה רבעים מהחשמל במדינה עדיין מופק באמצעות פחם. בשבועות האחרונים נאבקת אוסטרליה במשבר בשוק החשמל לאחר שחלו שיבושים באספקת הפחם, הפסקות במספר תחנות כוח המייצרות פחם, ועלייה במחירי האנרגיה העולמיים.
לייזר מהשמיים חשף ערים אבודות עם פירמידות מסתוריות ביערות האמזונס בבוליביה
לא רק יערות: ערים אבודות עם טרסות ופירמידות נמצאו בלב האמזונס באמצעות טכנולוגיית לייזר מיוחדת, לאחר שהסתתרו להן שם מתחת לחופת היער הטרופי במשך מאות שנים מתברר שהאמזונס לא מכיל רק יערות ונהר מפורסם, אלא גם ערים אבודות עם שבילים, מחסומים, מאגרי מים, טרסות ואפילו פירמידות שהסתתרו מאיתנו במשך מאות שנים. הערים ממוקמות ביער הסוואנה Llanos de Mojos שבבוליביה, שבעבר נחשב לבלתי ראוי למגורים.
הרשת של הערים העתיקות ה"אבודות" התגלתה לאחרונה באמזונס, תוך שימוש בטכנולוגיית הלייזר החדשנית והן כוללות מערך של מבנים מורכבים – שלא דומים לממצאים שהתגלו בעבר באזור, כולל טרסות בגובה 5 מטרים המשתרעות על פני 54 דונם ופירמידות חרוטיות בגובה של כ-20 מטרים.
צוות החוקרים הבינלאומי מצא גם רשת עצומה של מאגרי מים, שבילים ומחסומים, המשתרעים על פני מספר קילומטרים. עד לא מכבר סברו החוקרים שאזור האמזונס אינו יכול לאכלס התיישבות אחרת מלבד שבטי ציידים-המקומיים. מישורי מוג'וס, בשוליים הדרום-מערביים של אזור האמזונס, מוצפים מספר חודשים בשנה במהלך העונה הגשומה, מה שהופך אותם לבלתי מתאימים להתיישבות קבועה. עם זאת, בשנים האחרונות הופיעו עדויות להשקיה, עבודות עפר, ערים גדולות, מסלולים ותעלות שלעתים קרובות מובילות קילומטרים בקו ישר ללא מוצא על פני הסוואנות. החוקרים השתמשו בטכנולוגיית לייזר מוטסת, לידאר, לראשונה באזור האמזונס. זה כולל סקירת השטח עם סורק לייזר המחובר למסוק, מטוס קטן או מזל"ט המשדר כ-1.5 מיליון פולסי לייזר בשנייה. לאחר מכן הצמחייה מוסרת דיגיטלית, מה שיוצר מודל דיגיטלי של פני כדור הארץ, שניתן להציג גם כתמונה תלת מימדית. התהליך חשף שני אתרים גדולים של 1,500 דונם ו-3,150 דונם במערכת התיישבות צפופה של ארבע שכבות.
גלידה בחינם: אם תצליח לאכול את הגלידה השורפת לא תצטרך לשלם
היראטה, כפר קטן במחוז פוקושימה ביפן, הפך מפורסם בזכות תיירים מאותגרים לנסות את הגלידה הפיקנטית שלה.
האם גלידה רכה יכולה להיות חמה ? זה נשמע לא הגיוני, אבל אם אנחנו מדברים על הפינוק הקר שמוגש בכפר היראטה, פוקושימה, ההגדרה בהחלט מתאימה. מפזרים בכמויות שונות של אבקת פלפל האבנרו – תלוי בסיבולות חריפות של האדם – אין מה להתעסק עם הגלידה המיוחדת הזו. זה כל כך חריף, למעשה, שאנשים צריכים לחתום על ויתור שמנקה את המוכר מאחריות לפני שהם מנסים את זה.
סיפורה של הגלידה המפורסמת התחיל פחות או יותר בתקופה הסמוכה לאסון פוקושימה בשנת 2011. לפני שהצונאמי פגע באזור והחששות מנשורת קרינה החלו לתפוס את האומה, לכפר מעולם לא היו בעיות במכירת ירקות. אבל אז הכל התחיל לרדת, והמקומיים התחילו לחפש דרכים חדשות להתפרנס.
