ביום שני בלילה הכנסת צפויה להתפזר וראש הממשלה נפתלי בנט יפנה את מקומו לראש הממשלה החליפי, יאיר לפיד, אשר יושבע לתפקיד כבר ביום שלישי. בקואליציה ובאופוזיציה מעוניינים לקיים את הבחירות בתחילת נובמבר, כשהאפשרות לממשלה חלופית בכנסת הנוכחית נראית כרגע קלושה מאוד.
לפי הסקרים לאף גוש אין בשלב זה 61, אך בעוד שיושב ראש הליכוד בנימין נתניהו פסל לאחרונה ישיבה עם מנסור עבאס באותה הממשלה, חבר מפלגתו דודי אמסלם נשמע הבוקר, בראיון למהדורת הבוקר של חדשות N12 אחרת.
"מפלגות אנטי-ציוניות לא יכולות להיות חלק מהממשלה, כל עוד הממשלה לא מונה 61. אם מנסור עבאס רוצה להצטרף לאחר שיש לנו 61, אהלן וסהלן. אנחנו לא יכולים להישען עליו. היהודים נכון להיום לא יכולים להישען על מפלגה אנטי-ציונית" אמר אמסלם.
המראיין המופתע שב והדגיש: "אתה אומר שאם תשיגו 61, מבחינתך אתה יכול לשבת עם עבאס?" אמסלם שב אף הוא וענה: "אמרנו את זה כל הזמן. ממשלה צריכה להיות עם רוב ציוני, לאחר שיש לה רוב ציוני אם רוצה מאן דהוא אין לי שום בעיה".
"מעולם לא הייתה לנו שום בעיה לשתף פעולה עם המפלגות הערביות בנושאים אזרחיים, אבל כשאנחנו נשענים עליהם על הנושאים הלאומיים אנחנו מאבדים את הזהות היהודית. כשהייתי יושב ראש הקואליציה שיתפתי פעולה עם אחמד טיבי בחוק טיפולי שיניים לילדים פגועי מוחין" המשיך אמסלם.
בתגובה לדבריו של אמסלם אמר נתניהו הבוקר, "נדהמתי לשמוע את הדברים שאמר דודי אמסלם, שאותם אמר על דעתו בלבד, כפי שכבר קרה בעבר".
"רע"מ היא מפלגה אנטישמית אנטי-ציונית, תומכת טרור, שמייצגת את האחים המוסלמים ששואפים להשמיד את ישראל. הליכוד בראשותי לעולם לא הסכים ולעולם לא יסכים להכניס את רע"מ לקואליציה כלשהי" הדגיש נתניהו.
עוד כתב נתניהו, "ב-2019, כשהימין היה עם 60 מנדטים לאחר שליברמן ערק לשמאל, סירבתי להצעות של מנסור עבאס לתמוך בהקמת ממשלה בראשותי ולכן הלכנו לבחירות".
נתניהו הדגיש וחידד: "בניגוד ללפיד, בנט, סער, גנץ וליברמן – שיושבים עכשיו בממשלה עם תומכי טרור אלה ותמורת תמיכתם מכרו להם את המדינה – הליכוד בהנהגתי לעולם לא עשה זאת ולעולם לא יעשה זאת".
"זאת מהות הבחירות הקרובות: ממשלה לאומית חזקה בראשותי או ממשלה אנטי-ציונית שתכלול את מנסור עבאס ורע״מ, אחמד טיבי והמשותפת ותהיה תלויה בהם לחלוטין" סיים נתניהו תוך שהוא רומז לליבת הקמפיין אותו יוביל הליכוד במערכת הבחירות הנוכחית.
מהליכוד נמסר בתגובה: "הדברים נאמרו בניגוד לעמדתו ולא על דעתו של ראש הממשלה לשעבר נתניהו. נתניהו מעולם לא הסכים ולעולם לא יסכים לכלול את רע"מ בקואליציה שלו".
במפלגת 'הציונות הדתית' מיהרו לתקוף את ח"כ דודי אמסלם. יו"ר הציונות הדתית, ח"כ בצלאל סמוטריץ הגיב בציוץ ברשתות החברתיות: "מפלגת הציונות הדתית לא תשב בשום מצב באותה קואליציה עם תומכי טרור. נקודה".
גם יו"ר 'עצמה יהודית' במפלגת הציונות הדתית, ח"כ איתמר בן גביר הגיב: "דודי יקירי – לא מתאים ולא שייך. אחרי השנה שעברנו ברור שלרע"מ יש מקום בפרלמנט בסוריה – לא בישראל!".
מלשכתו של חה"כ דודי אמסלם נמסר: "אנחנו מתכוונים להקים ממשלה לאומית שתקדם את ערכי היהדות והציונות, ותקדם חקיקה ותבצע רפורמות נרחבות ומתבקשות במערכת המשפט. "נקים ממשלה של 61 רק עם מפלגות הגוש האמוני!"
"הליכוד לא מפלגה גזענית ולא יפגע באזרחים הערבים שנאמנים למדינת ישראל- מי שירצה לקדם נושאים אזרחיים בחברה הערבית ימצא אצלנו אוזן קשבת ונכונות לשיתוף פעולה. מי שירצה לקדם נושאים לאומיים פלסטיניים ולתמוך בטרור – לעולם לא יהיה איתנו בקואליציה!" הוסיף והדגיש אמסלם.
כזכור, עם הקמת ממשלת בנט – לפיד – עבאס לפני כשנה, קמו קולות רבים באופוזיציה, בעיקר בקרב ח"כים בליכוד וביהדות התורה, שהתרעמו על הפסילה של רע"מ ע"י מפלגת הציונות הדתית בהובלת סמוטריץ, זאת לאחר שהגיע להישג עצום בבחירות בעיקר בגלל סיוע ישיר של בנימין נתניהו שפחד מבנט.
ח"כים ביהדות התורה ובליכוד כינו את סמוטריץ' "כפוי טובה" והאשימו אותו שהיות וגם ככה מפלגת רע"מ שותפה לשלטון, עדיף היה לו הייתה מוקמת כאן ממשלת ימין עם רע"מ במקום ממשלת שמאל קיצוני עם רע"מ.