שעות ספורות לפני תחילת השימועים בבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג, בנוגע לתביעה שהגישה דרום אפריקה נגד ישראל, בטענה ל"רצח עם" בעזה, פרסם ראש הממשלה נתניהו הצהרה באנגלית. בדבריו הדגיש נתניהו כי "לישראל אין כוונה לכבוש את עזה לצמיתות או לעקור את אוכלוסייתה. ישראל נלחמת במחבלים מחמאס, לא באוכלוסייה הפלסטינית, ואנו עושים זאת תוך ציות מלא לחוק הבינלאומי".
"מטרתנו היא לשחרר את עזה ממחבלי חמאס ולשחרר את בני הערובה שלנו. לאחר שזה יושג, ניתן יהיה ליצור אפשרות לעתיד טוב יותר הן לישראל והן לפלסטינים", הסביר ראש הממשלה בהמשך.
הוא גם ציין כי "צה"ל עושה כמיטב יכולתו כדי לצמצם את הנפגעים האזרחיים, בעוד שחמאס עושה כמיטב יכולתו כדי להגדיל את הנפגעים האזרחיים בצד שלנו, תוך שימוש באזרחים כמגנים אנושיים", והוסיף כי "צה"ל קורא לאזרחים הפלסטינים לעזוב את אזורי הלחימה באמצעות חלוקת עלונים, ביצוע שיחות טלפון, מתן מסדרונות מעבר בטוחים, בעוד שחמאס מונע מהפלסטינים לעזוב את האזורים הללו תחת איומי אקדח ולעתים קרובות בירי".
בית הדין הבינלאומי לצדק צפוי לקיים שני שימועים השבוע, אחד היום והשני מחר. שני השימועים יחלו בשעה 11:00 שעון מקומי וימשכו כשלוש שעות. בדיון הראשון תציג דרום אפריקה את טענותיה, ואילו בדיון השני תציג ישראל את עמדתה. ההליכים המשפטיים נמשכים בדרך כלל שנים, אך דרום אפריקה ביקשה גם סעד זמני, וייתכן שיוחלט על החלטה זמנית זמן קצר לאחר השימועים.
בהליך הנוכחי, דרום אפריקה הגישה תביעה נגד ישראל. שתי המדינות חתמו על אמנת רצח עם, שנותנת לדרום אפריקה את האפשרות לתבוע את ישראל על הפרת האמנה. ההאשמה החמורה ביותר של דרום אפריקה נגד ישראל היא רצח עם. כיוון שזוהי ההאשמה החמורה ביותר, היא גם הקשה ביותר להוכחה. בתביעה, דרום אפריקה מצטטת הצהרות רבות של שרים ואנשי ציבור בכירים אחרים כדי לתמוך בטענותיה. ישראל תפריך את ההצהרות האלה.
ביום שלישי בלילה, היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה פרסמו הצהרה משותפת שבה הודיעו כי החלו לבחון חלק מההצהרות שקוראות לפגיעה באזרחים בלתי מעורבים ברצועת עזה. בנוסף, דרום אפריקה מבקשת מבית המשפט להעניק סעד זמני ולהורות לישראל להפסיק את המלחמה.
בבית המשפט יש 15 שופטים ממדינות שונות, כולל ארצות הברית, רוסיה, סלובקיה, צרפת, מרוקו, סומליה, סין, אוגנדה, הודו, ג'מייקה, לבנון, יפן, גרמניה, אוסטרליה וברזיל.
בהליך משפטי שבו מעורבת מדינה שאין לה שופט קבוע, כמו במקרה הנוכחי, למדינה הזאת יש את האפשרות למנות שופט אד הוק מטעמה. גם ישראל וגם דרום אפריקה מינו שופטים מטעמן. השופט הישראלי הוא בעל חשיבות רבה משום שלצד חוות הדעת שהוא ייתן, הוא מכיר יותר את הסכסוך הישראלי-פלסטיני ואת ההיבטים המשפטיים שלו ויכול להשפיע על השופטים האחרים. ככזה, גם זהותו של השופט הישראלי, אהרן ברק, היא קריטית בשל מעמדו בקהילה המשפטית העולמית.
כל פעם החילונים חושבים שיצליחו לזכנע את הגויים בצדקתם, והם מתבדים
ממש אובייקטיבי
שופטים מהמדינות שאוהבות אותנו
כמה שיתנצלו יותר כך ישבו עלינו יותר..המנוולים האנטישמיים הצבועים הארורים
איך אפשר לכבוש משהו שהוא שלנו?
את עזה צהל עזב מרצון!!
כי חשב שזה יביא רגיעה לאזור
אבל עכשיו התפכחנו!!
או שלא??😔
למהלמהלמהלמהלמה