הבחירות בירוחם דרמטיות ולא רק בשל ההכרעה לקביעת זהות מי שתעמוד בראשות המועצה, אלא גם כי להחלטה עם מי ללכת ובמי לתמוך יהיו השלכות על הנציגות החרדית במועצה המקומית ועל המשך התפתחות הקהילה ביישוב.
הקהילה החרדית בירוחם עברה מס׳ טלטלות לא קלות. כשלפני כחצי שנה עבר הרב קראוס – דמות מוערכת ומוכרת מזה שנים בחיי הקהילה החרדית – מירוחם לבני ברק. במקומו הגיע רב חדש, הרב יואל לטס, שבכירי דגל התורה מוגדרים ממקורביו. כדי לא לזעזע את המערכה הפוליטית הוחלט כי הרב קראוס הוא זה שיקבל את ההחלטה במי לתמוך לראשות העיר ירוחם.
הדבר התקבל בהבנה בקרב הקהילה החרדית, כאשר מועד הבחירות היה סמוך לעזיבתו של הרב קראוס. מאז חלפו כידוע מעל 3 חודשים נוספים. וכעת הרב קראוס נדרש לקבל הכרעה כאשר הוא מרוחק מהישוב והנעשה בה בפועל מעל לחצי שנה.
כיום במועצת העיר ירוחם ישנם 11 מושבים, מתוכם 2 מנדטים קבועים לסיעה החרדית.
נציג הסיעה החרדית היה הרב אריה אברהם שהוא גם סגן ראש המועצה בשכר. מתוך הבנה שהבחירות הללו גורליות גם בהיבט של מפת המנדטים, החליט הרב קראוס לאחד איתו את מוטי בטיטו, מי שהיה חבר מועצה וסגן ראש המועצה לפני למעלה מעשור, וכיום ממלא מקום ראש המועצה הדתית במצפה רמון ומקורב לדגל התורה. הרב קראוס ביקש ממוטי בטיטו להיות מס 2 ברשימה, ולפי ההסכם שנחתם, אריה אברהם מס 1 ומוטי בטיטו מס 2, כשבטיטו יקבל את תפקיד סגן ראש המועצה בשכר.
בהתאם לנתונים אלו, בדרך כלל הקהילה בירוחם שווה מנדט וחצי ואת חצי המנדט הנוסף הסיעה מצליחה לגייס מקהל חוזרים בתשובה ומהקהל המסורתי בירוחם.
בשנתיים האחרונות משפחות רבות מוכרות ואמידות מהקהילה החרדית עזבו את ירוחם, מה שהשפיע על מספר בעלי זכות ההצבעה לסיעה. חרדית. הווה אומר שהפעם כדי שהחרדים יקבלו 2 מנדטים ויהיו גורם משפיע במועצה, הם צריכים לעבוד קשה מאוד על המנדט השני בקרב הציבור המסורתי בירוחם שברובו מזוהה עם מועמדת הליכוד בעיר, והמועמדת המובילה כרגע בסקרים עו"ד נילי אהרון.
נילי אהרון, בהתאם לכל ההערכות והסקרים שנערכו, נעה כרגע בין 3 ל4 מנדטים, והיא כנראה תהיה הסיעה הגדולה ביותר במועצה הקרובה. לצד היחלשותה הניכרת של ראש המועצה הנוכחית טל אוחנה, אשר הסקרים מנבאים לה תבוסה, שמקבלת בקושי את המנדט השני, מכה נוספת ספגה ראש המועצה הנוכחית טל אוחנה לפני מס שבועות, כאשר 4 מתמודדים מרשימתה הגישו מכתבי התפטרות וביקשו לפרוש מהרשימה, אחת מהן מס' 4 ברשימתה שהייתה אמורה להביא את הקול של דוברי הרוסית בירוחם, ועוד 2 נציגים המזוהים עם הציונות הדתית שפרשו אף הם.
נכון להיום כל הסיעות המתמודדות מחזרות אחרי המועמדת נילי אהרון ומבקשות לחתום עימם על הסכם עודפים. שכן ברור לכולם שהעודף הגדול ביותר יהיה כנראה של סיעתה.
בשבוע הבא אמורים להגיש את הסכמי ההתקשרות ונראה שהפעם ההחלטה של הקהילה עם מי לחתום על הסכם עודפים גורלית לא פחות מהצהרת התמיכה במי הם תומכים לראשות העיר. הקהילה החרדית ביישוב נמצאת בדילמה קשה, אם ילכו להסכם עודפים עם סיעה חלשה, לא בטוח שיקבלו את המנדט השני, ואף מסתכנים בירידה בכוחם בשל חוסר שביעות רצון בולט מראש המועצה המכהנת. החשש בקרב גורמים המעורבים בקהילה, שתמיכה בה תפגע במנדט השני ולמעשה לראשונה מזה עשרות שנים כוחה של הקהילה לא יהיה משפיע ודומיננטי.
להמחדש נודע כי גורמים מובילים בקהילה החרדית עמלים בשנה האחרונה במטרה להגדיל את הקהילה, ולהחזיר את מצבה כקדם בהקמת מוסדות חינוך שנסגרו, כאשר למשל ממש לאחרונה הקים מחדש הרב דוד מילגרום את הישיבה שנסגרה לפני שנים.
הבחירות הקרובות בירוחם דרמטיות וישפיעו מאוד על איתנותה של הקהילה וצמיחתה בשנים הקרובות, "הקהילה מתמודדת עם טלטלות שונות בהן עזיבה של רב הקהילה, עזיבה של משפחות אמידות וכד׳, ולכן הבחירות הללו לא פחות מגורליות עבור עתידה של הקהילה החרדית בירוחם", אומר לנו גורם מקומי.
רק אילן אלמקייס
ישר דרך ולצידו צוות צדיקים
חחח לא נילי ולא טל רק אילן אלמקייס
המגזר הדתי חייב ללכת רק איתו , כל דרך החרת הם לא יקבלו כלום .