מאות ראשי קהילות, נציגי ציבור ופעילים בולטים מכל גווני הציבור החסידי בבית שמש, התכנסו אתמול באולמי 'אורה ושמחה' ברמת בית שמש ג', לערב התנעה של הפעילות האינטנסיבית לקראת הבחירות. המשתתפים בכינוס ייצגו את כל המגוון הרחב של הקהילות הכלל חסידיות וקהילות ירושלים ברחבי העיר, על כל שכונותיה וחלקיה.
את הכינוס פתח סגן ראש העיר וממונה הנדסה הרב שמעון גולדברג, שהצהיר ברורות, כי "הבחירה ברב שמואל גרינברג לראשות העיר תהווה מכפיל כח של הנציגות של רשימת 'כח'. אנחנו מייצגים את הציבור נאמנה כבר עשר שנים, והוכחנו שאנחנו פועלים לייצג כל קהילה וקהילה, לא האחד על חשבון השני, ולא על חשבון אחרים. אלא שכל אחד יקבל את מה שמגיע לו, ואני חושב שכל הקהילות מרוצות ומקבלות כמעט את כל הצרכים שלהן.
"הציבור היום לא מצליח לדמיין מה היה פה פעם לציבור הכלל חסידי. הציבור שלנו קיבל יחס כמו סרח עודף, לא קיבלנו אפילו לא פירורים! לפני עשר שנים רצנו בנפרד, הוכחנו שיש לנו שוויון מול הציבורים האחרים, אבל הם לא השלימו עם זה עד עכשיו, וגם עכשיו הם מנסים להקטין אותנו ועושים כל מאמץ שלא נוכל לייצד את עצמנו בכבוד".
הרב גולדברג חידד והדגיש: "אנחנו לא רוצים לדאוג לעצמנו על חשבון אחרים. גם כשאנחנו נקבל את הניצחון, הן במועצת העיר והן שהמועמד שללנו הרב שמואל גרינברג יהיה ראש העיר, אנחנו נייצג את עצמנו בכבוד, לא על חשבון אחרים! לא ננהג כמוהם".
הרב גולדברג הוסיף והצהיר: "זה לא שבבית שמש יש שלושה מועמדים לראשות העיר, זה או גרינברג או בלוך, אין אופציה שלישית וכולם יודעים את זה".
חבר מועצת העיר הרב ישעיה וייסמן נשא דברים והצהיר "אם נמצה את הפוטנציאל בקהילות שלנו, נשנה את המצב דרמטית נגד כל התחזיות". הרב וייסמן שיבח את חבריו לסיעה שהוכיחו שהם יכולים לחולל את הפלא העצום כשהם מייצגים את כל הקהילות בשווה, בלי שהאחת תקבל על חשבון השנייה את מה שמגיע לאחרים. "אני לא בטוח שזה קורה גם בצד השני", אמר.
"אני אומר בזהירות", הוסיף הרב וייסמן, "אם אנחנו רוצים שהנושאים שלנו ייוצגו, אנחנו חייבים להיות במקומות הנכונים. היינו באופוזיציה בשנה האחרונה, והאמינו לי, אתם לא רוצים שנהיה באופןוזיציה חמש שנים נוספות".
חבר מועצת העיר הרב אברהם נחמן פרקנל: "שיהיה ברור, אם ראש העיר לא יהיה מי שהגענו אתו להסכם לפני הבחירות, אולי נקבל פירורים! אבל הפירורים האלו לא יעזרו לכם הרבה, כשייתנו לנו את ראשות המחלקה הווטרינרית, ומחלקת קשרי חוץ, אני לא בטוח שזה יעזור למישהו פה בקהילות החסידיות…".
הרב פרנקל הזכיר את הווארט הידוע על "ויקחו לי תרומה" מדוע לא נאמר "ויתנו", משום שהנתינה לגבוה היא בעצם לקיחה, "כך כך גם בעניין זה של הבחירות, כשבוחרים בנציגים של גדולי התורה ושל רבותינו מאורי החסידות, זה לא לתת לנו, אלא לקחת, למען הציבור ולקדש שם שמים. במהלך הקדנציה הזאת היו לנו תפקידים משמעותיים, והוכחנו לציבור שעם תפקידים משמועתיים אפשר לחולל גדולות ונצורות".
הקהל קיבל במחיאות כפיים את ראש העיר הבא של בית שמש, נציגם של גדולי התורה והחסידות לראשות העיר, הרב שמואל גרינברג. "נשארו לנו שבוע וחצי אחרונים לפני הבחירות", אמר הרב גרינברג, "זאת ההזדמנות האחרונה שלנו לנסות ולהצליח לגייס ולקחת את כל הקולות שנמצאים כאן אצלנו במרחב של בית שמש, לוודא שאנחנו לוקחים אותם".
