כמו הביג בן בלונדון, כנסיית סגרדה פמיליה בברצלונה ומבנים אחרים המהווים סמלים של ערים גדולות בעולם, גם מגדל דוד בירושלים התכסה כולו בימים האחרונים בפיגומים. כך פורסם בידיעות אחרונות'.
האתר ההיסטורי נמצא בתהליך שיפוץ נרחב. בשלב הראשון של הפרויקט יושקעו כ־50 מיליון דולר, שמגיעים מקרן קלור, עיריית ירושלים, משרד ירושלים ומורשת ומשרד התיירות. שלב זה יכלול שיפוץ, חידוש, הנגשה ושימור של המצודה.
כמו כן תיבנה כניסה חדשה למוזיאון, מאזור שער יפו, שתהיה מונגשת לעוברים ולשבים. כך, כל תייר שפוסע ברחבה של שער יפו יוכל לראות חלקים ממוזיאון מגדל דוד. במוזיאון תוצג גם תערוכה חדשה וקבועה בנושא "סיפורה של ירושלים".
בשלב השני של הפרויקט, שצפוי לעלות עוד כסף, מתוכננים לקום מרכז חינוך, אודיטוריום ופארק ארכיאולוגי באזור שמתחת לגשר המחבר בין שדרות ממילא לאזור מגדל דוד. מדובר במקום שבו נמצאו לאחרונה ממצאים היסטוריים בני 1,500 שנים.
בגלל מיקומו האסטרטגי והגבוה, מתחם מגדל דוד בגלגוליו השונים שימש להגנת העיר העתיקה לאורך ההיסטוריה.
המלך הורדוס היה הראשון שבנה במקום מגדלי שמירה, ובאזור ישנם שרידים ארכיאולוגיים גם מהתקופה הרומית המאוחרת, הביזנטית, המוסלמית הקדומה, הממלוכית והעות’מאנית.
הבריטים היו הראשונים שהשתמשו במצודה למטרות לא מלחמתיות, והפכו אותה למוזיאון.
למרות שמו, שמרמז כי דוד המלך היה קשור ליצירתו, מגדל דוד הינו צריח שדווקא העות’מאנים הוסיפו למסגד שבנו הממלוכים.
כל כובש שהגיע לעיר הוסיף אלמנטים חדשים לאזור, וכך הפכה מצודת דוד לשילוב ייחודי של תקופות היסטוריות וארכיאולוגיות שונות ומגוונות, מה שהפך אותה לאחד המבנים הבולטים בירושלים ולאחד מסמליה המובהקים של העיר.
פלר חסן־נחום, המשנה לראש עיריית ירושלים ומחזיקת תיק התיירות והפיתוח הכלכלי בעירייה, סיפרה (ל"ידיעות אחרונות") כי "פיתוח מוזיאון מגדל דוד הוא פרויקט דגל של העירייה".
"חשוב מאוד שמנגישים, משפצים ומשחזרים את המוזיאון מתוך מטרה להעניק חוויה איכותית למיליוני המבקרים והתיירים מהארץ ומהעולם שמגיעים אליו מדי שנה" הוסיפה.
"לאחרונה הנגשנו גם את העיר העתיקה, ולמעשה הפכנו להיות אחת הערים הכי מתקדמות בעולם בהנגשה של אתרים עירוניים עתיקים. נמשיך לחזק את הקשר של העם היהודי לירושלים" סיימה.