מאז כינונה של הכנסת בשנת 1949 ועד היום כיהנו במדינת ישראל 1094 חברי כנסת. 50 מהם, המהווים 4.7% נולדו באירופה לפני מלחמת העולם השנייה או במהלכה ונמלטו ממנה בשנות המלחמה או לאחריהן. כך עולה מנתונים שנאספו באתר הכנסת בעזרת ארכיון הכנסת.
עוד עולה מהארכיון, כי בכנסת הראשונה כיהנו 9 ח"כים ניצולי שואה, ואילו הכנסת האחרונה שבה היו ניצולי שואה הייתה הכנסת ה-17 בה כיהנו שלושה ניצולים בלבד. בשמונה הכנסות האחרונות – ה-25, ה-24, ה-23, ה-22, ה-21, ה-20, ה-19 וה-18 – לא כיהן אף ניצול שואה כחבר כנסת.
4 נשים ששרדו את שואת יהודי אירופה כיהנו בכנסת ישראל לאורך השנים, לעומת 46 גברים ששרדו את התופת.
שלושה מקרב ניצולי השואה שכיהנו בכנסת הגיעו לתפקיד הרם של יושב ראש הכנסת – חה"כ לשעבר מנחם סבידור ז"ל מהליכוד יו"ר הכנסת ה-10, חה"כ לשעבר דב שילנסקי ז"ל מהליכוד יו"ר הכנסת ה-12, וחה"כ לשעבר פרופ' שבח וייס ז"ל מהעבודה יו"ר הכנסת ה-13.
בממשלות ישראל לדורותיהן כיהנו 5 חברי כנסת ניצולי שואה כשרים.
ומילה על דור הבנים: אחד הח"כים הניצולים, סגן ראש הממשלה והשר לשעבר יוסף (טומי) לפיד ז"ל (שינוי) העמיד דור שני לפוליטיקה – יו"ר יש עתיד חה"כ יאיר לפיד. בנו של ניצול שואה נוסף, חה"כ לשעבר יצחק ארצי ז"ל (מערך, שינוי – מפלגת מרכז), הוא האומן שלמה ארצי שנתן בכמה משיריו ביטוי לזיכרון השואה.
דור ניצולי השואה הינו דור ההולך ונעלם, לילדי רוב הקוראים הצעירים כבר לא תינתן האפשרות לפוגשם פנים אל פנים ומחובתינו לתעד ולשמוע את הסיפורים על מנת להעבירם לדורות הבאים, חלקם הגדול של ניצולי השואה חיים בבדידות ורק מצפים שיהיו מי שיגיעו להיות ולשוחח איתם.