במסגרת המאמצים לאורך כל השנה למניעת הסתה, בהנחיית השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ומפכ"ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי, טופלו על ידי כלל מחוזות משטרת ישראל ואגף החקירות והמודיעין מתחילת הלחימה מעל 270 פרסומים המעודדים לאלימות, הסתה, תמיכה והזדהות עם ארגוני טרור, מתוכם נפתחו 126 תיקי חקירה לאחר שעלה כי הפרסומים עולים כדי חשד להסתה ותמיכה בארגון טרור. המשטרה עצרה 110 חשודים והוגשו עד כה 17 כתבי אישום בהליך מזורז וכתבי אישום נוספים צפויים להיות מוגשים לבתי המשפט בימים הקרובים.
לפני כ- 7 חודשים החליט השר לביטחון לאומי ח"כ איתמר בן גביר על הקמת צוות ייעודי באגף החקירות והמודיעין של המשטרה, שיעסוק במאמץ הלאומי לטיפול בעבירות של הסתה ותמיכה בטרור. הצוות המיוחד לטיפול בהסתות ברשת מורכב מקציני משטרה, גורמי שב״כ, צה״ל ופרקליטות ועוסק בניטור תכנים מסיתים, בחינת פרסומים ופעילות להסרת התכנים ופועל למיצוי הדין עם החשודים.
מחודש פברואר האחרון ועד תחילת המלחמה הוסרו מהרשתות החברתיות, 759 פרסומים בהם נמצאו תכנים עם הסתה למעשי טרור, נפתחו 40 תיקי חקירה בגין הסתה לטרור ולמעלה מ- 100 תיקים נמצאים בבדיקה או בחוות דעת. מינוי הצוות המיוחד לטיפול בהסתות ברשת על ידי השר לביטחון לאומי ח״כ איתמר בן גביר נעשה בעקבות גל מעשי טרור שפקד את ישראל בשנת 2022 כתוצאה מהסתה של גורמי ג׳יהד איסלמי חמאס חיזבאלה וגורמי טרור נוספים שהובילה לכך שמחבלים וביניהם נערים יצאו לבצע פיגועים כנגד יהודים לאחר שצפו בתכנים מסיתים ברשתות.
הצוות שהוקם באגף החקירות והמודיעין פועל מאז תחילת המלחמה במתכונת מוגברת על מנת לטפל בכלל הסוגיות הנוגעות לחשודים המעודדים אלימות ומביעים הזדהות ותמיכה עם ארגון הטרור חמאס ועם מעשי הרצח, האונס והטבח המזוויעים שביצע או קראו לאחרים לבצע אירועי טרור כלפי יהודים
השר לביטחון לאומי ח"כ איתמר בן גביר: "כל עם ישראל מרגיש את עליית המדרגה בפעילות המשטרה בכל מה שקשור לטיפול בעברות של הסתה ברשת והזדהות עם אויבנו בזמן מלחמה. אני רואה ששוטרי משטרת ישראל חזקים ונחושים להילחם לא רק בשטח אלא גם במרחבי הרשת ואני מוקיר ומשבח אותם על כך. נמשיך לגלות אפס סובלנות כלפי גלויי תמיכה והזדהות עם האויב ועבירות הסתה – גם ברחוב וגם ברשת. ניתן לראות כי העבודה היסודית של הצוות מוכיחה את עצמה וזוהי רק ההתחלה, נמשיך לשלב זרועות עם כל הגורמים לצורך טיפול בתופעת ההסתה לטרור ברשת״.
מפכ"ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי: ״גופי האכיפה במדינת ישראל פועלים כאגרוף אחד מכוון מטרה ובשילוב זרועות נגד תופעת ההסתות לטרור וגילוי התמיכה הפומביים בארגון חמאס דאע״ש ובטרור בכלל. לא יתכן שבזמן ששוטרים, לוחמי מג״ב וימ״מ ולוחמי צה״ל נופלים בגבורה במשימת ההגנה על מדינת ישראל וכלל תושביה , יהיו כאלה מקרבנו מתוך המדינה שיעודדו את הארגון הרצחני מעזה שיהללו את מחבליו ובאותה נשימה יחשבו שאפשר יהיה לעבור על כך לסדר היום. אפס סובלנות להסתה הפרועה לטרור אפס סובלנות לתמיכה בטרור ובחמאס דאע״ש. אני שמח שכל גופי האכיפה ובראשן המשטרה והפרקליטות יד אחת במשימה הזו , ננצח את הטרור ברשת ומחוץ לרשת״.
בין הדוגמאות לחקירות שנפתחו בגין חשד לביצוע עבירות הסתה ותמיכה בארגון טרור, ניתן למצוא במחוז מרכז,
כתב אישום שהוגש נגד תושב טייבה לאחר שעלה כי צעיר (22) תושב העיר הילל ושיבח ברשתות החברתיות את ארגון הטרור חיזבאללה, הילל את המחבלים שרצחו 4 יהודים בפיגוע בעלי ואת המחבלים בג'נין- חודשים מספר לפני פרוץ המלחמה.
כמו כן תושב דיר אל אסד נעצר לאחר שפרסם דברי שבח ותמיכה בארגון הטרור חמאס תוך שהוא מפרסם סרטונים של ילדים שנחטפו על ידי ארגון הטרור חמאס. לבקשת המשטרה, בית המשפט האריך את מעצרו עד ליום 26.10.23.
כתבי אישום צפויים להיות מוגשים בימים הקרובים נגד שני חשודים, תושבי מזרח ירושלים, עובדי תחנת דלק, לאחר שביום חמישי האחרון נעצרו על ידי המשטרה בחשד לעבירות הסתה ותמיכה במעשה טרור. השניים חשודים ששרו בפני אזרחים: "נובה, נובה", כשם הפסטיבל שהתקיים סמוך לרעים ובו נטבחו על ידי מחבלים מאות מבלים בבוקרו של יום שבת 07.10.23. לבקשת המשטרה, בית המשפט האריך את מעצרו עד ליום 26.10.23.
במקביל, תושב אום אל פחם נעצר לאחר שפרסם באחת הרשתות החברתיות סרטוני תמיכה ואהדה לארגון הטרור חמאס. גם תושבת אילת נעצרה לאחר שהעלתה פרסומים ברשתות החברתיות בהם השוותה אנשי ציבור לנאצים, הביעה הזדהות על נפילת חללי מערכות הביטחון ושמחה על הסלמת המצב הביטחוני. במחוז תל אביב נעצר תושב מסובים לאחר שפרסם פוסט ברשתות החברתיות שבמרכז עניינו חטופות שנחטפו לעזה על ידי ארגון חמאס ונטלו חלק בהפגנות.
במשטרה אומרים הבוקר כי "משטרת ישראל תמשיך לפעול לאיתור וטיפול במסיתים לאלימות ומעשי טרור, ואלו המשבחים מעשים אלו במרחבי הרשתות החברתיות ובכל מקום אחר".