בביה״ח מעיני הישועה נפטר הגאון רבי ברוך ויסבקר זצ״ל. בן 83 שנים בפטירתו. הרב ויסבקר שימש כראש ישיבת בית מתתיהו בבני ברק, וחבר מועצת גדולי התורה של דגל התורה.
הרב ברוך ויסבקר (נולד ב-21 בנובמבר 1940, כ' בחשוון ה'תש"א) בשכונת נחלת יצחק בתל אביב לאביו רבי משה ואמו מרת צביה ויסבקר.
הוא למד בנערותו ישיבת בני עקיבא כפר הרא"ה, ולאחר מכן בעידודו של הרב משה צבי נריה המשיך את לימודיו בישיבת פוניבז' בבני ברק והיה תלמידם של ראשי הישיבה מרנן הרב שך והרב שמואל רוזובסקי. בהיותו בחור מבוגר שימש גם ה"אילן" (חברותא בוגר של תלמיד צעיר) של הרב שמואל מרקוביץ', מראשי ישיבת פוניבז'. כאברך למד בחברותא עם הרב אליהו ברוך פינקל, מראשי ישיבת מיר.
בתחילת שנות השישים נישא לשרה לאה דרבקין, בתו של הרב אליהו ירוחם דרבקין, שכיהן כרבה של הוד השרון ואחותו של הרב צבי דרבקין ראש ישיבת גרודנא באר יעקב.
בתחילת דרכו שימש הרב ויסבקר כר"מ בישיבת קול תורה שבשכונת בית וגן בירושלים. בשנת ה'תשמ"ב הקים את ישיבת בית מתתיהו.
הרב ויסבקר הקים שתי ישיבות נוספות, האחת היא מאור יצחק שבמושב חמ"ד, בראשה עומד חתנו הרב מנחם יעקובזון, והשנייה היא ישיבת תפארת חיים המיועדת לבני עדות המזרח, אשר שכנה במוסדות ישיבת הרמב"ם בתל אביב ונסגרה בתשע"ד.
שיטת הלימוד של הרב ויסבקר מתאפיינת בדגש רב בלימוד עיון על פני לימוד בקיאות, בעוד ישיבות רבות אחרות שמות דגש רב יותר על ההספק הלימודי ועל היקף נרחב יותר של הש"ס [שיטת העיון שלו מבוססת על תפיסות כלליות בסדרי נשים ונזיקין, ולא על עיון בכל סוגיה בנפרד.
הרב ויסבקר הנהיג כללים מאוד ברורים בין היתר שיטתו כוללת איסור גורף על שימוש במכשירי טלפון סלולרי (כולל כאלו המאושרים על ידי ועדת הרבנים לענייני תקשורת), איסור הוצאת רישיון נהיגה, הקפדה על תפילה בישיבה, איסור על נסיעה מחוץ לישראל ואיסור על עישון סיגריות לבני השיעורים הנמוכים. לדעתו, הקפדות אלה תורמות להתעלותם הרוחנית ולהתמדתם של התלמידים.
בחודש תמוז תשע"ט נעדר מהישיבה בעקבות כאבים עזים בגבו. בהמשך אושפז לבדיקות בבית החולים מעיני הישועה בבני ברק, לצורך קביעת דרך הטיפול, ולאחר מכן חשף במכתב לבני הישיבה כי הוא חולה במחלה וביקש מהבחורים לא לעשן, לאחר שטיפול שהוצע לו התברר כלא רלוונטי עבורו משום שבעברו נחשף למעשנים. בחודש תשרי תש"פ אושפז שוב בשל חשש לאירוע מוחי קל, ובחודש חשוון נותח בגבו לצורך הסרת הגידול בבית החולים אסותא.
בכסלו תשפ"א הוא מונה לחבר במועצת גדולי התורה. באלול תשפ"ג לאחר שחזר מחו"ל חש ברע בליל ראש השנה תשפ"ד והלילה ,אור לכ"ג שבט התשפ"ד השיב את נשמתו ליוצרה.
איי איי
ברוך דיין האמת
לא נשארו הרבה גדיילים…
יהי זכרו ברוך.
אנא ה' הושיעה נא