הבחירות לכנסת ה-25 סוקרו הלילה (רביעי) בהרחבה בתקשורת העולמית, ששמה בראש הכותרות את הובלתו של יו"ר הליכוד בנימין נתניהו לפי תוצאות המדגמים. כך למשל, על פי הדיווח שהובא בכאן חדשות, בעיתון האמריקני "ניו יורק טיימס" נכתב כי "קואליציית הימין הקיצוני", שבראשה עומד נתניהו מחזיקה ברוב צר לפי תוצאות המדגמים. כמו כן צוין כי ניצחונו המסתמן של נתניהו הוא על אף עמידתו לדין בגין עבירות שחיתות.
ב-BBC מסתמכים גם כן על תוצאות המדגמים, וידיעה על הבחירות בישראל זכתה לאחת הכותרות הראשיות באתר האינטרנט של תאגיד השידור הבריטי. בידיעה נכתב שאם נתניהו יצליח להרכיב קואליציה זה ייחשב קאמבק דרמטי.
ה"וושינגטון פוסט" ציין כי בן גביר היה במשך שנים אדם "שאסור להתקרב אליו פוליטית", בשל השורשים שלו בתנועת "כך", אולם מנהיג האופוזיציה בנימין נתניהו שינה את מעמדו כאשר הזמין אותו לתוך הברית של מפלגות הימין. "נתניהו הפחית מחשיבות המהלך, והתייחס לבן גביר בעיקר כאל יושב בספסלים האחוריים שלא ימלא תפקיד משמעותי בממשלה", נאמר בדיווח. "איזה הבדל בתוך שנה. בעת שהישראלים הולכים לקלפיות בפעם החמישית בפחות מארבע שנים, שחקן המשנה הפך לאטרקציה מרכזית".
ברשת האמריקנית CNN פורסם מאמר פרשנות בעקבות הבחירות בישראל, בו נכתב כי הצלחתו של נתניהו מראה לטראמפ שההצגה יכולה להימשך. "זוהי עונת הקאמבקים הפוליטיים", כתב הפרשן הפוליטי סטפן קולינסון, כשהוא מתייחס גם לחזרתו של הנשיא הנכנס הברזילאי לולה. "סקנדלים שהיו בעבר, סיוטים משפטיים לא עוצרים אותם מלשחזר את החלום על התהילה שחלפה".
במאמר דעה שפורסם הבוקר בוושינגטון פוסט בעקבות הבחירות נכתב: "מה שתפס את העין בתוצאות המדגם הוא הביצועים של איש הימין הקיצוני בן גביר ומפלגתו 'עוצמה יהודית', כחלק מגוש של מספר מפלגות ימין. פוליטיקאי שמאמץ בפתיחות טיהור אתני עשוי להפוך ללשון מאזניים ולקבוע מדיניות לאומית".
ב"סקיי ניוז", כתבה על תוצאות המדגמים הופיעה בתחתית אתר האינטרנט של הערוץ, ושם נכתב שנתניהו עשוי לחזור לתפקיד ראש הממשלה. בנוסף, נכתב שהאפשרות של נתניהו להקים ממשלה התרחשה הודות להתחזקות הימין הקיצוני. הגארדיאן הבריטי ציין את אחוזי ההשתתפות הגבוהים, אשר שברו שיא של 23 שנים, אך העלה את החשש "שנתניהו עלול להקים קואליציית ימין קיצוני".
סוכנות הידיעות הצרפתית א.אפ.פ הקדישה פרופיל מיוחד לבן גביר – עד היום אישיות לא מוכרת באירופה. לדבריה, מי שהיה עד לאחרונה גורם "מוקצה ומוחרם" בפוליטיקה הישראלית, צפוי כעת להפוך ל"גורם המכריע" בעתיד המדינה. "מתנגדיו בטוחים שעמדותיו הפירומניות עשויות להבעיר את המדינה". מגם שאלת ההצבעה של ערביי ישראל, שמכונים "פלסטינים־ישראלים", זוכה להתייחסות נרחבת.
ה"ניו יורק טיימס" ציין כי אחוז ההצבעה היום עשוי להיות הנמוך ביותר בקרב ערביי ישראל, וזאת על רקע התסכול מכך שגם השתלבותה ההיסטורית של מפלגת רע"ם בקואליציה בשנה האחרונה לא סייעה לשפר את מצבם. "מצביעים פלסטינים־ישראלים רבים אומרים שהם מאוכזבים", נאמר בידיעה. "חלקם תוהים כמה הם באמת יכולים להרוויח ממעורבות פוליטית בפרלמנט".
"ערב הבחירות, מפח נפש שולט בקרב האזרחים הפלסטינים של ישראל, שאומרים כי אפליה ואלימות עדיין חודרות את חיי היומיום שלהם – אפילו עם מפלגה הערבית בממשלה", הוסיף ה"וושינגטון פוסט". "בתחרות הצמודה בין המחנות הפוליטיים שחלוקים לגבי עמדתם ביחס לראש הממשלה לשעבר נתניהו, שמנסה לשוב לתפקיד – כל מושב נחשב. ההצבעה הפלסטינית עשויה להיחשב כמכריעה".