"העם היהודי הוא העם היחידי שיש לו איסור מיוחד שאוסר על זריקת מזון לפח – בל תשחית", אמר ח"כ הרב משה רוט בדיון בכנסת שעסק בדו"ח אובדן המזון. לפי הנתונים המופיעים בדו"ח שהופק על ידי ארגון לקט ישראל ופירמת BDO, במדינת ישראל מתבזבזים מדי שנה 2.6 מיליון טונות של מזון.
עוד עולה מהדו"ח כי שווי המזון הנזרק מידי שנה מגיע לסכום של 23.1 מיליארד שקלים, שהוא כ-37% מהיקף ייצור המזון בישראל. כותבי הדו"ח מציינים כי 1.3 מיליון טונות מתוכן (50%) הוא מזון הראוי למאכל. בנוסף מנתוני הדו"ח הקשה עולה כי 1.4 מיליון איש חיים בישראל באי-ביטחון תזונתי, כלומר היעדר גישה סדירה למזון ראוי.
בעקבות הנתונים החמורים שעלו בדו"ח, יזם סגן יו"ר הכנסת ח"כ הרב משה רוט דיון מיוחד במליאת הכנסת בנושא.
"23 מיליארד שקל מתבזבזים עקב אובדן מזון מדי שנה, אסור לנו לתת לנתונים האלו לרדת מסדר היום, בכל שנה ושנה כבר 8 שנים מתפרסם הדו"ח הזה ובכל שנה לא עושים איתו כלום, הגיע הזמן שנעלה את הנושא לסדר היום, כדי שהיה שינוי אמיתי", זעק ח"כ רוט.
"אין ילד יהודי אחד שלא מכיר את האיסור הזה, איך אנחנו נותנים לנושא הזה לעבור ללא טיפול יסודי?", תהה ח"כ רוט.
בסיום דבריו אמר כי "בדו"ח הזה אנו רואים שזורקים יותר מ-2.5 מיליון טון אוכל, אנו רואים מצד אחד את דו"ח העוני ואת הבעיה של הביטחון התזונתי ומהצד השני רואים שזורקים כמויות אדירות של מזון. עכשיו התפקיד שלנו הוא להתערב ולעצור את הבזבוז הזה".
בעקבות דרישת ח"כ רוט, הוחלט להעביר את הנושא לדיון בועדת הכלכלה של הכנסת למציאת פתרון.
החברות מעדיפות לזרוק במקום להוריד מחירים.. בגלל זה מחירי המזון ככ גבוהים…
צודק בכל מילה
כל הכבוד שיש משהוא שעדיין מתעסק בדברים קיומיים יום יומיים במדינה. זה אכן נושא שמצריך תוכנית חינוכית בגנים ובבתי הספר ופעילות מול הציבור הישראלי שחלקו פשוט מכין כמויות אוכל לא הגיוניות לעיתים בשביל להשוויץ בפני חברים שיש להם שפע ואחר כך זורקים לפח.
כמו כן ראוי לעודד פעילות של אולמות של שמחות לתרום את האוכל שנשאר בסוף אירוע לנזקקים. יש אולמות שעושים זאת כבר שנים