איחוד הישיבות יחד עם קבוצת תלמידי ישיבות המחויבים להתגייס לצה"ל בעקבות פקיעת חוק דחיית שירות תלמידי ישיבות (חוק טל), עתרו לבג"ץ. הם מבקשים מבית המשפט "להקפיא את המצב" ולמנוע מצה"ל לגייס תלמידי ישיבות, אף שאין כיום הסדר חוקי המאפשר לשר הביטחון לדחות את גיוסם.
איחוד הישיבות מייצג ארגוני ומוסדות ישיבות שונים. בנוסף לאיגוד, עותרים כמה ארגוני תלמידי ישיבות. הם טוענים כי יש להעניק להם מעמד של "בן ישיבה" ולדחות את גיוסם עד שהכנסת תפתור את סוגיית גיוס תלמידי הישיבות. העתירה טוענת כי לא ניתן לגייס תלמידי ישיבות עד שצה"ל יקבע ויפרסם נהלים שיגדירו מי זכאי למעמד של "אברך", מה מעמדו ואיך ינוהל גיוסו בתקופת "הביניים", כלשונם.
המונח "תקופת ביניים", כפי שמשתמשים בו העותרים, מתייחס לזמן שחלף מאז ביטול חוק דחיית השירות ועד לכינון הסדר משפטי חדש. הממשלה הוטלה לפתח חלופה לחוק שבוטל; עם זאת, ההתקדמות נבלמה עקב פער עמוק בין המפלגות החרדיות, המבקשות פטורים נרחבים לתלמידי הישיבות, לבין עקרון השוויון, שהיה כוח מנחה מאחורי דחיית ההסדרים הקודמים על ידי בג"ץ.
כאשר איגוד הישיבות מתייחס ל"תקופת הביניים", הוא מתכוון להחלטת הממשלה לגבש הסדר חלופי לפטור משירות שתחליף את חוק דחיית השירות שבוטל – פתרון שטרם נמצא. "תקופת הביניים" הזו תימשך עד שיימצא פתרון כזה. אי-המצאותו של פתרון חוקי חלופי נובעת מהמחלוקת בין המפלגות החרדיות, המבקשות פטור רחב לתלמידי הישיבות, לבין עקרון השוויון שהביא את בג"ץ לפסול את ההסדרים שהוצעו עד כה.
עורכי הדין נדב גדליה, שמואל הורביץ וישראל קדוש מייצגים את איגוד הישיבות. העותרים מבקשים לעצור באופן זמני את גיוס תלמידי הישיבות. בנוסף לבקשה מבית המשפט הגבוה לצדק להכריז על "הקפאת" המצב הבלתי חוקי הנוכחי, מבקשים העותרים גם להשעות את "הסנקציות" הנובעות ממצב זה.
העצומה מצטטת טענות של שרירותיות, אי-שוויון בין קבוצות שונות של תלמידי ישיבות ובאופן מפתיע – "חוסר סבירות". הדיון בתיק נקבע לסוף פברואר בפני הרכב בכיר של בית המשפט הגבוה לצדק, בראשות הנשיא בפועל עוזי פוגלמן והשופטים יצחק עמית ונועם סולברג.
הגיוס לצבא היהודי הוא פיקוח נפש, בארצנו מוקפת הנאצים המוסלמים הרצחניים.
חבל שפקידות הישיבות החרדיות לא קולטת את זה!