דוח פנימי בסין מזהיר שהיא עומדת בפני גל גובר של עוינות בשל התפרצות נגיף הקורונה, שעשוי להוביל את היחסים עם ארצות הברית לכדי עימות מזוין – כך אמרו גורמים המעורים עם המסמך. הדוח, שהוצג בתחילת החודש להנהגה הסינית, כולל לנשיא שי ג'ינפינג, קובע כי הרגש האנטי-סיני בעולם הוא העז ביותר מאז דיכוי ההפגנות בכיכר טיינאנמן ב-1989.
על פי המסמך שחובר בידי המשרד לביטחון המולדת, על סין להיערך לתרחיש הקיצוני ביותר – מלחמה עם ארצות הברית, שתי המעצמות החזקות ביותר בעולם. על פי אותם גורמים, שדיברו בעילום שם, הדוח חובר על ידי המכונים הסיניים ליחסים בינלאומיים בין-זממנו, מכון מחקר הקשור למשרד לביטחון המדינה, שהוא גוף המודיעין הבכיר ביותר במדינה.
"אין לי מידע רלוונטי", נמסר ממשרד החוץ בתגובה לפנייה של רויטרס על הדוח. אל המשרד לביטחון המדינה לא ניתן היה לפנות כדי להשיג תגובה. מכון המחקר, המייעץ לממשלת סין על מדיניות חוץ וביטחון, לא הגיב לפניות בנושא.
בסוכנות הידעיות 'רויטרס' הבהירו כי הם לא הצליחו לקבוע עד כמה ההערכה הקודרת במסמך משקפת את עמדת ההנהגה הסינית, ועד כמה, אם בכלל, היא תשפיע על המדיניות של המשטר. עם זאת, הצגת הדוח מוכיחה עד כמה סין לוקחת ברצינות את התגובה העולמית המתגבשת נגדה. זו, בעיני סין, עשויה לאיים על השקעותיה האסטרטגיות מעבר לים ועל מעמדה הביטחוני.
היחסים בין סין לבין ארצות הברית היו בעיני רבים בשפל החמור ביותר שלהם זה כמה עשורים עוד לפני המגיפה, סביב מחלוקות בתחום הסחר והטכנולוגיה וסביב השליטה על הונג קונג, טייוואן וים סין הדרומי.
בימים האחרונים, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שדרכו לכהונה שנייה בנובמבר הפכה קשה יותר בשל מותם של עשרות אלפים מהנגיף ובשל הפגיעה הכלכלית הגדולה, הגביר את הביקורת שלו על בייג'ינג. הוא אף איים בהטלת מכסים חדשים על סין. במקביל, הממשל שוקל להטיל עיצומים על בייג'ינג בשל התנהלותה בהתפרצות הווירוס.
בבייג'ינג מאמינים שארצות הברית רוצה לבלום את עלייתה של סין, שהפכה לאגרסיבית יותר ברחבי העולם עם צמיחת כלכלתה. הדוח הפנימי קובע שוושינגטון רואה בעליית סין איום כלכי וביטחוני ואתגר לדמוקרטיות במערב. עוד נכתב כי ארצות הברית רוצה לפגוע במפלגת השלטון הקומוניסטית דרך שחיקת אמון הציבור בה.