אמש נפטר הרב יעקב קולדצקי זצ"ל תושב שכונת רמת אלחנן ואחיו של הגאון רבי יצחק קולדצקי שיבדלחט"א, הוא אושפז בערב ראש חודש ניסן בבית החולים שיבא – תל השומר לאחר שאובחן כחולה בנגיף, בחג שביעי של פסח חלה הידרדרות חמורה במצבו, מה שאף הביא את בני משפחתו להוסיף לו את השם 'רפאל', אך אמש השיב את נשמתו ליוצרה.
ר' יעקב ז"ל היה גאון בתורה ובהלכה, אדם שהיה מקפיד לעשות מעשי חסד רבים מבלי שאחרים ידעו, ובשל כך דמותו בלטה לעין כל. רבי יעקב זצ"ל השאיר אחריו את רעייתו שתחי' ושלשה ילדים נוספים שעדיין לא נישאו.
ברמת אלחנן מתקשים לעכל את הטרגדיה, "כמה התפללנו לרפואתו! כמה דמעות הוזלנו להחלמתו ולהתאוששותו! אבל אבינו הטוב שבשמים החליט אחרת, ולקח מאתנו את אחד המצוינים מבני החבורה, ומהוותיקים שבה" כך פותח הרב מיכאל צורן את דברי המספד בעלון 'קול ברמה' היוצא לאור בשכונת רמת אלחנן
"הבשורה המעציבה על פטירתו של ידידנו ורענו הנכבד, הרה"ג רבי יעקב קולודצקי זצ"ל, לקחה מאתנו לא רק תלמיד חכם משכמו-ומעלה, וירא-שמים מרבים; גם חביבות התורה שהיתה בו וגילמה את כל אישיותו, עלתה לשמי-רום".
הרב צורן מתאר "חביבות זו, היא ש'הריצה' אותו לדלות-ולהשקות דברי תורה חביבים מגדולי הדור, שבצילם הסתופף, בארץ ובחו"ל, וכל אימת שהיה בפיו דבר-תורה, או אפילו סיפור שאפשר היה ללמוד ממנו אהבת תורה ויראת שמים, השתדל רבי יעקב זצ"ל 'למכור' את הסחורה לאחרים"
הוא ממשיך ומתאר כי "גם בנסיעותיו לחו"ל נהג להתדפק על דלתותיהם של גדולי התורה במדינות הללו, ולשמוע מהם חידושים מרנינים בכל מקצועות התורה. כאשר חזר ארצה, והגיע לשערי רמת אלחנן, העביר את הדברים לרבנו הגר"י זילברשטיין, כדי שיספר את החידושים הללו בדרשותיו"
הרב צורן חושף כי "רבים מהקטעים המרתקים המופיעים בספרי הגר"י זילברשטיין, נשאבו מתוך אוצרותיו הטהורים של רבי יעקב זצ"ל, שנפטר אתמול לבית עולמו, והובא למנוחות בלילה שבין שלישי לרביעי"
עוד מסופר בעלון השכונתי כי "אחיו, הגאון רבי יצחק קולודצקי, חתנו של מרן הגר"ח קניבסקי, התקשר אלינו באבלו וסיפר על אחיו שהיה איש ירא במלוא מובן המילה (ואמר שזו הגימטריא של שמו 'יעקב קולדצקי')"
כדי להמחיש את חביבותה ויקרה של התורה אצל הנפטר, מספר הגאון רבי יצחק על קבלות שונות שקיבל אחיו זצ"ל על עצמו, וכולן היו בצל התורה.
פעם, מספר חתנו של מרן הגר"ח הגר"י זילברשטיין, כאשר התרגשה עליו צרה מסוימת, קיבל על עצמו לעמוד בקריאת התורה, כמו שמובא במשנה ברורה שיש בזה הידור, ש'כשם שניתנה באימה כך אנו צריכין לנהוג בה באימה'.
"ומאז – גם לאחר שעברה הצרה ההיא – עמד תמיד בקריאת התורה, גם בתקופות שבהן היה לו מאוד-מאוד קשה לעשות זאת. הוא לא רצה לשמוע על קבלות אחרות. כל מה שעשה, וקיבל על עצמו, היה סביב התורה. גם בניו שהותיר אחריו, לאורך ימים טובים, שפעלו כדי להרבות לו זכויות בעת מחלתו, ביקשו מהציבור להרבות ב'דפי גמרא' לרפואתו.
כל-כולו של רבי יעקב זצ"ל – אמונה חושית היה, כל-כולו – אמונת חכמים זכה".
"אחד הילדים סיפר שכאשר התעוררה פעם בעיה כלשהי, פנה רבי יעקב אל המרא דאתרא וביקש את ברכתו. הרב בירך מקרב-לב ואיחל שהבעיה תחלוף במהרה.
