יצא טבעם בעולם של צדיקי משפחת אבוחצירא לדורותיה מראש השושלת מרן אביר יעקב אבוחצירא זצוק"ל ובניו הקדושים, משנתם דרכם בקודש והנהגתם הטביעו את חותמם על כלל ישראל בבחינה קדושה ראשונה קידשה לשעתה ולעתיד לבא, ועד לדורנו אנו.
מבין דמויות ההוד של משפחה הרמה ניבטת דמות האצילית של כ"ק אדמו"ר רבי רפאל אבוחצירא שליט"א מאשדוד, בנו של כ"ק מרן האדמו"ר רבי מאיר זיע"א ונכדו של האדמו"ר הבבא סאלי זצוק"ל.
האדמו"ר רבי רפאל מתייחד מאוד באורח חייו בהיותו נמנע מכל פרסום. מקורביו מדגישים כי בכל הליכותיו דבק הוא בהנהגותיהם של אבוה"ק והינם נר לרגליו, בזכרונו המיוחד הוא יודע לתאר במדויק את הנהגותיהם ואמרותיהם המלאים חכמה ודעת ומהם הוא דולה ומשקה למסתופפים בצילו. כל קורת חייו נדלו ממנו כבדרך אגב בשיחות עם חברים מקשיבים אנשי צורה בעתות מיוחדות בשעה של קורת רוח.
עם עלותו ארצה ממרוקו נתיישב עם אביו הגדול בעיר אשדוד ובגיל צעיר עפ"י הנחיית אביו הק' זצ"ל התחנך במוסדות ישיבתיים בעיר בני ברק ומשם המשיך ללמוד בישיבת פוניבז' ובישיבת גרודנא באשדוד שם זכה לקבל תורה מפי גדולי ראשי הישיבות דאז מרן הרב שך זצ"ל ועוד.
השקפותיו ידועות וברורות כי לימוד התורה ועבודת ה' המה מרכז החיים והיא הדרך בה הנחיל לבניו ולכל באי ביתו, כשהוא מבסס את יסודותיו ע"פ דרכי אביו הגדול זצ"ל, כבר בהיותו אברך צעיר לימים נשא בעול בית המדרש 'משכיל לדוד' באשדוד שהוקם בהכוונת זקנו הק' הבבא סאלי, יחד עם אביו הבבא מאיר זי"ע.
בית המדרש הוקם לשמו וזכרו הטהור של עט"ר האדמו"ר רבי דוד אביחצירא זי"ע שנהרג על קידוש השם במרוקו, בית מדרש זה לא פסק בו קול התורה יומם וליל כשהוגים בו אברכים בני עליה. בראשית הקמתו האדמו"ר שליט"א היה למוד בצוותא עם האברכים ובבחינת גדול עומד על גבם מכוונם בסדרי הלימוד, עם הזמן בהיותו חפץ למלאות רצון אבותיו ביתר שאת הרחיב את ספסלי בית המדרש ללימוד דיינות ולהעמיד מהם דיינים ומורי הוראה חשובים ואכן בסייעתא דשמיא מיוחדת זכה שיוסמכו ממנו כארבעים דיינים חשובים מהם המכהנים בפועל בכמה בתי דין באה"ק.
בחזונו היה להגדיל תורה למקומות בו קבעו איתן אבותיו הק' ומשם התרחב לעיר ירושלים עיה"ק ומול מקום המקדש העמיד בית מדרש ללימוד הוראה ודיינות בראשות ת"ח חשובים ורשומים ואף מהם התעטרו בעטרת חכמים, ומתוך התקשרות לתנא רשב"י זכה להעמיד בית מדרש חשוב באתרא קדישא מירון בו הוגים אברכים יקרים בני עליה.
מלבד זאת בית המדרש הפך לאבן שואבת לאדמורי"ם ורבנים החפצים לשהות במחיצת רשב"י בישוב הדעת ולעסוק בעבודת ה' ובתפילה, וכן זכה לאחרונה לייסד בית מדרש בעיר בית שמש בראשות בנו הרה"ג ר' מאיר אבוחצירא שליט"א.