הרב גרינברג שיבח בכל פה את הנציגים הרב גולדברג, הרב וייסמן והרב פרנקל, שהצליחו במהלך הקדנציה האחרונה לפעול רבות למען הקהילים שאותם הם מייצגים ולמען העיר כולה. "אם זה מה שהנציגים של רשימת כח רשמו בקדנציה האחרונה, כאלו הצלחות גדולות למרות שלא היה שיתוף פעולה של ראש העיר, תארו לעצמכם מה הם ישיגו כשיהיה שיתוף פעולה מלא של ראש העיר. השותפות שלנו היא שותפות אמת, שותפות מלאה, זה לא שהם צריכים אותי, אני צריך אותם!
"למה אנחנו צריכים להיות במצב שבו כל קהילה מתחננת לקבל את מה שמגיע לה ושייך לה? נכון שבמקרים רבים הצליחו לקבל מה שמגיע להם אחרי תחנונים, אבל היו מקרים שלא הצליחו, והיו מקרים שהעירייה גם הרסה בתי כנסת של קהילות למרבה הצער".
הרב גרינברג הדגיש שהבחירות הנוכחיות בבית שמש הן גם מפקד כח של הקהילות, במיוחד בשכונות החדשות שבהן יחסי הכוחות לא ברורים. "אני אומר את זה גם במטה של 'דגל התורה'", אמר, "קהילות שלא ייוצגו בקלפי, לא יוכלו לדרוש לאחר מכן משאבים ולטעון שהן קהילות גדולות, כי המספרים יראו אחרת".
אחרי דבריו הנלהבים של הרב גרינברג שזכו לתגובה אוהדת של הקהל, עלה לדוכן המרצה הרב נתנאל סגל, שנשא דברים נרגשים והלהיב את הציבור, תוך שהוא נכנס לפרטי פרטים של המספרים והסיכויים, והציג לעין כל את העובדה שהניסיון להציג תמונה כאילו בבית שמש יש שלושה מועמדים לראשות העיר היא לא יותר מפיקציה, והמטרה האמיתית של הרצת מעומד שלישי היא להוריד קולות מהרב שמואל גרינברג, כדי לאפשר לגב' בלוך להמשיך לקדנציה נוספת בראשות העיר. "אני לא יודע למה הם רוצים שבלוך תהיה ראש עיר פעם נוספת", אמר, "אבל זה ברור שזאת כל המטרה, כי המספרים לא משקרים, ותוצאות הבחירות יראו זאת בבירור לעין כל".
השר לענייני ירושלים הרב מאיר פרוש נשא דברים נרגשים והסביר את המניעים שלו להיכנס בעובי הקורה, אף שלכאורה אין לו עניין אישי בבית שמש משום שאף אחד מקרובי משפחתו אינו מתגורר בה: "אם אני אנוח ואשקוט בזמן שיש חשש שקהילות מסוימות ישתלטו וידחקו את הקהילות שלנו, ולא יינתנו להן את מה שמגיע להן בצדק וביושר, המשמעות תהיה שאני מועל חלילה בתפקיד שלי, ובוגד בשליחות שלי", אמר הרב פרוש.
באשר לטענות להשמצות של גורמים שונים כאילו הרב שמואל גרינברג אינו מועמד חרדי מספיק כדי לעמוד בראשות העיר, אמר הרב פרוש שהטענה אינה מתקבלת על הדעת שהרי הרב גרינברג זוכה לתמיכתם של גדולי ישראל מכל החוגים והעדות, ו"במשך כחודשיים לרב שמואל גרינברג היה הסכם חתום עם ויזניץ כמועמד מטעמם לראשות העיר, אפשר לבוא אחר כך ולומר יש שינוי בעמדה, אבל זה לא היה מופרך שהוא יהיה המועמד החרדי לראשות העיר, אז מה קרה פתאום שהוא כבר לא מספיק חרדי?".
את הכינוס חתם איש הציבור הוותיק והמוערך הרב אפרים ובר, חבר מועצת העיר אשדוד ומועמד 'מחזיקי הדת' למועצת העיר, שהשמיע ברמה את עמדתו של כ"ק מרן אדמו"ר מבעלזא שליט"א שיש לעשות הכל כדי שהציבור כולו יצביע בשני פתקים, לרשימת 'כח' בפתק הלבן ולרב שמואל גרינברג בפתק הצהוב, כדי לקדש שם שמים, ולהביא לכך שלכל קהילות הקודש יהיה ייצוג חזק בבית שמש.
בסיום המעמד חולקו לציבור מדבקות, פתקי הצבעה, שלטי בחירות וחומרי תעמולה נוספים, והפעילים הרבים יצאו כשהם חדורי תחושת שליחות קודש, בשליחותם של מרנן ורבנן שרי התורה והחסידות, לפעול ולהפעיל כדי שלא יהיה יהודי חסידי אחד שנשאר בבית ביום הבחירות, וכדי שכולם יעשו כמצוות רבותינו להצביע לרשימת 'כח' ולמועמד הרב שמואל גרינברג לראשות העיר.