רשת NBC האמריקנית דיווחה בסוף השבוע כי מודיעין ישראלי סייע בחיסול מפקד כוח קודסקאסם סולימאני. לפי הדיווח, מקורות בנמל התעופה של דמשק מסרו לסוכנות הביון המרכזית, ה-CIA, את פרטי טיסתו של סולימאני לבגדאד, טיסה שעם ירידתו ממנה הותקף רכבו מן האוויר. מודיעין ישראלי סייע באישור הפרטים.
נוסף על כך, הניו יורק טיימס דיווח הלילה (ראשון) כי נראה שראש הממשלה בנימין נתניהו היה המנהיג הזר היחיד שידע על ההתנקשות המתוכננת לפני שבוצעה. זאת בעקבות שיחה שניהל עם שר החוץ של ארצות הברית מייק פומפאו לפני החיסול.
ההחלטה על החיסול לא הייתה מיידית. לפי הניו יורק טיימס במהלך 18 החודשים שקדמו לחיסול עלה שוב ושוב הרעיון לפגוע בסולימאני. הוא עלה כאפשרות תגובה למעשים שאיראן ביצעה החל ממאי האחרון. במאי איראן פתחה בשורת צעדים נגד המזרח התיכון כדי להראות שהיא לא מפחדת מהסלמה. מי שהוביל את גל הפעולות האלה, שכלל בין היתר פגיעה בשדות תעופה בסעודיה, פגיעה במכליות נפט, איום על מטרות אמריקניות בעיראק ועוד הוא סולימאני. "אנשים בקהילת המודיעין האמריקנית אמרו יותר ויותר שאם צריך להגיב – צריך להגיב נגדו", הוסיף רונן ברגמן, שלקח חלק בכתבה שהתפרסה בניו יורק טיימס, לכאן רשת ב.
ברגמן סיפר לאסף ליברמן וקלמן ליבסקינד בתוכנית "קלמן ליברמן" ב על השבוע המתוח שעבר על ארצות הברית – לקראת החשש מתגובה איראנית שעשויה להוביל למלחמה: "החיסול עצמו בוצע על פי האקט האחרון שהניע את המבצע לשלב האחרון שלו – העלייה של סולימאני על מטוס בדמשק". בניו יורק טיימס מוסיפים כי החיסול התעכב בשלוש משום שסוכן השטח לא יכול היה לאשר כי סולימאני עליו. זאת על אף שאתר חברת התעופה הראה שהמטוס המריא. בסופו של דבר סולימאני התייצב במטוס.
עוד הוסיף ברגמן: "בסופו של דבר הוא עולה על המטוס ונחת בבגדאד. הם לא ידעו שאבו מהדי אל-מוהנדס יהיה איתו. מבחינתם זאת הייתה הפתעה. אחרי הנחיתה הם נכנסו לרכבים כפי שהמודיעין ציפה וב-12:47 הטיל הראשון פוגע, ואחריו עוד כמה, והורגים אותו ואת המלווים שלו"
ביום שישי דיווח הוושינגטון פוסט כי הצבא האמריקני נכשל בניסיון לחסל בכיר נוסףבמשמרות המהפכה, עבדל רזא שהלאי, שנמצא בתימן. בדיווח לא נאמר מדוע נכשלה הפעולה. משרד החוץ בוושינגטון הציע בחודש שעבר פרס של 15 מיליון דולרים למי שימסור מידע על שהלאי. הפנטגון, הבית הלבן ומשרד החוץ בוושינגטון סירבו להגיב על הדברים.
בתקשורת האמריקנית פורסם בסוף השבוע כי רשת ריגול בנמל התעופה בבגדאד סייעה לארצות הברית בחיסול. בין החשודים ישנם שני עובדי ביטחון בשדה התעופה בבגדאד ושני עובדים בחברת התעופה Cham Wings הסורית – אחד מהם עבד בנמל התעופה והשני היה על המטוס שבו הגיע מפקד כוח קודס מדמשק לבגדאד. על פי החשד, הארבע הם חלק מרשת גדולה יותר שהעבירה מידע לארצות הברית.