מפקחי שירות המזון במשרד הבריאות ערכו ביקורת תברואתית וטכנולוגית במפעל שטראוס עלית. בעקבות הביקורת אושר למפעל להחזיר לייצור וופלים ואפיפיות ללא גלוטן. האישור ניתן לאחר שנעשו כל הפעולות עליהן הצהיר המפעל והוחזרו לעבודה הקווים שנוקו, נבדקו ושעומדים בסטנדרטים החדשים.
כזכור, לפני שלושה חדשים ביצע משרד הבריאות ביקורת תברואתית וטכנולוגית בעקבות ממצאים חיוביים לסלמונלה והודעת החזרה יזומה (ריקול) רחבה שדווחה לציבור בתאריך ה- 25.4. בביקורת נמצאו ליקויים מהותיים וכתוצאה מכך החליטו גורמי המקצוע בשירות המזון שבמשרד הבריאות על התליית אישור הייצור הנאות לחברה, לתקופה של שלושה חודשים או עד לתיקון כלל הליקויים שנמצאו בביקורת. בעקבות הביקורת המפעל נכנס לתהליך טיפול יסודי ובוצעו עבודות לשיפור התשתיות, שיפור וחידוד נהלים, ניקיונות, תגבור כוח אדם ועוד.
להלן עיקרי ממצאי הביקורת שנערכה החודש:
- שודרגו מערכות הדיגום הסביבתי, תוצר מוגמר וחומרי גלם. בהקשר זה חשוב לציין כי המפעל יבדוק מעתה כל אצווה לפני שיוצאת מהמפעל.
- בוצעו שיפורים תברואיים נרחבים הכוללים איטום גגות, ניקיון נרחב, החלפת ציוד במידת הצורך, החלפת רצפות ואיחוי סדקים ועוד.
- בוצעה בחינה מחדש ושינוי במבנה הארגוני, הורחבה אחריות היצרן ע"י הרחבת צוות האיכות, כולל בקרי איכות למפעל הממתקים וכן תוספת ונפח גדול יותר עבור תהליך ההמסה (מפעל השוקולד הנוזלי).
- נקבעו אזורים רגישים יותר במפעל ונקבעו קודי לבוש ונהלים בהתאם.
משכך, משרד הבריאות רואה לנכון לאפשר למפעל חזרה מדורגת ליצור תוך ניהול הסיכונים הסביבתיים ויישום פעולות מתקנות ובתיאום עם המשרד ואישור בכל שלב ושלב בחזרה המדורגת. מזמן לזמן ונוכח הוספת מוצרים נוספים, יבחנו התנאים מחדש ובקרה נוספת תתקיים בהמשך על פי הצורך וההתקדמות בפעולות המתקנות.