שר הביטחון בני גנץ פונה לקהל הערבי בישראל תוך שהוא מצהיר כי הוא "מקווה שהערבים ינהרו לקלפיות.
בראיון לערוץ הטלוויזיה הערבי ישראלי "הלא" ולאתר "פאנט" אמר גנץ: "אני לא רודף אנשים בגלל התפיסה הפוליטית או השייכות הלאומית שלהם, חס וחלילה".
בתשובה לשאלה מדוע ישראל תקפה ברצועת עזה (מבצע "עלות השחר") הסביר גנץ: "הייתה לנו בעיה מבצעית שבה הג'יהאד האסלאמי מנסה לפגוע באזרחים ישראלים תושבי העוטף, וכשהוא יורה על טרקטור בקיבוץ שעובד בשדות הוא בכלל לא יודע אם זה מישהו מקיבוץ רעים או בדואי מרהט שנוהג את הטרקטור הזה. הוא יורה על מנת לפגוע באזרחים ישראלים ולזה אני לא אתן יד לעולם".
בהידרשו לשאלת הפתרון לסכסוך אמר גנץ: "אני סבור, וזה גם מה שהמחנה הממלכתי מסביר בעולמות התוכן שלו, אין בטווח הנראה לעין יכולת להגיע להסדר קבע, כי הצד הפלסטיני גם צריך לרצות בהסדר קבע ובסיום הסכסוך. אני מקיים שיחות עם אבו מאזן, וקיימתי שיחות אבו מאזן, אבל אני רוצה לפעול לצמצום הסכסוך להגברת המשילות הפלסטינית ולמנוע התפתחות של מדינה דו לאומית שזה בניגוד לחזון הציוני שלי".
פרידה ג'אבר, עורכת "הלא" ו"פאנט" שקיימה את הראיון, הקשתה על גנץ בשאלה מדוע לצמצם את הסכסוך ולא לפתור אותו, ועל כך השיב גנץ: "מה אני אמרתי לאבו מאזן? לי היה חלום שאתה לא תהיה פה, ואני בטוח שגם לך היה חלום שאני לא אהיה פה, אבל אנחנו פה, ולכן אני חושב שהצעדים של צמצום הסכסוך, הגברת המשילות הפלסטינית, חיזוק הכלכלה לשני הצדדים, יהוו תשתית טובה לפתרון קבע בהמשך".
גנץ הוסיף: "אני רוצה להגיע לפתרון הסכסוך, רק אני חושב שזה יקח הרבה מאוד זמן, ואני לא רוצה שהמצב עד אז יסלים. אני רוצה שעד אז המצב ישתפר, שתהיה פה נקודת הסתכלות אחרת יותר חיובית על הסיטואציה הזו, על מנת שאפשר יהיה להגיע (להסדר). אני אומר לך שמרבית הישראלים לא רוצים לשלוט בעם הפלסטיני. כל הישראלים לא מוכנים לקחת סיכונים ביטחוניים בהופעתה של ישות עם סכנות ביטחוניות למדינת ישראל כמו שלצערי ראינו בעזה או במקומות אחרים".
גנץ נדרש גם להימנעות משיתוף הפעולה עם הרשימה המשותפת באומרו: "אני רואה באזרחי ישראל הערבים שותפים לעשייה הישראלית במדינת ישראל. יש פסקה במגילת העצמאות שמדברת על כל הזכויות לכל האנשים ללא הבדל דת, גזע, מין ולאום. בזה אני מאמין. על זה אני רץ לבחירות עכשיו. הרשימה המשותפת כגוף פוליטי לא ראתה את עצמה בממשלה, לא ראתה את עצמה חלק מהממשלה. זה נכון שהם המליצו עליי, ואני שמח על העניין הזה, ואני תמיד אשמח שימליצו עליי, אבל הם לא ראו את עצמם כחלק מהממשלה".
"מנסור עבאס היה חלק מהקואליציה. אני חושב שהוא מסתכל על הצורך שלו לקדם את החברה הערבית ואת האינטרסים שלה וזה בראש סולם העדיפויות שלו. ראית שהוא לא התעסק בנושאים ביטחוניים. הוא התעסק רק בנושאים חברתיים כלכליים" אמר גנץ.
בהקשר זה ציין עוד גנץ: "אני יודע לשוחח עם כל חברי הכנסת הערבים מכל המפלגות על מנת לקדם את מה שאני מאמין בו שהוא גם האינטרסים של החברה הערבית בישראל גם אם הם לא מצביעים לי בכלל. קיבלתי מעט מאוד קולות בחברה הערבית, אבל עדיין אני חושב שצריך להילחם בפשיעה בחברה הערבית. אני חושב שצריך לשפר את החינוך בחברה הערבית ואת המסוגלות התעסוקתית.
בהקשר זה ציין עוד גנץ: "אני יודע לשוחח עם כל חברי הכנסת הערבים מכל המפלגות על מנת לקדם את מה שאני מאמין בו שהוא גם האינטרסים של החברה הערבית בישראל גם אם הם לא מצביעים לי בכלל. קיבלתי מעט מאוד קולות בחברה הערבית, אבל עדיין אני חושב שצריך להילחם בפשיעה בחברה הערבית. אני חושב שצריך לשפר את החינוך בחברה הערבית ואת המסוגלות התעסוקתית.
גנץ ציין עוד: "אין לי בעיה עם הנציגים שלהם בכנסת. הם יושבים בכנסת והם נאבקים (למען הציבור שלהם)… אני עושה שיתוף פעולה פוליטי. מה זאת אומרת. חילי טרופר לא מסתובב בחברה הערבית ודאג לקדם כמה שיותר את נושא התרבות?".
בתשובה לשאלה אם הוא מעוניין בהמלצה של הרשימה המשותפת עליו בפני הנשיא לראשות הממשלה אמר גנץ: "אני אשמח לכמה שיותר ממליצים בפני הנשיא אם וכאשר הדבר הזה יהיה רלוונטי. אני מציע למדינת ישראל משהו שהוא מעל לפוליטיקה הקטנה. אנחנו נחזור אליה, וימליצו ולא ימליצו ויעשו דילים פוליטיים ודילים אחרים. בסופו של דבר כולנו חיים כאן. אנחנו נהיה 16-17 מיליון איש ב-2048 כדאי שנראה כיצד מפתחים את המדינה לנקודה הזאת אם לא בשבילנו בשביל הילדים שלנו בשביל הנכדים שלנו.
"אי אפשר להיות כל הזמן בתוך המדמנה הפוליטית הזו מבלי לדאוג לחברה בישראל, ואת זה אפשר לעשות רק בשיח רק בשיתוף פעולה. כנראה שלא נסכים על הכל. אין סיכוי כזה שנסכים על הכל. תמיד יהיו חריגות. אבל אני ישבתי עם כל חברי הכנסת הערבים ואני מכיר בהם, ואני מכיר אותם, ואני חושב שהם מנסים לייצג את החברה הערבית ואני רוצה לכבד אותם על העניין הזה" הוסיף.
"אם הם ידברו נגד מדינת ישראל אני כמובן אקום נגד זה. אם הם ידברו נגד צה"ל אני כמובן אקום נגד העניין הזה. אני לא מתכחש לזהות הציונית והיהודית שלי, אבל אני חושב שהערבים הם בשר מבשרה של החברה הישראלית, והם צריכים להיות בכל המקומות, ואנחנו צריכים לדאוג לזה" חתם גנץ את הראיון.