שתים עשרה מדינות בראשות ארצות הברית פרסמו אזהרה חמורה למורדי החות'ים בתימן, והזהירו אותם מפני "ההשלכות" של המשך התקפותיהם בים האדום. ההצהרה, שכוללת את ארצות הברית, בריטניה, גרמניה, יפן ושמונה מדינות נוספות, תויגה על ידי ממשלו של הנשיא ג'ו ביידן כ"אזהרה אחרונה" לחות'ים. נשיא ארצות הברית גם "שוקל פעולה צבאית נגדם" אם ההתקפות יימשכו. בכיר אמריקאי הדגיש, "לא יהיו עוד אזהרות".
בנוסף, מדינות אלה קראו לשחרור מיידי של ספינת הסוחר שהחות'ים תפסו בנובמבר. ההצהרה הכריזה, "שמסרנו יהיה ברור: אנו קוראים לסיום מיידי של כל ההתקפות הבלתי חוקיות הללו ולשחרור כל הצוותים והספינות שנלכדו שלא כחוק". עוד הזהירה כי החות'ים יישאו באחריות לתוצאות אם ימשיכו לסכן חיי אדם, את הכלכלה העולמית ואת הסחר החופשי לאורך נתיבי השיט באזור.
אזהרה זו מגיעה כחודש לאחר שמורדי החות'ים בתימן הודיעו על כוונתם לחסום כל ספינה בדרכה לישראל דרך הים האדום, ללא קשר לשאלה אם היא בבעלות ישראלית. היא מגיעה גם בעקבות אי שביעות רצון גוברת בקרב גורמים אמריקאים מהטיפול של הנשיא ביידן במצב.
מאז שהחות'ים פרסמו את איומם בחודש שעבר, מספר ענקי שילוחים השעו את פעילותם בים האדום. בתגובה, מזכיר ההגנה האמריקאי לויד אוסטין הודיע על הקמת כוח ימי בינלאומי שיפטרל בים האדום ויגן על ספינות מפני תקיפות מל"טים וטילים של החות'ים שמקורם בתימן. עם זאת, הופיעו סדקים ב"כוח הימי הרב-לאומי", שכן כמעט מחצית מ-20 המדינות השותפות בו לא חשפו את זהותן, וספרד ואיטליה אף ניסו להתרחק ממנו בהצהרות רשמיות. על פי רויטרס, הסיבות העיקריות להיסוס זה הן החששות של מנהיגים אירופאים להיראות כתומכים בישראל לאור מלחמת עזה והתקפות החות'ים על מדינותיהם.
השבוע, מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה לראשונה בשנת 2024 וקראה למורדי החות'ים להפסיק את התקפותיהם בים האדום. חברי המועצה גינו את פעולות החות'ים כ"בלתי חוקיות ומאיימות על היציבות האזורית, חופש התנועה ואספקת המזון העולמית". בדומה ל-12 החותמים על ההצהרה בהובלת ארה"ב, הם דרשו מהחות'ים לשחרר את ספינת המשא גלקסי לידר, שבבעלות חברה ישראלית, כמו גם את צוותה.
במהלך הדיון, נציגים מארצות הברית, בריטניה וישראל הביעו חשש מהתקיפות על ספינות בים האדום. שגריר ישראל באו"ם, גלעד ארדן, הדגיש את האיומים הגוברים מצד המורדים החות'ים על הסחר הימי ותיאר את המיליציה הנתמכת על ידי איראן כקבוצה התורמת לחוסר היציבות האזורי והעולמי. ארדן הדגיש כי התקיפות החוזרות ונשנות על כלי שיט אינן מקרים מבודדים אלא "הצצה קודרת לעתיד כאוטי פוטנציאלי" אם לא יינקטו צעדים משמעותיים, במיוחד במזרח התיכון. "איראן היא סכנה עולמית; הגיע הזמן לחשוף זאת לעולם ולפעול בהתאם", אמר ארדן וקרא לקהילה הבינלאומית לנקוט פעולה מהירה נגד איומים אלה כדי למנוע עתיד שבו ארגוני טרור פועלים ללא תגובה.