היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב־מיארה, תקיים השבוע התייעצות בעניין טענותיו של יוסי כמיסה, שעבד לפני כ־20 שנה עם יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן. כך חושפת טובה צימוקי ב'ידיעות אחרונות'.
כמיסה סיפר בראיון לאיילה חסון בערוץ 13 כי ליברמן אמר לו שהוא מוכן לשלם 100 אלף דולר בתמורה לחיסול ניצב במשטרה.
לפי הפרסום של חסון, מדובר במי שהיה אז ראש אגף החקירות במשטרה, ניצב סנדו מזור. בפוסט שפרסם השבוע שעבר ברשתות החברתיות הציג את עצמו יוסי כמיסה כעוזרו לשעבר של ליברמן וכתב: "במשך חודש יושב מידע מודיעיני בלהב על פוליטיקאי שהציע לרצוח ניצב במשטרה".
בפוסט הציע כמיסה ליועמ"שית להזמין אותו ואת ליברמן לפוליגרף ולשאול האם הציע לו 100 אלף דולר כדי לרצוח ניצב.
בפוסט תגובה שפרסם ליברמן הוא הכחיש בחריפות את כל הטענות, וכתב בין השאר: "הטענה שהצעתי 100 אלף דולר עבור רצח ניצב במשטרה היא טענה מופרכת של אדם הזוי שמניעיו רחוקים שונות דור מלהיות תמימים וטהורים. יוסי, לא לדאוג, תביעת הדיבה בדרך".
בהמשך צייץ ליברמן בטוויטר תמונה של כמיסה עם אנשי ליכוד רבים, ובהם מירי רגב, אופיר אקוניס ויואב גלנט, וכתב: "עוזר שלי האיש הזה מעולם לא היה, אבל יש מצב שהוא מנסה לעזור למישהו אחר?".
כמיסה (57), שירת בעבר בימ"מ ואף קיבל את עיטור האומץ על חלקו בחיסול חוליית מחבלים חמושה באיו"ש שעשתה דרכה לפיגוע. אחרי פרישתו, לקראת סוף 2001, מינה אותו ליברמן למתאם השר והמנכ"ל במשרד התשתיות. "דיברנו על נושא המשטרה, וראיתי שהוא היה בלחץ", סיפר כמיסה בראיון. הוא אמר לי: 'אני מוכן לשלם 100 אלף דולר, לרצוח את אותו ניצב'".
כמיסה סבור שליברמן התכוון ברצינות לדברים. "הוא היה בטירוף על הסיפור הזה", טען כמיסה. "אתם לא מבינים איזו שנאה יש לו למשטרת ישראל".
כמיסה טען שליברמן קרא לו לדאוג לזה באופן עקיף ואמר: "אני מוכן להיבדק בפוליגרף על זה. זו לא אגדה וזו לא הייתה התלוצצות. זו הייתה הכוונה. הקצין הזה היה הראש. הוא היה המוח. ליברמן רצה להוריד אותו כי הוא הוביל את כל המערכת הזאת, הוא היה האיש הדומיננטי בסיפור שלו".
למרות ההתייעצות המתוכננת אצל היועצת, הערכת חוגים משפטיים בכירים היא שאין היתכנות לפתיחה בחקירת משטרה בנושא, מכמה סיבות: על עבירה של ניסיון לשידול לרצח חלה התיישנות כעבור 15 שנים ממועד התרחשותה. כרגע, ללא ראיות תומכות, מדובר בעדות שניצבת מול עדותו של ליברמן שטוען כי לא היו דברים מעולם.
על פי מקור משפטי בכיר, העובדה שטענה זו מועלית לראשונה בעיצומה של מערכת בחירות, משתלבת עם מדיניות האיפוק והריסון שבה נוקטת מערכת אכיפה החוק. "בכל מערכות הבחירות כולל אלו שברשויות המקומיות, עולות חדשות לבקרים האשמות כנגד מועמדים, לרבות קשרים כביכול עם גורמים עבריינים ואלו משמשים לניגוח הצד השני".
עם זאת, בשל מעמדו של שר האוצר, תערוך בהרב־מיארה את ההתייעצות בהשתתפות בכירים באגף החקירות במשטרה שיתבקשו לפרוס מידע מודיעיני, אם היה קיים.
מבהרב־מיארה נמסר בתגובה: "במערכת החוק התקבל בתקופה האחרונה מידע המיוחס לכמיסה באמצעות צד שלישי, על אירועים שהתרחשו לשיטת מוסר המידע לפני למעלה מ־20 שנה. כעת גם פרסם כמיסה דברים ברשתות החברתיות. המידע ייבדק כמקובל".