חמאת העיזים של משק צוריאל עשויה 100% חלב עיזים ומאופיינת בטעם עדין מאוד, עשיר ומפנק, ובמרקם קטיפתי וקליל. מצוינת לשימוש במאפים ובתבשילים וגם סתם כך למריחה. רובי מיכאל בשיתוף משק צוריאל מגיש לכם מתכון מנצח לחג השבועות.
מרכיבים לצ'יפס
גליל חמאת עיזים (100 גרם)
גרנה פדנו מגורדת (100 גרם)
250 גרם קמח תירס לפולנטה (אינסטנט)
½ ליטר חלב
½ ליטר מים חמים
½ כף מלח
½ כף פלפל שחור
לציפוי
כוס קמח תירס
אופן ההכנה
שופכים לסיר את קמח התירס, החלב ומים חמים ומדליקים על אש גבוהה עד לרתיחה. מערבבים בעזרת לקקן בדגש על תחתית הסיר.
מרגע הרתיחה מורידים לאש נמוכה וממשיכים לערבב עד לאיחוד הנוזלים והתירס. מיד מוסיפים את החמאה, את הגרנה פדנו, המלח והפלפל.
מערבבים ומבשלים יחד במשך 5 דק׳ עד למיזוג המרכיבים.
כשמקבלים פולנטה חלקה, טועמים שהכל רך וטעים ומכבים את האש (אם יש גושים מעט קשים ממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 2/3 דק׳).
מעבירים את הפולנטה למגש מרופד נייר אפייה, משטחים היטב לגובה 1.5 ס״מ, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3 שעות.
מדליקים תנור על 180 מעלות.
מוציאים מהמקרר, חותכים לרצועות, מעין צ'יפס, בעובי וגובה 1.5 ס״מ ואורך 6 ס״מ (העיקר שיהיו זהים ככל האפשר בגודל).
מצפים את הצ׳יפס בקמח תירס ומניחים במגש מרופד נייר אפייה.
מכניסים לתנור למשך 30 דק׳. מוציאים, מתבלים במלח, צ׳ילי, אורגנו וגרנו פדנו.
מגישים לצד איולי שאוהבים.