לאחרונה נודע כי איראן החלה ללחוץ במידה רבה על חידוש היחסים הדיפלומטיים עם מצרים, עמה היא מסוכסכת 43 שנה. אבל להנהגה בקהיר יש חשבון ארוך שנים עם ההנהגה בטהרן. הלחץ האיראני על מצרים בא לידי ביטוי בחנופה רבה של בכירי המשטר האיראני כלפי השלטונות בקהיר. מי שמוביל את מסע החנופה הזה הוא שר החוץ האיראני חוסיין אמיר עבדאללהיאן. הוא אומר שערוץ התקשורת בין נציגי איראן לאלו של מצרים נפתח במהלך חודש מרץ בעיראק, והשיחות ביניהם נמשכות גם בימים אלה, לקראת חידוש מלא של היחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות.
היחסים בין שתי המדינות ידעו עליות ומורדות במהלך המאה העשרים ותחילת המאה העשרים ואחת. בעקבות המהפכה האיראנית האסלאמית-שיעית של ח'ומייני בפברואר 1979 היו היחסים קרים למדי ואפילו עוינים לעיתים. היחסים נותקו בשנת 1980 בעקבות מהפכת ח'ומייני ותהליך השלום, שבמסגרתו מצרים הכירה בישראל, הנשיא אנואר סאדאת ביקר בירושלים, ונחתמו הסכמי קמפ דיוויד והסכם השלום בין ישראל למצרים.
היחסים בין שתי המדינות ספגו מהלומה קשה בעקבות רציחתו של הנשיא סאדאת באוקטובר 1981. מצרים שהונהגה על ידי הנשיא החדש חוסני מובארק האשימה את איראן במעורבות בחיסולו של סאדאת, אשר אירע בשידור ישיר בטלוויזיה המצרית, במהלך מצעד צבאי ענק. סאדאת העניק לשאה האיראני שנמלט מארצו מקלט מכובד בקהיר. השאה אפילו נקבר בעיר הבירה של מצרים לאחר מותו ממחלת הסרטן. טקס הקבורה שלו הרגיז מאוד את ההנהגה בטהרן בראשותו של ח'ומייני. על כן, המשטר האיראני הכריז כעבור זמן קצר על קריאת רחוב מרכזי בעיר הבירה טהרן על שמו של רוצחו של סאדאת, ח'אלד אסלמבולי. איראן צפצפה על כל מאמציה של קהיר לבטל את קריאת הרחוב על שמו של הרוצח. רק בתקופה האחרונה הסירו הרשויות האיראניות את שלט הרחוב, על מנת להתכונן ברצינות לחידוש היחסים הדיפלומטיים עם מצרים.
שר החוץ האיראני עבדאללהיאן אמר לאחרונה על מצרים שהיא מדינה גדולה, בעלת תרבות עתיקה, שיש לה מנהיגות מפוארת ואנשים טובים. השר החל לדבר יותר ויותר על תקווה גדולה לחידוש מלא של היחסים הדיפלומטיים עם מצרים, בשל מעמדה המרכזי בעולם הערבי. אולם מצרים אינה מגיבה לחנפנות האיראנית. להנהגה בקהיר בראשות הנשיא א-סיסי ברור שכינון יחסים דיפלומטיים מלאים עם טהרן עלול להוביל תוך זמן קצר להתערבות איראנית בענייניה הפנימיים של מצרים וביחסי החוץ שלה. קברניטיה של מצרים גם חוששים שחידוש היחסים עם איראן יכול להפריע למתכונת היחסים הקיימת עם ישראל. א-סיסי מודע לכך שישראל לא תשלים על חידוש יחסים מלא עם הרפובליקה האסלאמית השיעית של איראן.
קברניטיה של מצרים, ביניהם הנשיא וראש המודיעין המצרי, שותקים ומתעלמים מהחנפות האיראנית ההולכת ומתגברת. שר החוץ האיראני עבדאללהיאן ממשיך במסע החנופה שלו ומפריח הבטחות רבות לסייע לכלכלה המצרית הכושלת עם חידוש היחסים בין שתי המדינות. ביום שני, 15 במאי, הודיע מקור רשמי בכיר בהנהגה בקהיר שמצרים זקוקה לעוד זמן כדי לשקול את הצעתו של עבדאללהיאן. בינתיים נראה כי "הכל פתוח" אצל המצרים שדוחים את החנפנות האיראנית מצד אחד, ולא אומרים אם היחסים אכן יחודשו בסופו של דבר, באילו תנאים, או בכלל לא.
אין ספק כי מצרים נמצאת כרגע במצב לא פשוט עם איראן. מצד אחד. ההנהגה בקהיר אינה סובלת את ההנהגה השיעית הקיצונית בטהרן שיכולה לגרום לה לבעיות רבות במדיניות הפנים והחוץ של מצרים. מצד שני, א-סיסי וחבריו יודעים כי הם זקוקים לסיוע איראני בתחומים מסוימים, בעיקר בכל מה שקשור לכלכלה מצרית שנמצאת במשבר חמור ביותר. סביר להניח כי מצרים לא תתפתה בסופו של דבר לחדש את היחסים הדיפלומטיים עם איראן, במיוחד כאשר מופעלים עליה לחצים כבדים מצד ארה"ב וישראל. ייתכן מאוד כי נציגים ישראלים ממשיכים להגיע בחשאי לקהיר, על מנת להבהיר לשלטונות מדוע צריך לבלום את החידוש המלא של יחסי מצרים-איראן.