עם סיום חג ראשון של פסח שעמד בסימן הסגר הארצי, במשרד הבריאות המליצו הערב (חמישי) להאריך את איסור הנסיעה בין הערים עד לסיום חול המועד – זאת במקום מחר כפי שתוכנן במקור.
לפי דבריו של מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, הרקע להמלצה הוא החשש שמשפחות לא יעמדו בפיתוי וייצאו מהבית לטיולים במהלך ימי חול המועד. העניין טרם הוצג לראש הממשלה בנימין נתניהו, וטעון גם את אישורו של שר הבריאות יעקב ליצמן. שרי הוועדה המיוחדת ידונו הערב בהארכת הסגר הכללי וככל הנראה יחליטו גם על המשך הסגרים בבני ברק ובירושלים – שתי הערים עם מספרי חולי הקורונה הגבוהים ביותר בארץ.
במקביל, הבוקר המשרד עדכן כי מניין המתים מנגיף הקורונה בישראל עלה ל-79 קרבנות. מאז אתמול נוספו 351 נדבקים מאומתים, ומניין הנדבקים הכולל עלה ל-9,755. לפי הנתונים מהבוקר, יש כעת 165 מאושפזים במצב קשה, מתוכם 119 חולים מונשמים.
כזכור, לפי תקנות שעת החירום שנכנסו לתוקף ביום שלישי, תיאסר תנועה בין עיר לעיר שאינה לצורך חיוני, להצטיידות במזון ובתרופות כשאין להשיג במקום המגורים. בירושלים תחום השיפוט נחלק לפי רובעים. עד יום ראשון, 12.4, בשעה 8:00, יופסקו שירותי התחבורה הציבורית ובכלל זה טיסות נוסעים בינלאומיות. טיסות נוסעים בינלאומיות יוכלו לפעול רק באישור מראש של שרי התחבורה והפנים.
תותר הפעלה של שירותי הסעה ייעודיים לעובדים בהתאם להנחיות, וכן של מוניות על פי ההנחיות ולצורך חיוני בלבד. עוד הובהר כי ניתן יהיה להסיע ילדים בין הורים הגרים בבתים שונים.
כמו כן, הורחבו בתקנות סמכויות האכיפה של משטרת ישראל שיכללו מעתה גם סמכות למנוע יציאה של אדם או רכב מיישוב, וכן הסמכות לדרוש מכל אדם להזדהות ביציאתו מהיישוב ולעכבו באם נדרש על פי חוק.
הממשלה אישרה בישיבתה גם תיקון לתקנות שעת חירום (הגבלת מספר העובדים במקום העבודה לשם צמצום התפשטות נגיף הקורונה), לפיה לא יאפשרו שהייה של עובדים במקום העבודה במהלך החג – מלבד במקרים ייחודיים בהם נדרשים עובדים לביצוע עבודה חיונית או דחופה ובלבד שמספרם לא עולה על 15% מכלל העובדים (או עד ל 30% אם נתן המעסיק הודעה בעניין למשרד הכלכלה והתעשייה).