מצרכים לרוטב עגבניות:
1 קופסת רסק עגבניות בינונית
5 עגבניות בשלות.
3 שיני שום
1 כפית בזיליקום יבש
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
1 כוס מים
טוחנים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון.
מצרכים ללזניה:
1 חבילת דפי לזניה (בפועל משתמשים ב3/4)
גבינות:
500 גרם גבינה צהובה מגורדת.
50 גרם גבינת גרנה-פדנו מגורדת.
100 גרם גבינה מלוחה (צפתית/ בולגרית)
מצרכים לבשמל:
1/2 ליטר חלב
1 שמנת מתוקה 100 גרם חמאה
4 כפות קמח.
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית טימין יבש
אופן ההכנה:
מכינים את הבשמל:
ממיסים בסיר את החמאה.
מוסיפים את הקמח והתבלינים ומערבבים.
יוצקים את החלב והשמנת המתוקה ומבשלים תוך כדי ערבוב (עדיף עם מטרפה) עד שהרוטב מסמיך מאד.
מרפדים תבנית אפיה מלבנית (A4) בנייר אפיה.
יש לכן מתכון מנצח שאתן מעוניינות לשתף בו את גולשי 'המחדש'? שלחו מייל לדוא"ל בכתובת: editor@hm-news.co.il