אחרי הסערה שעוררה הקריקטורה שפורסמה בעלון הדתי 'שביעי' ודרישתו המחוצפת של יועמ"ש מערכת בתי המשפט עו"ד ברק לייזר להסיר את הקריקטורה, בטענות להסתה, בעיתון החליטו לקבל את דרישתו, לא לפני שהם מותחים עליו ביקורת חריפה במיוחד, ומציגים את צביעות בית המשפט.
"במענה לפנייתכם בנידון ובשם כל המכותבים במכתבך, הננו להפנות את שימת ליבכם כי אין בקריקטורה הנ"ל שום הסתה לאלימות; ואין בה זילות של בית משפט. מכתבך מתעלם מחופש הדיבור וחופש המחאה. אם היה כדבריך – היית מפרט מהם הדברים האלה. כמקובל בעיתונות חופשית, אנחנו לא מצנזרים ולא ממשטרים את כותבינו, להערכתנו הקריקטורה עומדת במסגרת כללי חופש הביטוי ובמסגרת האומנותית המוענקת לקרקרטוריסט. פנייתך מהווה השתקה ופגיעה חמורה בחופש העיתונות" נפתח המכתב.
בעיתון שביעי מוסיפים ותוקפים: "מדובר בהתייחסות לאירועי האקטואליה בהם בית המשפט העליון קיבל 2 החלטות שנויות במחלוקת שקוממו עליהם ציבורים רבים אשר ראו בהן פגיעה בלכידות לוחמי צה"ל ובמורל הלאומי. הקריקטורה
ביטאה מחאה זו בדרכה האומנותית".
גם ביקורת חריפה נגד השופטת הפורשת ברון, נמתחה במכתב: "נציין שבאחד מאותם שני פסק דין, השוותה באופן מחריד ומזעזע שופטת בית המשפט העליון ענת ברון בין החמאס אותו כינתה אויב מחוץ לבין תומכי הרפורמה אותם כינתה אויב מבית. שם קולכם נדם".
בנוסףף "ראוי גם היה שהנהלת בתי המשפט תגנה את הקריקטורות היומיות ב'הארץ' המציגות את אנשי הימין כנאצים או את מערכוני ארץ נהדרת המציגים את המתיישבים היהודים כרוצחים או שתצא באזהרה כנגד התבטאויות הקוראות לשפיכות דמים של מחנה הימין והציבור הלאומי שנאמרו ונאמרים גם בימים אלה ע"י ראשי המדינה ומערכות הבטחון לשעבר המזוהים עם השמאל . גם שם נדם קולכם".
על אף המכתב התקיף, בעיתון מסבירים את ההחלטה להסיר את הקריקטורה: "יחד עם זאת, בשעה שילדינו מסכנים את חייהם מאז צהרי יום 07.10.2023 במלחמה נגד אויבנו. אין לנו זמן עודף על חרדתנו להם, ולא רצון להיכנס למלחמות אחים מיותרות, להבדיל מאחרים. אשר על כן, החלטנו לפנים משורת הדין ולאור בקשתך להסיר הקריקטורה הנדונה מכל המדיות שברשותנו לרבות העיתון שהודפס כבר".
מוקדם יותר שיגר גם שר התקשורת שלמה קרעי, מכתב חריף לברק לייזר בו הוא מבהיר כי יעלה את התנהגותו הפסולה לדיון בממשלה. "לא אעמוד מנגד מול ניסיונותיך לפגוע בחופש הביטוי של אזרחי ישראל. אין לך סמכות כלל לצנזר כלי תקשורת" הוסיף קרעי.
הדיקטטורה העריצה כבר כאן. המסכות הוסרו. בית המשפט העליון, מגן החלשים וזכויות הפרט סוכר את פי המבקרים. מלחכי הפנכה כבר יצאו לדרך: ראש לשכת עורכי הדין ויועמ"ש הנהלת בתי המשפט, מגישים תלונות נגד חופש הביטוי.
העתון גילה גדלות נפש בהסרת הקריקטורה, שתזקף בסוף לחובתו. לו הדבר היה תלוי בי הייתי מדפיס את הציור ומפיץ אותו לכלל הציבור. נראה מה יעשו האיסלאמיסטים של מערכת המשפט. האם יפעלו כמו בפרשת הקריקטורה בעתון שארלי הבדו?
מחפשים מתנדבים לקטיף עגבניות