0%
ימין מלא מלא

החל תיקונו של קו מים נוסף של מים לעזה

גורמי ביטחון בישראל הסבירו שבניית הקו, מאפשרת את המשך הלחימה בצל הלחץ הבינלאומי סביב הסוגייה ההומניטרית • עם זאת, הדבר לא נעשה כקלף מיקוח במסגרת המשא ומתן לשחרור החטופים

יצחק כהן
2 תגובות
החל תיקונו של קו מים נוסף של מים לעזה
מפגינים חוסמים בגדר תיל את הכניסה לנמל חיפה. צילום: אחים לנשק, מחאת העם חיפה

עם פתיחת המלחמה ברצועת עזה, ישראל הכריזה על התנתקות מוחלטת מהרצועה, וגם על העברה מינימלית של מים מישראל לעזה באמצעות שני קווים. כפי שדווח היום (שלישי) בחדשות הערב בכאן 11, התברר שבימים האחרונים, החל תיקונו של קו מים נוסף של מים לעזה, שלישי במספר, מישראל לבני סוהילה.

הקו נהרס על ידי צה"ל בזמן התמרון הקרקעי באמצעות קבלני משנה, והעבודות על הקו באורך של כשני קילומטרים צפויות להימשך כחודש.

גורמי ביטחון בישראל הסבירו שבניית הקו, מאפשרת את המשך הלחימה בצל הלחץ הבינלאומי סביב הסוגייה ההומניטרית. עם זאת, הדבר לא נעשה כקלף מיקוח במסגרת המשא ומתן לשחרור החטופים. לדברי גורמי הביטחון בניית הקו תסייע בעתיד לפינוי אוכלוסייה מאזור רפיח טרם כניסת צה"ל.

הכתבה עניינה אותך?

19%
81%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture