סדרת מוצרי אלכוהול מפנקים בכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית, נמצאת החל מתחילת השבוע בחנויות. מדובר בשיכר פירות ברמת אלכוהול עדינה (12%) המשמחת אנשים ונשים באירועים, ימים טובים, שמחות וגם כשרוצים לציין את הרגע.
"כל יין הוא שיכר, אך לא כל שיכר הוא יין", מסביר היזם והממציא אדי לויטוביץ. "יין הוא משקה אלכוהולי המבוסס על תסיסת ענבים, שיכר הוא משקה אלכוהולי המבוסס על תסיסת פירות שונים". ואכן, תהליך הייצור של שיכר יין-פירות, מתחיל בהתססת מיצי פירות טריים.
לאדי, האיש שעומד מאחורי יקב לכיש, היסטוריה מרשימה בענף המשקאות. הוא דור שני לייצור משקאות ויינות חריפים, שהחל את דרכו כעסק סיטונאי עצמאי של בירה, יינות ומשקאות חריפים.
בשנות ה 90 החל אדי לעבוד עם מותגים פרטיים, בעיקר עם יקבי אפרת (לימים, טפרברג) מותגיו הפרטיים נמכרו בעיקר בחתונות. אחד המוצרים שפיתח באותם ימים, היה משקה "למבדה". בהמשך, בשנת 2000 פיתח וייצר משקה מוגז בשם "ערקינו" (ערק מוגז בטעמים), בהמשך יצר משקה טעים תחת השם "וודקינו" (וודקה בטעמים עם רמת אלכוהול נמוכה).
כעת כאמור הוא משיק סדרת שיכר חדשה: GILAD, סדרת יינות שיכר שהותססו מפירות טבעיים וטעמם עדין וייחודי. את הרעיון לסדרה שאב אדי, מהחיים עצמם. "כשאני שותה יין מענבים, אני חש כאבי ראש וסחרחורת. אני מאמין שיש רבים שחווים כמוני, לכן ייצרתי יין שיכר מפירות בטעמים שונים, זה משקה שנעים (וטעים) לשתות אותו…".
בשלב זה קיימים חמישה טעמים: דובדבנים, לימונים, תפוחים, אפרסקים, הדרים.
כשרות: בד"צ עדה חרדית