בממשלה הצהירו על כך שרפורמת היבוא במוצרי החשמל תוריד את המחירים, אבל משיחות שערכנו עם יבואנים מתברר שההוזלה – הן עבור החברות והן עבור הצרכנים – תהיה שולית והם אף מזהירים בשיחה עם 'ידיעות אחרונות' שהגברת התחרות עלולה לעודד כניסה של יבואנים פיראטיים.
הפעימה השנייה ברפורמה נכנסה לתוקף ב־1 בספטמבר, ומשמעותה היא שהליך יבוא מוצרי חשמל ביתיים ותעשייתיים לישראל יהיה פשוט יותר מבחינה בירוקרטית. מעתה ניתן יהיה לייבא מוצרים כמו מזגנים, מקררים, מכונות כביסה, מייבשים, מדיחי כלים, תנורים, טלוויזיות ועוד – על בסיס הצהרה בלבד, ללא צורך בבדיקה של מכון התקנים. בנוסף, דרישות הנצילות האנרגטית של ישראל הותאמו למקובל באירופה, כך שניתן יהיה לייבא את אותם המוצרים על בסיס הרגולציה האירופית.
על פי משרד האנרגיה מדובר בהיקף שוק שמוערך ביותר מ־10 מיליארד שקל. פעימה זו מצטרפת לפעימה הראשונה ברפורמה לפתיחת המשק ליבוא שנכנסה לתוקף ב־1 ביוני, במסגרתה עברו כ־130 תקנים למסלול הצהרה בלבד, וזאת במקום בדיקת כל משלוח בכניסה לארץ ובדיקות דגם. כ־300 תקנים ניתן כיום לייבא במסלול יבוא בהצהרה לפי תקן בינלאומי, כך שבוטלה לגביהם התקינה הייחודית שהיוותה חסם.
היבואנים מצננים את ההתלהבות ולא צופים ירידה משמעותית, אם בכלל, במחירי המוצרים. לטענתם, עלות בדיקת מכון התקנים עומדת על אחוז אחד בלבד ממוצר רב־מכר. הרפורמה נועדה גם להגביר את התחרות בענף, אך היבואנים טוענים בשיחה עם 'ידיעות אחרונות' כי היבוא המקביל כבר קיים, ואף מזהירים, כאמור, מגורמים שעלולים לנצל את ההקלה ביבוא כדי "לעגל פינות".
צביקה גיור, בעלי ניופאן אמר ל'ידיעות': "זו לא מהפכה גדולה. אף אחד לא נמנע לייבא מוצרי חשמל בגלל מכון התקנים – כל יצרניות מוצרי החשמל הגדולות בעולם כבר מייבאות. מאידך, הישראלים קומבינטורים גדולים, ודווקא מכון התקנים הוא זה ששומר שלא יקרה מקרה המאווררים שלא עמדו בתקן ונחתכו לילדים אצבעות. לא כל יבואן אחראי כמו החברות הישראליות הגדולות – אלקטרה, ניופאן וכו' – שניתן לסמוך עליהן. נכון שיהיה יותר נוח לייבא, אבל זה לא מה שיעשה מהפך במחירי המוצר".