הנהגותיו בכלליות בהצנע לכת וכבר מגיל צעיר דבקו בו חסידים ואנשי המעשה אשר ראו בו דמות ובבואה של אבותיו הק' בקבלת עצה וברכה, בחכמת חיים ובדעת הוא מנהל את עדתו בתבונה רבה וניכר כי זכות אבותיו מסייעתו, במרוצת השנים ומפה לאוזן ללא כל פירסום או ידיעות כלשהן, החלו לפקוד את ביתו באשדוד רבים ושלמים ממכל גווני הקשת רבנים ראשי ישיבות חסידים ואנשי מעשה אישי ציבור וכלל עמך בית ישראל ומאמינם בברכותיו העושים פירות.
אומנם בכלל ענין היישועות אינו עניין בבית מדרשו, כאשר הינו מייחס הכל לזכות אבותיו הק' זי"ע. עם השנים ע"פ בקשת מקורביו הנהיג לערוך את שלוחנו הטהור כמנהג האדמורי"ם בתאריכי הילולת אבותיו הק', בהם משתתפים רבים ושלמים צורבי רבנן ות"ח להסתופף בצילו וליהנות מאמרותיו המבוססות על משנתו זקנו אביר יעקב זי"ע בשילוב אמרות ממאורי החסידות כאשר הוא מאיר אותם באור יקרות.
אמרותיו דרך כלל נאמרים בהבנה מעמיקה כשבתוכם הינו שוזר מסר חשוב בהנהגה למעשה, השומעים המבינים נפעמים מחדש מגילוי החדש שהתוועדו לו בביאור מאמרי רז"ל.
מלבד כל זאת יודעים המקורבים לציין את פעולות הרבות של מעשה חסד היוצאים מביתו ללא כל הדגשה מיוחדת, והכל בצניעות ונעימות, עצתו והדרכתו חשובה להרבה מאנשי המעשה ושליחי ציבור בהנהגה הציבורית הפוקדים את ביתו ומדריכם בחכמה רבה ובבחינת חכם הרואה את הנולד הדברים מתגשמים בפועל.
ככל שאנו רוצים להתחקות אחר דמותו העילאית של רבי רפאל אבוחצירא אנו נחשפים יותר ויותר לסיפורי מופתים וישועות. סיפור מפעים ששמענו מבעל המעשה עצמו ממחיש את עוצמתו וקדושתו של הצדיק. כך למשל, אברך אב ל-9 ילדים, שלושה מהם הם פגועי מוח, ניגש אל הרב ותינה בפניו את צרותיו: "אף אחד לא רוצה להשתדך עם בניי", אמר ביגון וציין כי הם מבוגרים. "בקרוב", השיב הצדיק ולא יסף ואכן כעבור חודשיים התארס הקטן, ואחריו גם האחים. אין זה מקרה חריג, שכן פעם הגיע הרב לישיבה ופגש שם קבוצה גדולה של מעוכבי זיווג. הרב בירך, והבחורים התארסו בזה אחר זה.
מופת נוסף שהגיע לידי 'המחדש' מספר על כך שיום אחד התקשר הרב אל אחד מתלמידו והתעניין בשלומו. התלמיד השיב כי חש הוא בבטנו עד כדי שאינו מסוגל לקום ממיטתו. "לך לבית חולים", פסק רבי רפאל. האברך התמהמה וניסה להבהיר כי המחושים יעברו בעוד זמן קצר, אבל רבי רפאל חורץ: "הרגע אתה הולך לבית חולים".
בבית החולים גילו הרופאים גידול בבטנו, בגודל פעמיים כף יד. התלמיד הנדהם הרגיש שחרב עליו עולמו ומיהר להתקשר לרבי רפאל שבירכו: "אין כלום". במהלך ימי ההמתנה לניתוח, בבית החולים הביאו לו פסיכולוגים אשר חשבו כי הוא השתגע, אך הוא בשלו: "אין כלום", מלמל אין ספור פעמים מול הרופאים.
בהגיע מועד הניתוח, רבי רפאל המליץ: "תיכנס לחדר ניתוח" ואכן הרופאים מיהרו לנתחו ולתדהמתם גילו ש…"אין כלוםםם". בהתפעמות רבה, אמר הרופא: "אני חייב ללכת לרבי רפאל הזה כדי לראות מי האיש הקדוש הזה".
היש כמו מש’ אביחצירא .?קדושי עליון
זה צדיק אמיתי מכיר מקרוב רואים את זה על פנו הקדושות