המאבק המתמשך לבחינת התנהלות צה"ל בעיצומן של פעולות צבאיות ממשיך להסלים. מבקר המדינה מתניהו אנגלמן דרש מהרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי גישה מיידית לחומרים ולמאגרי מידע צבאיים שונים. חומרים אלה כוללים מגוון רחב של נושאים, כולל כאלה שבין הצבא למדרג הפוליטי.
מכתבו של אנגלמן לרמטכ"ל, שנחשף על ידי ynet וידיעות אחרונות, מעיד על כך שהוא אינו מחכה לוועדת החקירה הממלכתית או לסיום המלחמה. במקום זאת, הוא החליט להיכנס לתחומים שמעוררים מחלוקת ציבורית ופוליטית. גורם המעורה בנושא אמר: "מדובר במחטף שנועד להעביר את האחריות למדרג הצבאי, תוך ניטרול מראש של האיום שנשקף לפוליטיקאים מצד ועדת החקירה הממלכתית".
במכתבו הודיע אנגלמן לרמטכ"ל הלוי על פתיחת הליכי ביקורת בצה"ל, שיעמוד בראשם תת-אלוף (מיל') איתן דהן, מנהל חטיבת הביקורת על מערכת הביטחון במשרד מבקר המדינה. אנגלמן דרש גם את שיתוף הפעולה המלא של כל הגורמים בצה"ל עם צוותי הביקורת, לרבות העברת חומרים, קביעת פגישות וגישה למאגרי מידע שונים. המבקר התעקש שהאיסוף של החומרים יחל באופן מיידי, כאשר צפוי שהביקורת תושלם תוך מספר חודשים, למרות המלחמה המתמשכת בעזה והחלפת האש עם חיזבאללה בגבול לבנון.
המכתב לווה בנספח המונה 33 נושאים שהמבקר החל לבדוק. נושאים אלה נעים בין נושאים צבאיים, כגון ביטחון הגבולות, ביטחון המידע וליקויים בציוד, לנושאים רחבים יותר, כגון מודיעין לאומי ומאבק כלכלי בטרור. חלק מהנושאים נופלים באופן טבעי לתחום סמכותה של ועדת חקירה ממלכתית, שכן הם קשורים ישירות לעניינים רגישים ולדרג המדיני. בין אלה נכללים פעילות הקבינט המדיני-ביטחוני בשנתיים שקדמו למלחמה, תהליכי העבודה בתוך קהילת המודיעין והדרג המדיני וטיפול במידע שקדם לטבח, וכן תפיסת הביטחון הלאומי של מדינת ישראל.
33 הנושאים הנבדקים על ידי מבקר המדינה כוללים את השתלשלות האירועים ב-7 באוקטובר, הגנת גבול רצועת עזה לפני פרוץ מבצע "חרב קהה", תהליכי העבודה בתוך קהילת המודיעין והדרג המדיני בתגובה למידע על תוכניות ההתקפה של חמאס, בקרת המודיעין, מצב רכיבי הביטחון וצוותי הכוננות ביישובי העוטף, תפיסת הביטחון הלאומי והשפעתה על תהליכים מרכזיים, מוכנות צה"ל להתמודדות עם האיום התת-קרקעי, מאבק כלכלי בטרור, ביטחון המידע, ליקויים בציוד לוחמים, תהליכי פיתוח ורכש אמצעי לחימה, עמידה ביעדי זמני אספקה לחלפים ולתחמושת, אפקטיביות גדר קו התפר, ליקויים ברציפות מערכות הטכנולוגיה וה-ICT בצה"ל והגנה קיברנטית על אמצעי השליטה וההגנה הטכנולוגיים ביישובים, בין היתר.
הרמטכ"ל יכול למנות ועדת ביקורת בעיצומה של הלחימה
ומבקר המדינה לא יכול?
עם כל הכבוד למשרד המבקר ,
למה אזרחים פשוטים כמוני לא מצליחים לקבל ממכם שירות ראוי ?
לפני שאתם מבקרים אחרים , תבדקו את עצמכם !!
חוצמזה ,
מדובר במשרד בלי שיניים שלא אוכף תיקון ליקויים