ארגון הבריאות העולמי הודיע היום (שני) כי מספר הנדבקים המאובחנים בנגיף הקורונה ברחבי העולם חצה את ה-3,000,000 וניצב כעת על 3,006,113.
קרוב למיליון בני אדם, כמעט שליש מסך הנדבקים המאובחנים ברחבי העולם נמצאו בארצות הברית, שם שיעור התמותה מהמחלה עומד על 55,415 נפש. מדובר בהתפרצות הגדולה והקטלנית ביותר ברחבי העולם.
אך בעוד שיעורי התמותה וההדבקה בחלק ממדינות אירופה כבר נמצאים בנסיגה או צפויים להגיע לשיא בשבועות הקרובים, המחלה מתחילה לתפוס תאוצה משמעותית במדינות דרום אמריקה.
לפני יומיים הזהיר ארגון הבריאות העולמי של האו"ם מפני הפיכתה של ברזיל ל"מוקד חם" של התפרצות הנגיף. ביממה האחרונה דיווחו הרשויות בברזיל על מותם של 15 בני אדם בלבד, אך ארגוני בריאות במדינה טוענים כי הנתון האמיתי גבוה בהרבה. הרשויות דיווחו עד כה על למעלה מ-4,000 מקרי מוות במדינה.
על אף ההזהרות החמורות, ממשלו של הנשיא ז'איר בולסונארו מסרב לשנות את ההנחיות לציבור המאפשרות קיום שכגרה ואתמול אף הודיע על פתיחתם מחדש של הקניונים ומרכזי הקניות. מי שנושא בעול המגפה הם האזרחים העניים יותר, המרוכזים בפבלות בשולי הערים הגדולות, שם פוגעת המחלה בעיקר בצעירים. וושינגטון קסטרו, נער תושב רוצ'ינה, שכונת אוני בריו דה ז'יניירו, מת לאחר שחלה בקורונה. "הוא היה נער טוב, עבד מסביב לשעון כדי לדאוג למשפחתו", ספד לו אביו בראיון שקיים עם העיתון הבריטי "גרדיאן".מותו של קסטרו איננו הראשון בשכונה והוא מבליט את חששם ל העניים במדינה מפני הנגיף.
ברזיל איננה המדינה היחידה בה מביע השלטון זלזול בחומרתה של המגפה או במצבה המתפשט. נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, הכריז בשבוע שעבר כי "המגפה ברוסיה בשליטה מוחלטת, בעזרת האל נהיה בסדר". אך רק ביממה החולפת נדבקו במדינה, על פי נתונים רשמיים בלבד, 6,198 בני אדם ומניין המתים הכולל עומד על כמעט 800 בני אדם.
תגובתו של הממשל הרוסי למגפה מתמקדת דווקא בצד התקשורתי. הדומה הרוסית העבירה אתמו לשורת תקנות האוסרת על "חדשות כוזבות הקשורות בנגיף הקורונה". העונש המירבי שנקבע על העבירה הוא חמש שנים בכלא.