שלושה חקלאים מקומיים נמשכו לרעיון לגדל פלפלי האבנרו קטנים "חמודים", מבלי להקדיש יותר מדי מחשבה לעובדה שהם הרבה יותר חריפים מדי עבור רוב הצרכנים היפנים. הם לא מצאו שוק לתוצרת שלהם,
בשנת 2015, בעודם חושבים על דרכים שבהן יוכלו להשתמש בפלפלי האבנרו שלהם, העלו החקלאים את הרעיון להשתמש בירק החריף כמרכיב בגלידה. הרעיון תפס, וגלידת האבנרו הפכה לחלק מרכזי במאמצי השיווק של הכפר.
הכנת הגלידה היא לא העבודה הכי קלה בעולם. העובדים לובשים כפפות, מסכות ומשקפי מגן כשהם מכינים את הגלידה.
אלה האמיצים מספיק כדי לנסות את הפינוק הזה יכולים לבחור בדרגות שונות של חריפות, כשהקיצונית ביותר – חריפות 'גיהנום' – מוצעת ללא תשלום אם המתמודד יצליח לסיים אותו. הוא יחסוך לעצמו תשלום של 500 ין (3.80 $). לפני שירוץ לקרר את פיו עם מים קרים ולנגב את הדמעות.
ארה"ב: הרשויות שיחררו את הסוס שהוחרם – יקר יותר יהיה להחזיק ולטפל בו
הרשויות בארה"ב תפסו את לקס, סוס יוקרתי בשווי 750,000 דולר, כחלק מהחרמת נכסים בתיק הונאה של 1.3 מיליארד דולר. לאחר שהסוכנים פדרליים הבינו שזה יעלה 55,000 דולר לשנה לטפל בסוס הם השיבו אותו לבעליו המאושר.
בעליו של הסוס הועמד לדין בחשד לעבירות הונאה כלכלית, הרשויות קיבלו מבית המשפט אישור להחרים נכסים של הנתבע ביניהם גם הסוס היוקרתי. הטענה של בתו של הנאשם כי הסוס שייך לה וכי אין לה כל חלק במשפט המתנהל לא עזרה לה, לעומת זת כאשר נוכחו הרשויות לדעת כי עלות הטיפול בסוס תעלה להם 55 אלף דולר מדי שנה החליטו להחזיר אותו לבעליו ששמח לקבלו.
אוצר אבוד בשווי מיליארדי דולרים תועד בספינה שטבעה לפני מאות שנים מול חופי קולומביה
הצבא הקולומביאני פרסם תמונות של אחת מהספינות הטרופות יקרות הערך בעולם, מיקומה לא היה ידוע במשך כמעט שלוש מאות שנים. שתי ספינות טרופות נוספות התגלו גם הן ליד האתר, אמר נשיא קולומביה.
'גלאון סן חוזה' של ארמון המלוכה הספרדי היה עמוס במטען עצום של אוצרות כאשר הוא הוטבע על ידי ספינות הצי הבריטי בשנת 1708 במהלך מלחמת הירושה הספרדית.
על פי ההערכות, הספינה, שעליה 64 תותחים עם כ-600 אנשים על סיפונה, נשאה לפחות 200 טון של אוצרות, כולל מטבעות זהב, מטבעות כסף ואזמרגד, בשווי מוערך של עד 17 מיליארד דולר במחירים של היום.
הספינה אותרה בידי פקידי חיל הים הקולומביאני ב-2015, אך מיקומה המדויק נשמר בסוד. והשבוע נשיא קולומביה, פרסם במסיבת עיתונאים תמונות שלא נראו בעבר. התמונות חשפו אוצרות רבים שהתגלו לאחרונה, כולל קרמיקה סינית, מטבעות זהב, חרבות ותותחים.
האוצרות בספינה הם נושא למאבק משפטי מתמשך מאז גילויה, קולומביה טענה שהספינה ואוצרותיה שייכים לה לפי חוק המורשת התרבותית הקובע כי חפצים שהתגלו במימי קולומביה שייכים למדינה.
עם זאת, ספרד טוענת כי הספינה הייתה שלה ומצטטת את האמנה של אונסק"ו בנושא מורשת תרבותית תת-ימית.
כדי לסבך עוד יותר את העניינים, טוענים החוקרים כי רבים מחפצי הערך על הספינה נשדדו ממדינות דרום אמריקה, שחלקן עשויות גם לטעון לזכות בחלק מהאוצר.