במעמד מרטיט של כבוד התורה, בראשותם של גדולי וצדיקי הדור , נטמנו ע"י עמותת "גניזה כללית" עשרים ושנים כדים ובהם כשישים ספרי תורה ומאות אלפי פרשיות תפילין ומזוזות, שבלו או נפסלו.
המעמד נפתח בדבריו של הגאון רבי אהרן זיכרמן דומ"ץ דחסידי בעלזא בירושלים, שאביו הרה"ח ר' מרדכי שמעון זצ"ל, היה מראשוני הנחשונים בפעילות למען כבוד כתבי הקודש. הרב תיאר את הימים הראשונים, כאשר לא היו הרבה עלונים וספרים כהיום, ולא היה גוף מסודר שיטפל בגניזה, ואביו זצ"ל יחד עם כ"ק האדמו"ר מסטרופקוב זצ"ל והגאון רבי זלמן בריזל זצ"ל, התאספו יחד והחליטו לעשות למען הגניזה. הרב זיכרמן העלה את הבעיה החמורה של דפי קדוש המגיעים למפעלי מיחזור לנייר, שבסופו של דבר עושים מהם מוצרים מתכלים לתשמישים בזויים רח"ל. ותיאר את פעילות "גניזה כללית" למיגור הבעיה החמורה, כשהכל נעשה מתוך מסירות נפש, ובכך הם זוכים לסייעתא דשמיא.
אחר נשא דברים מרגשים הגה"צ רבי בנימין פינקל משגיח דישיבת מיר, שהעלה על נס את גודל יקרת המעמד שהוא כל כולו למען כבוד שמים וכבוד התורה. ושהכבוד שאנו עושים כאן לכבוד התורה יעמוד לנו לזכות ולמליץ יושר, שהתורה תלמד עלינו זכות שנוכל ללמוד את התורה ולחבבה, ולזכות לגאולה השלמה במהרה.
לאחר מכן כובד לשאת דברים הגאון רבי מתתיהו דייטש, רב שכונת רמת שלמה, שחמיו הגאון רבי משה הלברשטאם זצ"ל היה חבר ועד ההלכה לעניני גניזה, שדלתו היתה פתוחה בכל עת ובמאור פנים מיוחד לעוסקים במלאכת הקודש, וליווה את כל עניני ההלכה של הגניזה במשך שנים רבות.
הגר"מ דייטש פתח ותיאר את פעליו של חמיו הגאון זצ"ל וחרדתו לכבוד כתבי הקודש, וכיצד היה מזדעזע בכל פעם שראה דפים של כתבי קודש מתגוללים בחוצות. הוא ציין את פעלם של "גניזה כללית" שעושים הכל לפי כל דקדוקי ההלכה. והעיר שזה הזמן להתעורר בכבוד התורה, ובכלל זה שלא לדבר בשעת קריאת התורה. ובכבוד התורה בכלל הכולל גם כבוד תלמידי חכמים. וסיים בשבחם של "גניזה כללית" וציין את החובה לתמוך בהם ובהוצאות הגדולות שלכבוד התורה, ובירך את כל המסייעים והמשתתפים במפעל גדול וחשוב זה.
לאחר דבריו, אטמו את שני הכדים האחרונים כשהוסבר לציבור המשתתפים כל שלב, והוראות גדולי הפוסקים זצ"ל שנמסרו ל"גניזה כללית" עד לפרטים הקטנים.
התרגשות אחזה בציבור, כאשר הוצגה בפניהם יריעה של ספר תורה עתיק בן מאות שנים, שנפדתה מבין הגוים, כאשר נמצאה במכירה פומבית ברשת האלקטרונית עד שהגיעה למשרדי גניזה כללית. הרבנים שהשתתפו במעמד עיינו ביריעה בהתעניינות גדולה. אחר הוכנסה היריעה אל הכדים.
לפני הטמנת הכדים בבור מיוחד שהוכן בשולי בית העלמין, עמדו כולם בתפילה נרגשת על פי סדר תפילות מיוחד שהוכן למעמד ונדפס בהידור רב. סדר התפילות נערך על פי קונטרסו של הגאון רבי יוסף שווארץ זצ"ל בעל "ויצבור יוסף" מגדולי רבני הונגריה בדור האחרון. בסיום התפילות נאמר סדר "קבלת עול מלכות שמים" בהתרגשות גדולה ע"י כ"ק האדמו"ר מביאלה בית שמש , ולאחריו נשא הגה"צ רבי מרדכי שמואל אדלשטיין תפילה מיוחדת עבור המשתתפים והמסייעים למעמד.
אחר נשא הגרמ"ש אדלשטיין דברים מרוממים, ותיאר וציטט את דבריו של הרב מפוניבז' שנשא במעמד דומה לפני כמאה שנה בעיירה פוניבז' שבליטא, שביאר את השמחה הגדולה במעמד שכזה, במשל לאמא השמחה כאשר בגדי ילדיה בלים, כי זה סימן שהילד חי ובריא ושמח. לעומת אמא שבגדי ילדיה עומדים בארון משום שהילד חולה ולא יכול ללבוש אותם. כך גם מעמד זה, הוא מעמד של הודיה לקב"ה שנתן לנו את התורה ואנחנו זוכים ללמוד אותה.
בשעת הכנת הכדים לקבורה, הזכירו הרבנים שליט"א את שמות התורמים למימון קבורת הסת"ם עם בקשותיהם. כאשר לאחר מכן נטמנו הדפים בין כדי הסת"ם.
מלבד הרבנים הגאונים והצדיקים הנ"ל השתתפו עוד במעמד (לפי א-ב): הגאון רבי יעקב שלמה בן ציון ראש ישיבת בני הישיבות אשדוד, הגאון רבי משה ברנדסדורפר ראש היכל הוראה, הגאון רבי בן ציון גוטפרב ראש ישיבת מתמידים, הגאון רבי צבי וובררב שכונת נוה יעקב, והגאון רבי יורם סרי מו"ץ מודיעין עילית.
עם הטמנת עשרות הכדים ויציקת טונות של בטון עליהם, תוך התעניינות מרובה של הרבנים והציבור הגדול, התפזרו המשתתפים ברגשות מרוממות של כבוד התורה.