היועמש"ית מיארה השביה לבג"ץ, ומנמקת את דחיית הצעת שופט העליון נעם סולברג, לפיה שופט העליון לשעבר מני מזוז ימונה ליו"ר הוועדה למינוי בכירים אד הוק בלבד לצורך מינוי הרמטכ"ל הבא. "משום שאנו מצויים בתקופת בחירות, כל אחת מהאפשרויות אינה אופטימלית וכל אחת מהן מעוררת קשיים אחרים", נכתב מטעמה של היועצת.
בתשובתה, בהרב-מיארה הבהירה כי עמדת המדינה היא שיש לדחות את העתירה, המבקשת לקבוע את המינוי כזמני עד לאיוש משרת הרמטכ"ל, מכיוון שהדבר יהיה בבחינת פגיעה במדיניות הרוחבית של הממשלה, ופותח פתח לכרסום במעמדם העצמאי והחשוב במיוחד של חברי הוועדה כשומרי סף.
היא הוסיפה בתשובתה: "מבלי להתעלם מהקושי הכרוך במינוי יו"ר לוועדה לכהונה ממושכת בתקופת בחירות, ומבין שתי האפשרויות שהיו על הפרק – מינוי קבוע או מינוי זמני, דרך המינוי שנבחרה היא המגשימה בדרך הנכונה ביותר את התכליות שביסוד החלטת הממשלה ואת אמות המידה שנקבעו בהנחיית היועצת המשפטית לממשלה, ובכל מקרה היא מצויה במתחם הסבירות".
בסוף מכתב התשובה סיכמה היועמ"שית כי "דרך המינוי שנבחרה היא המגשימה בדרך הנכונה ביותר את התכליות שביסוד החלטת הממשלה ואת אמות המידה שנקבעו בהנחיית היועצת המשפטית לממשלה, ובכל מקרה היא מצויה במתחם הסבירות".
מעו"ד יצחק בם, המייצג את ארגון לביא שהגיש את העתירה נגד מינויו של מזוז, מסר בתגובה: "מצער לראות את היועצת המשפטית לממשלה נאבקת למען שימור הסטנדרטים הכפולים ביחס למינויים בממשלת מעבר. בעוד שבעבר היועץ המשפטי לממשלה מיוזמתו מנע כל מינוי של בכירים בתקופות ממשלת מעבר הרי בממשלת לפיד כאשר המתמנה הוא השופט בדימוס מזוז, לפתע הכל מותר. אנחנו נבקש מבג״צ להכיל ביחס למינויו של מני מזוז את אותן הנורמות שהוא קבע בשבתו על כס השיפוט. הדין צריך להיות דין אחד לכולם ומצער שהיועמשי״ת אינה מבינה זאת".
זאת לא יועצת משפטית זאת יועצת פוליטית
ממש פסיכית