'אבא הגיע הביתה בפנים צוהלות ושמחות, ובישר לכולנו שהכל חלף- עבר'. משהתפלאנו על כך, ושאלנו 'אבא, הרי הבעיה בעינה עומדת'! השיב – 'אחרי שהרב בירך אותנו, הכל כבר הסתדר'. ואמר זאת בלשון עבר – 'הסתדר', ולא 'יסתדר'… להודיע ולהיוודע שבאמונת-החכמים המוחלטת שלו ראה את הענין כ'מסודר'"
"כמו שמובא אצל חנה, שלאחר ש-עלי בירך אותה, נאמר מיד 'ופניה לא היו לה עוד', למרות ששמואל עדיין לא נולד! כיון שהיה ספוג באמונה, ובאמונת-חכמים, רבים מהסיפורים שהיו בפיו נסבו אודות הנושאים הללו"
"כך למשל סיפר פעם דבר מופלא, ממקורות מהימנים ביותר, על ת"ח גדול ומפורסם בירושלים שחלה במחלה הנוראה, והרופאים לא ניבאו לו טובות. בבוקר שלפני הניתוח הקריטי שהיה אמור לעבור, נכנס האיש לבית כנסת פלוני בשכונת מאה שערים, להתפלל שחרית, בהגיעו ל'ויברך דוד', חזר פעמים רבות מתוך בכיות נוראות על המלים 'ואתה מושל בכל, ובידך כוח וגבורה, ובידך לגדל ולחזק לכל', עד שכל מי שהיה באותה שעה בבית הכנסת, תקפתהו חלחלה רבה.
הת"ח חזר על המלים הללו שוב ושוב, וכך במשך לא פחות ממחצית השעה בכה ללא הרף, ועורר את עצמו בנקודה זו שהקב"ה מושל בכל, ורק בידו הכוח והגבורה, ובידו לגדל ולחזק לכל. וזמן קצר לאחר מכן, התרחש הלא-יאומן"
"הת"ח נרפא בס"ד ממחלתו בצורה מוחלטת, והרופאים אישרו בפני כל מי שביקש לשמוע שהיה בכך נס רפואי של ממש, כי על פי דרך הטבע לא היתה כל אפשרות שבעולם להירפא מהמחלה שפקדה את הת"ח לאחר שסיפר את הדברים התבטא רבי יעקב זצ"ל ואמר, שצריך להוסיף שכוחה העיקרי של התפילה הוא כאשר האדם תולה את כל תקוותו בבורא-עולם, ומשליך כל יהבו רק עליו, ומאמין באמת בכוחו האינסופי. ככל שאמונתו זו תלך ותגבר, כך גם יגדל הסיכוי שיארע לו נס, והשי"ת ישמע לתפילתו"
"וכך העביר הנפטר הדגול את חייו-שלו, מתוך אמונה ותפילה, ועוד זכורות לכולנו התפילות שהתפלל ברגש לפני העמוד, והתחנן לפני בוראו בנהמת-לב אמיתית".
:סיפורים אלה שהיו שגורים בפיו וכל פעם כשסיפר דברים מעין אלה נטפה מפיו לחלוחית של תורה".
בעלון קול ברמה מציינים כי "לפני ראש חודש ניסן אושפז הרב קולודצקי בבית החולים 'שיבא', לאחר שחזר מארצות הברית, ונדבק בנגיף הקורונה. במהלך ימי חג הפסח חלה התדרדרות חמורה במצבו, ורבים מתושבי רמת אלחנן קבלו על עצמם קבלות טובות לרפואתו השלימה. בשל מצבו החמור הוסיפו לו את השם 'רפאל', אך נצחו אראלים את המצוקים ורבי יעקב זצ"ל השיב את נשמתו".
"כולנו ידענו שהיה רבי יעקב מסור כולו בלב ונפש לתורה ולמצוות, כאשר הכל נעשה מתוך ענווה גדולה וללא רעשי-רקע, תמיד היה ניתן למצוא אותו כשהוא עוסק בתורה ובמצוות.
מעולם לא ישב בטל. דיבר אתנו תמיד במאור-פנים, ואפשר לומר בוודאות גמורה שמעולם לא פגע באף אחד. על כמה אנשים אפשר לומר דברים כאלה?"
"רבי יעקב, מי ייתן לנו דמות כמותך. מי יחייך אלינו כל הזמן. מי יעמיס עלינו דברי תורה חביבים, כמוך? מי ישיב לנו בנימת-נימוס כה אדיבה? אוי, רק השם יתברך – היודע מה טוב לאדם – היה יכול לקחת אותך השמימה. רק הקב"ה יודע שהטוב ביותר הוא שתהיה לידו למעלה. הידיעה הזו שהכל מהשי"ת תעניק לנו, ולכל משפחתך, כוחות מחודשים ואיתנים"
הרב מיכאל צורן מסיים בתפילה וכאב "אוי ר' יעקב, תעמוד לפני כסא הכבוד ותפיל תחינה על רעייתך הצדקת, על כל צאצאיך, ועל כל עם ישראל הנתונים בנסיונות כל כך קשים. וכשם שהתייחסת כל כך יפה לכל יהודי ויהודי, כך תפעל למעלה כדי לחזקנו ולאמצנו"