שמו של תיכון בליך ברמת גן, מוכר לציבור בעיקר בשל המיתוס שיצא לו כמי שצפוי לזהות מראש את תוצאות הבחירות המתקיימות לכנסת, בשל גיוון אוכלוסיית התלמידים.
הבוקר, (ג) עמד התיכון השלו במרכזו של עימות קולני בין פעילי שמאל שבאו למקום על מנת להפגין כנגד בואו של יו"ר עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר, שהוזמן למקום ע"י הנהלת התיכון ע"מ להרצות בפני התלמידים.
פעילי הימין שבאו לתמוך בבן גביר, התעמתו מחוץ לתיכון עם פעילי השמאל ושוטרי משטרת רמת גן נכחו בזירה ע"מ להפריד בין הניצים ולמנוע גלישה של העימות לאלימות.
פעילי הימין ששהו מחוץ למתחם התיכון צעקו קריאות בגנות הערבים. בין הקריאות ניתן היה לשמוע "שיישרף לכם הכפר" וכן עוד שלל סיסמאות בגנות הערבים.
בין פעילי השמאל, בלטו בנוכחותם יו"ר ועדת חוקה, ח"כ גלעד קריב (העבודה) וסגן ראש עיריית רמת גן מטעם מפלגת העבודה – רועי ברזילי. "מי שמזמין את בן גביר לדבר בפני תלמידי תיכון שלא יתפלא כשעשרות מהם מתקבצים ליד שער בית הספר וצועקים 'שישרף לכם הכפר'" אמר קריב. "זאת פשיטת רגל ערכית וחינוכית" הוסיף.
קריב הוסיף 'לעקוץ' את בן גביר: "לימין הישראלי יש מספיק דוברים מוכשרים, ולא צריך להזמין אדם שתלה על קיר ביתו תמונה של רוצח וטרוריסט. לא זו הדרך לעודד אזרחות פעילה בקרב תלמידי בתי הספר".
גם סגן ראש עיריית רמת גן מטעם מפלגת העבודה הגיב להזמנת בן גביר לתיכון: "הבחירה להביא את בן גביר לבית הספר שגויה מבחינה ערכית ופדגוגית, תרומתו ״לשיח הפלורליסטי״ מיותרת ומסוכנת יותר ליתר עקרונות היסוד של הדמוקרטיה והחיים המשותפים".
"כן, חובתה (לא רק זכותה) של הדמוקרטיה להגן על עצמה גם במחיר של פגיעה בחופש הביטוי וזה אולי החלק הכי מורכב בלימודי האזרחות, אך אנחנו מכירים בהיסטוריה מקרים של דמוקרטיות שלא ידעו לזהות את זה שמנסר את העץ שעליו כולנו יושבים ולאן הן הדרדרו" הוסיף ברזילי.
בתוך כך, נאומו של בן גביר התקיים כמתוכנן. במהלך נאומו, התייחס בן גביר לפרובוקציית השמאל מחוץ לתיכון: "כשאיימן עודה שתומך בפגיעה בחיילי צה״ל יבוא לכאן זה מותר כי זה חופש הביטוי, כשיאיר גולן משמיץ את החיילים וניצן הורוביץ אומר שצריך לשפוט את החיילים בהאג, זה הכל בסדר אבל לי הם רוצים לסתום את הפה. אני רוצה להגיד יישר כוח למנהלת, היא מוכיחה שהיא דוגלת באמת בחופש הביטוי".
השרה תמר זנדברג התראיינה הבוקר אצל רינו צרור בגל״צ ותקפה את החלטת הנהלת תיכון 'בליך' להזמין את בן גביר: ״אם אני מנהלת בית הספר אני לא מכניסה את בן גביר לבית הספר. במקום זה אני מקימה מערך שיעור המלמד כיצד תנועות חשוכות התחילו בהיסטוריה״.