אחרי שכוחות צה"ל פשטו על הרצועה ונכנסו אל משרדי המודיעין של חמאס, אל חוות השרתים שהקים חמאס מתחת לקרקע ואל המחשבים שמחוברים אליהם – נחשף ההיקף האמיתי של יכולות חמאס בתחום המודיעין. אנשי המודיעין בישראל נותרו פעורי פה.
על פי הדיווח בישראל היום במערך ביטחון המידע של אמ"ן ידעו שאנשי המוד"צ הצליחו לפרוץ לכמה מצלמות אבטחה אזרחיות בישראל ולאסוף באמצעותן מידע. רק לאחר הכניסה לעזה התבררו ההיקפים האדירים של הפרויקט המודיעיני הזה, שכלל עשרות מצלמות, מהן רבות בתוך קיבוצי העוטף. בצבא מודים עכשיו שנושא המצלמות זוהה מראש, אך לא טופל באופן אינטנסיבי שיתן מענה מספק.
בנוסף, בשנים האחרונות זיהו בצה"ל ניסיונות רבים של גורמים במוד"צ לפרוץ לטלפונים סלולריים של חיילים. רק לאחר הכניסה לעזה ותפיסה של שרתי חמאס במנהרות, התברר שהיה מדובר בקצה הקרחון בלבד. בצבא מבינים כעת שהיו ניסיונות חדירה של חמאס שלא זוהו בזמן אמת, ושלמרות יכולות הסייבר המוגבלות יחסית של הארגון, המידע המודיעיני שהוא שלף מהטלפונים שאליהם הצליח לפרוץ שימש אותו היטב במהלך 7 באוקטובר.
"מחלקת המודיעין הצבאי" – מנה 2,100 פעילים וצויד באמצעים ובידע בידי איראן וחיזבאללה. הדמות הדומיננטית במערך המודיעין של חמאס היה איימן נופל, שחוסל בימים הראשונים למלחמה. באמ"ן עקבו מקרוב אחר המוד"צ וחשבו כי הם מכירים את יכולותיה.
מומחים ששוחחו עם "ישראל היום", טוענים כי קהילת המודיעין הישראלית נטתה לזלזל ביכולות המודיעיניות של חמאס ולהזניח את הטיפול בהן. "התפיסה בישראל היתה שלחמאס אין גופי מודיעין רציניים והם במקסימום יכולים 'להרים משקפת' ולתצפת מרחוק, ושארגוני טרור הם לא רוסיה או סין", טוען ד"ר נתנאל (נתי) פלמר, מרצה בכיר במחלקה ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת בר־אילן. "זו טעות מאוד גדולה. יש לחמאס גופי מודיעין איכותיים, אבל המשמעות של האיום המודיעיני לא היתה מוטמעת מספיק במערכות הביטחון בישראל. 7 באוקטובר שם את הדברים האלה על השולחן".