בכל הגזרות נמשכים המאמצים להגיע לעסקת חטופים. שלשום (שני) משלחת ישראלית הגיעה לקהיר כדי לדון בחידוש השיחות על עסקת חילופי שבויים חדשה, אך נראה שעדיין לא הושגה פריצת דרך. מצרים, קטאר ומנהל ה-CIA ביל ברנס פועלים יחד כדי לקדם את העסקה. נציגי חמאס הוזמנו גם הם לקהיר על ידי המצרים לשיחות בנושא, וארצות הברית מפעילה לחץ על קטאר כדי להקל על פריצת דרך. כך דווח ב'ידיעות אחרונות'
העיתון הלבנוני אל-אח'באר, המזוהה עם חיזבאללה, דיווח מפי מקורות כי המשלחת הישראלית בקהיר הגישה הצעה מתוקנת לעסקה. הצעה זו כוללת סעיפים חדשים הקשורים להפסקת האש, שלבי הסיוע ומנגנון חילופי האסירים.
על פי הדיווח, ראש המודיעין המצרי עבאס כאמל פנה להנהגת חמאס והג'יהאד האסלאמי כדי לדון בהצעה המתוקנת. דווח כי מצרים ביקשה מארגוני הטרור הפלסטיניים לשלוח נציגים לקהיר בדחיפות ופנתה גם לקטאר בנושא. עם זאת, הדיווח הדגיש כי חמאס לא גילה עניין במשא ומתן אלא אם כן יוצג בפניו מסמך העונה על דרישותיו. המצרים הבטיחו להנהגת חמאס כי יעבדו על פיתוח הצעה חדשה וישלחו אותה לפני קביעת תאריך הגעת המשלחות לקהיר.
אל-אח'באר דיווח גם כי התקיימו פגישות לאחרונה אצל המצרים בנוגע לחיזוק הביטחון לאורך ציר פילדלפי כדי למנוע הברחות לרצועת עזה. מקורות גילו כי במהלך פגישות אלה, ארצות הברית הביעה את נכונותה לממן את תהליך האבטחה לציר, ומצרים לא התנגדה. צפוי שהנושא יהיה נושא מרכזי בפגישה הקרובה בין נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי ומזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן.
עם זאת, הדיווח ציין כי קהיר דחתה הצעות אמריקאיות וישראליות הקשורות לביטחון. על פי הדיווח, מצרים מתעקשת שפעולות שיינקטו לאורך ציר פילדלפי יכללו מעורבות פלסטינית, ולא רק מעורבות ישראלית. נאמר גם כי קהיר דוחה ניסיונות ישראליים להקים נקודות ביטחון קבועות באזור.
בלינקן יבקר בקהיר לאחר ביקורו בישראל, שם קיבל מסר מישראל כי לא יאפשרו לתושבים לחזור לצפון רצועת עזה ללא עסקה נוספת לשחרור בני ערובה. בתמורה, בלינקן קיבל מישראל הבטחה לאפשר למשלחת האו"ם לבקר בצפון רצועת עזה. דובר משרד החוץ הקטארי מג'ד אל-אנסארי דן במאמצי התיווך בין ישראל לחמאס, באומרו כי "מתקיים חילופי רעיונות בין קטאר לגורמים שונים". אל-אנסארי ציין כי הרעיונות מכל הצדדים מתמקדים ב"הבאת הפסקת אש, מניעת התפשטותה והגעה לעסקת חילופי שבויים".
יום קודם לכן, העיתון הקטארי אל-ערבי אל-ג'דיד הגיב על הגעת המשלחת הישראלית לקהיר, תוך ציטוט מקורות מצריים שאמרו כי "קהיר חידשה רשמית את התיווך בין ישראל לבין ארגוני ההתנגדות ברצועת עזה לאחר שהפסיקה אותו בעקבות חיסולו של סאלח אל-עארורי".