המשא ומתן בין משרד האוצר להסתדרות המורים על הסכם שכר חדש למורים יתחדש היום (שני), אך שני הנושאים העיקריים שעדיין נמצאים בלב המחלוקת הם משכורות המורים הוותיקים והשינויים בלוח החופשות.
לאחר שאיים אתמול בהוצאת צווי מניעה לשביתת המורים, הבוקר שר האוצר אביגדור ליברמן שינה כיוון והביע אופטימיות זהירה כשצייץ כי הוא מקווה ש"היום או מחר נשלים את המלאכה". בתוך כך, במשרד המשפטים טוענים שלא קיבלו כלל בקשה לצווי מניעה ממשרד האוצר. כך חשפה כתבת חדשות 12 ענבר טוויזר בN-12.
"כל מי שמספר שהוויכוח בין משרד האוצר להסתדרות המורים הוא על 800 מיליון שקלים הוא טועה ומטעה", צייץ ליברמן הבוקר.
"הסיבות לוויכוח הן אחרות – הן על 78% מהציבור שלא מרוצה ממערכת החינוך, על דגש על מצוינות ולא על ותק, על הדרישה שלנו לסנכרן חופשים בין המשק הישראלי למערכת החינוך ועל הסמכויות אותן יש לתת למנהלים – לפטר מורים לא מתאימים, לתמרץ מורים מצטיינים ולתת אפשרות לחוזים אישיים במערכת החינוך" הוסיף.
"אתמול נפרדתי בשעה 23:20 מצוותי המו"מ של הסתדרות המורים, משרד החינוך ומשרד האוצר בתחושה שיש תזוזה ויש רצון טוב מצד כל הצדדים. אני מקווה שהיום או מחר נשלים את המלאכה", הוסיף שר האוצר.
היום צפויים הצדדים להתכנס פעם נוספת ולהמשיך את המו"מ מהנקודה שבה עצרו בלילה. למרות שנרשמו הסכמות בנושאים כמו גמול מצוינות, חוזים אישיים ושכר המנהלים – שני הנושאים העיקריים שנותרו במחלוקת הם המשכורות של המורים הוותיקים והשינויים בלוח החופשות של המורים.
אמש פורסם כי בלשכת ראש ממשלת המעבר לפיד משדרים אופטימיות ומסרבים לגבות את שר האוצר ליברמן – בשל הפער הקטן יחסית, שנע בין 800 מיליון שקלים למיליארד שקלים. במסגרת ההסכם המתהווה, המדינה צפויה לשלם בין 4 ל-5 מיליארד שקלים תוספת למורים.
מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד, תקפה את הצעות האוצר בריאיון ל"המהדורה המרכזית": "איזה עובד הוראה ייכנס למערכת כשאין אופק לקידום? הם רוצים לשנות את הוותק, אבל הוותק לא ישתנה – אני מודיעה בצורה חד משמעית".
"מה שהם מציעים זה תמריץ אחרי 3 שנים וקביעות אחרי 5 שנים. מי יישאר אחרי 3 שנים? משרד האוצר לא יכול לקבוע את המדיניות הפדגוגית – רק משרד החינוך והשר שבראשו קובעים. מה זה מורים ותיקים? מורים של 10 שנים הם בשיא הניסיון, מחזיקים את כלל המערכת, חונכים את המורים הצעירים – ולמורים האלה אומרים 'ניתן לכם רק 400 ש"ח'" אמרה בן דויד.
בן דויד המשיכה: "אנחנו התחלנו את המו"מ לפני 9 חודשים, עוד כשהייתה ממשלה יציבה. שר האוצר סחב את המו"מ וכעת מנסה להמשיך ולגרור רגליים. שר האוצר צריך להבין, ואמרתי לו שהוא מקבל את הרשמים הלא נכונים מפקידי האוצר, שהכניסו שם דברים שלא כלולים בהסכם".
בתוך כך, לאחר ששר האוצר אביגדור ליברמן הצהיר אתמול על כוונתו לפנות בבקשה להגשת צווי מניעה לשביתה, בפועל – הגורמים המוסמכים במשרד האוצר טרם עשו זאת.
בדרך כלל, המשרד שפונה לבית הדין לעבודה על מנת למנוע שביתה הוא המשרד המעסיק, במקרה הזה משרד החינוך. אלא שהפעם שרת החינוך יפעת שאשא ביטון לא הייתה מוכנה לפנות לכלים המשפטיים מבעוד מועד והתייצבה לצד הסתדרות המורים במאבק שלהם על שיפור תנאי העסקתם במסגרת הסכם השכר.