שר הביטחון בני גנץ אמר הבוקר (שני) שמתקפה של חיזבאללה על אחת מאסדות הגז של ישראל עשויה להוביל למערכה צבאית בצפון. "זה יכול להוביל לתגובה, וזה יכול להוביל ליום קרב שיכולים להתפתח לכמה ימי קרב, זה עלול להוביל למערכה", אמר שר הביטחון בריאיון ברדיו 103FM. "אני מקווה שהדברים יסתדרו".
"אני מאמין שבהמשך יעמדו שתי אסדות – אחת בצד שלנו ואחת בצד שלהם", הוסיף גנץ. "אני מקווה שלא נצטרך לעבור סבב או לחימה לפני הדבר הזה, כי זו סתם תהיה טרגדיה למדינת לבנון ואזרחיה".
בחודשים האחרונים ניסו בחיזבאללה לשגר כמה מל"טים לעבר אסדת "כריש" על רקע המחלוקת באשר לבעלות על הגז. בתחילת יולי יורטו שלושה כלי טיס בלתי מאוישים של חיזבאללה שטסו מלבנון לעבר אסדת הגז כריש. אחד המל"טים יורט על ידי מטוס קרב, ושני כלי הטיס הנוספים יורטו על ידי טילי ברק של ספינת הטילים אח"י אילת.
"כל שדות הגז בישראל נמצאים על כוונות הטילים שלנו – לא רק כריש", איים נסראללה לפני כחודש. "אין מטרה בים או באוויר שאינה בטווח הטילים המדויקים של חיזבאללה", הוסיף מזכ"ל הארגון בריאיון ל"אל-מיאדין" לציון 40 שנה להקמת חיזבאללה. "אם שאיבת הגז מאסדת כריש תחל בספטמבר מבלי שללבנון יהיו זכויות – אנחנו נהיה בבעיה".
מלבד לאיומים מלבנון, גנץ התייחס הבוקר, בראיון שהעניק לרדיו 103, גם למתיחות מול מצרים ליציאתו של ראש השב"כ רונן בר לקהיר, שם ערך פגישה עם ראש המודיעין המצרי עבאס כמאל במטרה להפחית את המתיחות בין המדינות בעקבות מבצע "עלות השחר".
המתיחות החלה לאחר שבמצרים עזרו "להוריד את הג'יהאד האיסלאמי מהעץ" לפני תחילת המבצע, בעוד שבישראל המשיכו במעצרים של פעילי הג'יהאד האיסלאמי בשטחים אחרי המבצע.
"בימים" האחרונים הייתה טיפה 'אפצ'י' כזה ביחסים בין ישראל לבין מצרים, ומסדרים את זה מחדש", הודה שר הביטחון. "אני חושב שעצם העובדה שהם מקבלים את ראש השב"כ זה סימן טוב". עוד הדגיש גנץ שבישראל לא התחייבו לשחרר אסירים של הג'יהאד האיסאלמי.
"אני מוטרד מהסכם הגרעין המתגבש", אמר שר הביטחון בהקשר לשיחות בין איראן והמעצמות. "יש בו הרבה חורים הן בתחום ההעשרה הן בתחום הפיתוח, הן בתחום ייצור הנשק, הן בתחום המוביליות, הן בסד הזמנים והן בכמות המשאבים הגדולה שתיכנס לאיראן. לכן אנחנו נגד ההסכם".
"ישראל תצטרך לעשות עם עצמה דיון, איך חיים במציאות הסכמית", המשיך. ישראל תצטרך לוודא שהתשובות שיש לה ילכו ויתפתחו על מנת שניתן יהיה להפעיל אותן בתנאים כאלה ואחרים אם וכאשר יעלה הצורך, ולדעת להגן על עצמנו בעצמנו. צריך את האופציה ההתקפית למעלה הדרך".
עוד אמר גנץ באותו ריאיון שניתן לראות בחלקים ש"הפלסטינים קוראים להם ירושלים" כבירה עתידית: "יש מקומות שהפלסטינים קוראים להם ירושלים והם לא במעטפת המטרופולינית של ירושלים ואפשר להגדיר להם בירה. אלה נושאים של דיוני קצה הדרך. במהות – ירושלים תישאר מאוחדת".